فیات با شاسی‌بلند اقتصادی گریزلی به جنگ داچیا می‌رود؛ بازگشت به ریشه‌ها

دسته‌بندی: اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۵ شهریور ۲۴, سه‌شنبه ساعت ۱۲:۰۶۰ رأیبدون امتیاز
فیات با شاسی‌بلند اقتصادی گریزلی به جنگ داچیا می‌رود؛ بازگشت به ریشه‌ها

فیات برای اینکه دوباره به برندی بزرگ تبدیل شود، باید کوچک بودن را می‌پذیرفت. شاید این جمله در نگاه اول متناقض به نظر برسد، اما پس از دهه‌ها دست‌وپا زدن برای بازپس‌گیری دوران طلایی خود به عنوان نماد خودروسازی ایتالیا، فیات سرانجام با انجام کاری که ...

فیات برای اینکه دوباره به برندی بزرگ تبدیل شود، باید کوچک بودن را می‌پذیرفت. شاید این جمله در نگاه اول متناقض به نظر برسد، اما پس از دهه‌ها دست‌وپا زدن برای بازپس‌گیری دوران طلایی خود به عنوان نماد خودروسازی ایتالیا، فیات سرانجام با انجام کاری که همیشه در آن بهترین بوده، مسیر موفقیت را پیدا کرده است: ساخت خودروهای کوچک.

هر خودروی فوق‌العاده و نمادینی از فیات که به ذهن شما می‌رسد، به احتمال زیاد یک خودروی کوچک است. هر زمان که این شرکت در سال‌های اخیر سعی کرده خودروهای بزرگ‌تری بسازد، پروژه‌هایش با شکست مواجه شده‌اند. بنابراین، با احیای مجدد این برند در زیر چتر امپراتوری استلانتیس، فیات با تمام قوا به نقطه قوت خود تکیه کرده است.

حالا مدل‌های محبوبی نظیر e500 و پاندا با مدل‌های ۵۰۰ هیبرید و گرند پاندا همراه شده‌اند و حتی چهارچرخه شهری فوق‌کوچک توپولینو نیز فروش بسیار خوبی را تجربه می‌کند.

عبور از بیابان و رسیدن به رشد

این دوره از احیا و بازسازی تحت رهبری اولیویه فرانسوا آغاز شد؛ مدیرعامل باسابقه فیات که اخیراً پس از ۱۵ سال کناره‌گیری خود را اعلام کرد. اما در این مسیر، نقش گائتانو تورل، رئیس بخش اروپای فیات را نیز نباید نادیده گرفت. در حالی که فرانسوا بیشتر به ایده‌های بزرگ و جادوی بازاریابی معروف بود، توجه دقیق تورل به جزئیات و هوش تجاری او در زمینه فروش، کاتالیزور این تغییرات بوده است.

تورل با شور و حرارت خاص ایتالیایی از دستاوردهای اخیر می‌گوید:

«ما از بیابان عبور کردیم و زنده ماندیم. حالا می‌خواهیم برند فیات را دقیقاً در جایگاهی که شایسته آن است قرار دهیم. این یک مسیر طولانی است، اما فیات اکنون موتور محرک رشد استلانتیس در اروپا است و ما به طور پیوسته، ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو می‌فروشیم.»

فیات گریزلی

به گفته تورل، اگر می‌خواهید قدرت واقعی یک برند را بسنجید، باید به سهم فروش مستقیم به مصرف‌کننده نگاه کنید؛ جایی که فیات از رتبه سیزدهم در سال گذشته، اکنون به پنجمین برند پرفروش اروپا در این رده‌بندی صعود کرده است.

این رشد، تا حد زیادی مدیون انعطاف‌پذیری هوشمندانه فیات است. به عنوان مثال، برنامه اولیه این بود که خودروی شهری ۵۰۰ فقط به صورت الکتریکی عرضه شود؛ اما زمانی که تقاضا برای مدل‌های برقی در بازار اروپا افت کرد، فیات به سرعت پلتفرم خود را مهندسی معکوس کرد تا یک موتور بنزینی کوچک را در آن جای دهد و به این ترتیب مدل ۵۰۰ هیبرید برای حفظ نبض بازار متولد شد.

