مخزن اکثر سدهای خاکی چهارمحال و بختیاری خالی است

دسته‌بندی: محیط زیست
تاریخ انتشار: ۱۴۰۵ مهر ۱۳, دوشنبه ساعت ۸:۲۸۰ رأیبدون امتیاز
مخزن اکثر سدهای خاکی چهارمحال و بختیاری خالی است

اجتماعی : با نزدیک شدن به بارش‌های پاییزی و هشدارهای هواشناسی درباره احتمال بارش‌های ناشی از پدیده ال‌نینو، وضعیت ۵۵ سد خاکی چهارمحال و بختیاری زیر نظر منابع طبیعی بررسی شده است. معاون آبخیزداری استان می‌گوید مشکلات فنی سازه‌ها در یک سال گذشته برطرف شده، اما در صورت وقوع بارش و روان‌آبی بیش از ظرفیت...

به گزارش خبرگزاری ، روح‌الله کریمیان در خصوص وضعیت سدهای خاکی چهارمحال و بختیاری در پی هشدارهای سازمان هواشناسی برای بارش‌های پدیده ال‌نینو در استان برای کنترل روان‌آب‌ها، اظهار کرد: بخشی از مدیریت سدهای خاکی استان بر عهده اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری و بخشی دیگر در حیطه وظایف سازمان جهاد کشاورزی است، در حال حاضر حدود ۵۵ سد خاکی تحت مدیریت این مجموعه قرار دارد، همچنین مدیریت ۷ سامانه پخش سیلاب نیز در اختیار این مجموعه قرار دارد.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای رفع مشکلات برخی سازه‌های خاکی استان، بیان کرد: سد گنج در شهرستان لردگان در سال‌های گذشته با مشکلی مواجه شده بود که این مشکل برطرف و ابعاد سازه نیز توسعه داده شد، همچنین بند خاکی روستای «بارده» که در سال‌های گذشته آسیب دیده بود، با اجرای عملیات خاکریزی بدنه و افزایش ظرفیت سرریز، اصلاح شد.

وی ادامه داد: سایر بندهای خاکی چهارمحال و بختیاری نیز طی حدود یکسال گذشته از نظر وضعیت سرریز و سایر موارد فنی مورد بررسی و اقدامات لازم قرار گرفته‌اند و در حال حاضر مشکل خاصی در سدها و بندهای خاکی استان وجود ندارد.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: با این حال، اگر بارشی با شدت بیشتر از میزان پیش‌بینی‌شده از ظرفیت این پروژه‌ها رخ دهد، احتمال بروز شرایط پیش‌بینی‌ نشده وجود دارد.

کریمیان توضیح داد: بندهای خاکی استان معمولاً بر اساس میزان ورودی آب از بالادست و ابعاد سرریز طراحی می‌شوند، بنابراین اگر میزان بارش و در نتیجه حجم روان‌آب از ظرفیت طراحی سازه بیشتر باشد، احتمال غافلگیری وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به شرایط توپوگرافی چهارمحال و بختیاری، گفت: به دلیل شیب بالای استان در مقایسه با بسیاری از مناطق کشور، احتمال سیلابی شدن مناطق مختلف بالا است و یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش آثار سیلاب در کوتاه‌مدت، اجرای اقدامات آبخیزداری است، بندهای خاکی و دیگر سازه‌های آبخیزداری می‌توانند در کاهش آثار و خسارات ناشی از سیلاب نقش مؤثری داشته باشند./ ایسنا 

مخزن اکثر سدهای خاکی چهارمحال و بختیاری خالی است

اشتراک‌گذاری

این مطلب برای شما مفید بود؟

بازخورد شما به بهبود کیفیت مطالب کمک می‌کند.

در حال بررسی رأی شما...