کره شمالی قطعنامه نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل را رد کرد

دسته‌بندی: کره شمالی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۵ شهریور ۲۸, شنبه ساعت ۱۱:۱۲۰ رأیبدون امتیاز
کره شمالی قطعنامه نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل را رد کرد

کیم یو جونگ گفت که این نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل، چشمان خود را بر «فعالیت‌های آشکار گسترش تسلیحات هسته‌ای» ایالات متحده و «طرح استقرار زیردریایی‌های هسته‌ای» کره جنوبی بسته است؛ حال آنکه با اعمال فشار، قطعنامه‌ای را علیه «فعالیت‌های هسته‌ای مشروع و مبتنی بر دفاع از خود» کره شمالی به تصویب رسانده ...

این کشور از «استانداردهای دوگانه» آژانس اتمی سازمان ملل انتقاد کرد و اظهار داشت که وضعیت هسته‌ای‌اش «برگشت‌ناپذیر» است. 

به نقل از الجزیره، وزارت امور خارجه کره شمالی قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که از برنامه تسلیحات هسته‌ای پیونگ‌یانگ انتقاد می‌کند، رد کرد. 

بر اساس بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) منتشر شد، این وزارتخانه روز شنبه اعلام کرد که وضعیت این کشور به عنوان یک قدرت هسته‌ای، غیرقابل‌بازگشت است و از پشتوانه بازدارندگی هسته‌ای برخوردار می‌باشد. 

«کیم یو جونگ»، خواهر «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی، در بیانیه‌ای جداگانه خطاب به خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA)، نهاد ناظر هسته‌ای را به اعمال استانداردهای دوگانه متهم کرد. 

او اظهار داشت که «دیدگاه جانبدارانه و استانداردهای دوگانه» آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «عامل اصلی فروپاشی نظام بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» است. 

کیم یو جونگ گفت که این نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل، چشمان خود را بر «فعالیت‌های آشکار گسترش تسلیحات هسته‌ای» ایالات متحده و «طرح استقرار زیردریایی‌های هسته‌ای» کره جنوبی بسته است؛ حال آنکه با اعمال فشار، قطعنامه‌ای را علیه «فعالیت‌های هسته‌ای مشروع و مبتنی بر دفاع از خود» کره شمالی به تصویب رسانده است. 

وزارت امور خارجه کره شمالی نیز «نیروهای متخاصم» را متهم کرد که در جریان کنفرانس عمومی این هفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به دنبال متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور هستند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به نام رسمی کشور (جمهوری دموکراتیک خلق کره)، گفت: «مایه تأسف است که «قطعنامه» تدارک‌دیده‌شده توسط آمریکا و غرب، هیچ تأثیری بر جایگاه جمهوری دموکراتیک خلق کره به عنوان یک کشور دارای سلاح هسته‌ای ندارد. »

رسانه‌های دولتی همچنین گزارش دادند که کیم جونگ اون در هفته جاری، بازدیدی سه روزه از کارخانه‌های اصلی تولید مهمات انجام داده است. 

به گفته تحلیلگران، کره شمالی از زمان امضای پیمان دفاعی متقابل با روسیه در سال ۲۰۲۴، با کمک این کشور مشغول نوسازی و بازسازی ارتش خود بوده است. آن‌ها همچنین می‌گویند که تجربه رزمی کسب‌شده توسط نیروهای پیونگ‌یانگ در جنگ اوکراین، به پیشبرد این تلاش‌ها کمک کرده است. 

خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) گزارش داد که کیم جونگ‌اون روز جمعه در یک جلسه آموزشی برای کارکنان بخش تبلیغات در پیونگ‌یانگ سخنرانی کرد و به حاضران گفت که «جنگ ایدئولوژیک» مدرن باید به‌جای تکرار روش‌های قدیمی، مبتنی بر نوآوری، خلاقیت و رویکردی تهاجمی باشد. 

در حالی که «کیم یو جونگ» از آنچه «استانداردهای دوگانه» به نفع ایالات متحده و کره جنوبی می‌نامید انتقاد کرد، هر دو کشور اخیراً اعلام کرده‌اند که خواهان بهبود روابط با کره شمالی هستند. 

روز جمعه، «لی جائه-میونگ»، رئیس‌جمهور کره جنوبی، اظهار داشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواهان گفتگو با پیونگ‌یانگ است و سئول برای تسهیل مذاکرات احتمالی تلاش خواهد کرد. 

ترامپ که در پی احیای پیوند ایجاد شده با «کیم جونگ اون» در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود است، ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد اواخر امسال با رهبر کره شمالی دیدار کند. 

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه «کنار آمدن» با کیم حائز اهمیت است، افزود که پیونگ‌یانگ اکنون ۵۷ سلاح هسته‌ای «بسیار قدرتمند» در اختیار دارد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...