گریزلی؛ خرس بزرگ فیات به جنگ داچیا می‌رود

فیات با مدل گرند پاندا که روی پلتفرم مقرون‌به‌صرفه Smart Car توسعه یافته، بار دیگر جایگاه خود را به عنوان متخصص ساخت خودروهای اقتصادی تثبیت کرد. تورل مرزهای دقیق فعالیت این برند را مشخص می‌کند: «ما دو قلمرو داریم: خودروهای کوچک و خودروهای تجاری سبک. در بخش خودروهای سواری، قوانین فیات روشن است: طول تمام محصولات ما از ۲ تا نهایتاً ۴.۵ متر خواهد بود.»

در یک انتهای این بازه، خودروی شهری توپولینو (حدود ۲.۵ متر) و در انتهای دیگر، شاسی‌بلند کامپکت جدیدی به نام گریزلی قرار می‌گیرد. این مدل سگمنت C که در ابتدا برای بازارهای نوظهور ترکیه و آمریکای لاتین طراحی شده بود، به زودی با هدف رقابت با مدل‌هایی نظیر داچیا بیگستر راهی بازار اروپا خواهد شد.

فیات گریزلی

گریزلی با طول ۴.۵ متر از همان پلتفرم مشترک با گرند پاندا بهره می‌برد و تورل قول داده است که «قیمت این خودرو پس از رونمایی، بازار را در شوک فرو خواهد برد.» این خودرو با پیشرانه‌های تمام‌الکتریکی و هیبریدی-خفیف (با ۱۳۶ اسب بخار قدرت) عرضه شده و پس از مدتی یک نسخه فست‌بک نیز به خانواده آن اضافه خواهد شد.

دلیل انتخاب نام گریزلی

تورل در پاسخ به این تناقض می‌خندد و می‌گوید: «گریزلی بزرگترین عضو خانواده پانداست. چه خرسی بزرگ‌تر از یک خرس پاندا است؟ خرس گریزلی! چالش ما این است که گریزلی را به حیوانی مهربان و خندان به سبک فیات تبدیل کنیم؛ و باور کنید در کمپین‌های تبلیغاتی ما دقیقاً خواهید دید که چگونه این کار را انجام می‌دهیم.»

مسئولیت اجتماعی؛ حفظ اصالت ایتالیایی پاندا

چالش بزرگ بعدی تورل، یافتن یک جانشین شایسته برای مدل قدیمی و پرفروش پاندا است (که در حال حاضر با نام پاندینا در ایتالیا فروخته می‌شود). ساخت یک خودروی ارزان‌قیمت درون‌سوز یا هیبریدی برای مشتریانی که هنوز نمی‌خواهند به سراغ خودروهای الکتریکی بروند، در شرایط فعلی که حاشیه سود این خودروها به شدت کاهش یافته، کار دشواری است.

با این حال، تورل آن را یک «مسئولیت اجتماعی» می‌داند: «این موضوع به نقش اجتماعی یک برند بازمی‌گردد. ایتالیا سرزمین خودروهای کوچک است و ما در قبال آن مسئولیت داریم.» او حتی اصرار دارد که نسل بعدی پاندا در داخل خاک ایتالیا تولید شود؛ تصمیمی که از نظر او «شاید بهترین انتخاب اقتصادی نباشد، اما فراتر از فاکتورهای صرفاً اقتصادی است.»

فیات پاندا

در نهایت، نقشه راه فیات واضح‌تر از همیشه است. تورل صحبت‌هایش را با این جمله به پایان می‌رساند: «وقتی می‌دانید برای چه چیزی می‌جنگید، همه‌چیز آسان‌تر می‌شود. ما هیچ نیازی به ساخت خودروهای سگمنت D نمی‌بینیم، چون استلانتیس برندهای دیگری برای آن کلاس دارد. فیات برای همه نیست و ما چنین تظاهری نمی‌کنیم. ما به عنوان برند متخصص خودروهای کوچک شناخته می‌شویم و همین برای ما کافی است.»

گالری تصاویر

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...