چین و روسیه می‌توانند مانع برنامه‌های ترامپ برای منزوی کردن ایران شوند؟

دسته‌بندی: گوناگون
تاریخ انتشار: ۱۴۰۵ مرداد ۳۰, جمعه ساعت ۸:۵۸۰ رأیبدون امتیاز
چین و روسیه می‌توانند مانع برنامه‌های ترامپ برای منزوی کردن ایران شوند؟

تحلیلگران معتقدند توانایی واشنگتن برای اعمال فشار بر برخی شرکای تجاری مهم ایران، به‌ویژه چین و روسیه، محدود است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید کرده است کشورهایی را که به گفته او با فراهم کردن یک «حیات اقتصادی» به ایران کمک کنند، با مجازات‌های مالی روبه‌رو خواهد کرد.

به گزارش فرارو به نقل از الجزیره، ترامپ همزمان با تشدید فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران، از آغاز آنچه «روز دی اقتصادی» علیه ایران توصیف کرده، سخن گفته است.

این تهدید در شرایطی مطرح شده که درگیری میان آمریکا و ایران وارد ششمین ماه خود شده و دولت ترامپ تلاش دارد با استفاده از اهرم‌های اقتصادی، اهداف سیاست خارجی خود در قبال تهران را پیش ببرد.

با این حال، تحلیلگران معتقدند توانایی واشنگتن برای اعمال فشار بر برخی شرکای تجاری مهم ایران، به‌ویژه چین و روسیه، محدود است.

روسیه پیش از این تحت تحریم‌های گسترده آمریکا قرار گرفته و بخش قابل‌توجهی از فعالیت‌های اقتصادی خود را خارج از چارچوب مالی تحت رهبری آمریکا انجام می‌دهد.

چین نیز در سال‌های گذشته بارها نشان داده است که در مواردی که منافع اقتصادی خود را در اولویت بداند، حاضر به نادیده گرفتن تحریم‌های آمریکا علیه ایران است.

به این ترتیب، تهدید جدید ترامپ در حالی مطرح می‌شود که موفقیت آن تا حد زیادی به میزان همراهی سایر کشورها با سیاست فشار اقتصادی واشنگتن علیه تهران بستگی خواهد داشت.

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...