هند مشتری بزرگ نفت ایران ارزان‌ خری می‌کند/ بازپس‌گیری جایگاه نخست تولید نفت جهان از عربستان توسط روسیه


هند مشتری بزرگ نفت ایران ارزان‌ خری می‌کند/ بازپس‌گیری جایگاه نخست تولید نفت جهان از عربستان توسط روسیه

بر اساس آمار ردیابی تانکرها، در سال 2017 هند بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران، کمترین قیمت در بین کشورها به نفت وارداتی پرداخت کرده و به اصطلاح بزخری کرده است، همچنین روسیه با پشت سرگذاشتن عربستان بزرگ‌ترین تولید کننده نفت جهان شد.

به گزارش آژانس خبری اقتصادتایمز به نقل از فارس، بر اساس آمار ردیابی تانکرها میزان تولید نفت ایران در سال 2017 به رقم 3 میلیون و 885 هزار و 750 بشکه در روز رسیده که از این میزان روزانه 2 میلیون و 181 هزار بشکه صادر شده است.

آمارها نشان می‌دهد که روزانه یک میلیون و 679 هزار بشکه نفت تولیدی ایران به پالایشگاه‌های فراوری می‌رود و محصولات جانبی از جمله بنزین، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گازوئیل از آن استحصال می‌شود.

بر اساس این آمارها میزان ذخایر استراتژیک نفت ایران که معمولا روی دریاها ذخیره می‌شود از ابتدای سال 2017 به میزان 3 میلیون و 184 هزار اضافه شده است.

*روسیه با پشت سر گذاشتن عربستان بزرگترین تولید کننده نفت جهان شد

بر اساس ردیابی تانکرها در سال 2017 روسیه با پشت‌سر گذاشتن عربستان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان شده و روزانه 11 میلیون و 42 هزار و 299 بشکه در روز تولید کرده است. این در حالی است که تولید نفت عربستان نسبت به سال گذشته افت کرده و روزانه 9 میلیون و 929 هزار و 873 بشکه در روز تولید می‌کند.

میزان تولید نفت عراق 4.57 میلیون بشکه در روز است و پس از آن ایران با تولید 3.88 میلیون بشکه در جایگاه بعدی قرار گرفته است.

بر اساس این آمارها میزان ذخایر نفتی ایران در سال 2016، 920 هزار بشکه کاهش یافت و آن زمان کارشناسان اعلام کردند که افزایش میزان صادرات ایران به دلیل استفاده از ذخایر استراتژیک روی دریاها است.

*مشتری نفت ایران بزخری می‌کند

در سال 2017 ژاپن با پرداخت 53 دلار و 30 سنت برای هر بشکه نفت بیشترین قیمت را پرداخته است و هند با خرید هر بشکه نفت 51 دلار و یک سنت به اصطلاح بزخری کرده است،‌ هند مشتری عمده ایران است.

در این میان قیمت نفت صادراتی عراق در سال 2016، 35 دلار و 84 سنت و نفت عربستان 34 دلار و 73 سنت بوده، عربستان به دلیل کسری بودجه شدید در سال 2016 قیمت نفت را برای کشورهای آسیایی کاهش داد تا از یک سو شکاف کسری بودجه را کاهش دهد و از سوی دیگر سهم خود را در بازارهای آسیایی افزایش دهد.

پس از افزایش صادرات نفت ایران سهم ایران در بازارهای آسیایی بیشتر شده بود و عربستان نگران بود که به مرور بازارهای خود را به ایران تقدیم کند. اگر چه همان موقع کارشناسان اعلام کردند که بخشی از بازارهای عربستان توسط ایران تصاحب شده است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تاکید ایران و قطر بر توقف حملات اسرائیل به زیرساخت‌های سوریه