طرز تهیه پوست مرکبات شکری
طرز تهیه پوست مرکبات شکری تهیه پوست مرکبات شکری جالبه که خیلیخوراکی های خوشمزه که در بازار (البته بازار سایر کشورها) به صورت صنعتی پیدا میشه رو میشه راحت تو خونه درست کرد. یکی از اون چیزا همین پوست مرکبات شکریه که در کیک و نون و شیرینی و دسر و حتی غذاها کاربرد […] نوشته طرز تهیه پوست مرکبات شکری اولین بار در شیک پارس | اخبار-اس ام...
طرز تهیه پوست مرکبات شکری
تهیه پوست مرکبات شکری
جالبه که خیلیخوراکی های خوشمزه که در بازار (البته بازار سایر کشورها) به صورت صنعتی پیدا میشه رو میشه راحت تو خونه درست کرد.
یکی از اون چیزا همین پوست مرکبات شکریه که در کیک و نون و شیرینی و دسر و حتی غذاها کاربرد داره.
مواد لازم برای تهیه پوست مرکبات شکری :
پرتقال درشت 5 عدد (یا سایر مرکبات مجموعا در همین حدود)
آب برای گرفتن تلخی پوستها حدود هشت لیوان
شکر 2 لیوان
آب دو لیوان
طرز تهیه پوست مرکبات شکری :
پرتقال یا لیمو یا نارنگی یا گریپ فروت رو پوست بگیرید.
سعی کنید قسمت سفید رنگش زیاد نباشه چون همین قسمت سفید رنگه که تلخش میکنه. البته اینم بگم من خودم بنا به ذائقه علاقه دارم که از قسمت سفید رنگ تا حد زیادی استفاده کنم چون دوست دارم تندی پوست پرتقال رو توی کیک یا نون احساس کنم.
حالا باید بشینیم پوستها رو خورد کنیم. اگر قراره برای سر سفره عید نوروز یا یلدا و مهمونیها پوستها رو شکری کنیم که باید همه یک شکل و یک اندازه و شیک خورد شن.
اگه واسه کیک و نون بود نا منظم و در سایز کوچیک خوردشون کنید.
همه رو میریزیم توی تابه یا دیگ و میگیریم زیر شیر آب تا روش رو آب بپوشونه. بسته به سایز تابه میشه حدود دو لیوان آب سرد.
روی حرارت قرارش میدیم با شعله زیاد تا به جوش بیاد
وقتی به جوش اومد میریزیمش توی صافی و روش آب سرد میریزیم تا خوب شسته شه
باز منتقلش میکنیم به تابه و مجددا روش آب سرد میریزیم
همین مراحل رو سه بار دیگه هم تکرار میکنیم
این الان چهارمین باره که داریم پوست پرتقالها رو شیرین میکنیم. این کار باعث میشه که تلخی پوست گرفته شه
پس چی شد؟
در کل باید چهار بار بجوشونیم. بریزیم تو صافی. زیر آب سرد بگیریم.
************
حالا دو لیوان آب و دو لیوان شکر رو توی تابه ریخته و هم میزنیم تا حل شه
زیرش رو روشن میکنیم وقتی خواست به جوش بیاد حرارت رو کم کرده و پوست پرتقالها رو توش میریزیم
دیگه هم نمیزنیم
اجازه میدیم با حرارت خیلی ملایم واسه خودش شیرین شه
حدود 45 دقیقه طول میکشه تا آماده اش کنم
نکات:
نسبت آب به شکر برابره پس مهم نیست که چقدر پوست مرکبات دارید شربت باید همواره روی پوستها رو بپوشونه پس متناسب با سایز دیگ و حجم مرکبات توی دیگ شربت شکر بریزید
اگر هم بزنید دونه های شکر به دیواره دیگ چسبیده بعد باز وارد شربت شده و بعدها توی یخچال باعث شکرک زدن شربت خواهد شد. اینا رو توی پست کارامل توضیح دادم که باید با برس خیس دیواره ها رو بشورید. این موضوع در مورد تمامی شربتها صدق میکنه.
حرارت باید حتما ملایم باشه که سر فرصتی پوستها شیرین شن بدون اینکه شربت یکهو غلیظ شه.
ممکنه 2 ساعت هم واسه شما طول بکشه. وقتی آماده است که پوست مرکبات شفاف شه و طعمش شیرین باشه و البته با کمی ته مزه تندی پوست مرکبات. (که البته اگر قسمت سفید رنگش رو جدا کرده باشید دیگه اصلا هیچ تندی ای احساس نخواهد شد)
زیرش رو خاموش میکنیم و میذاریم واسه خودش سرد شه
این وسط تا اونجایی که میشه بهش ناخونک میزنیم!
میتونید توی همین شربت تا سه روز توی یخچال نگهداریش کنید
***********
حالا میریزیمش توی صافی و یه کاسه هم زیرش میذاریم تا شربتش کاملا گرفته شه.
به مدت چند ساعت یا اینکه شب تا صبح (اگر شب تا صبحه باید توی یخچال بذارید)
با این شربت میتونید انواع دسرها رو آماده کنید یا موقع تزئین کیک لایه های کیکهاتون رو باهاش مرطوب کنید یا توی اسموذی ها بریزید یا هزارتا چیز دیگه. کلا مصرفش زیاده. اگر شرایط رو درست رعایت کرده باشید هرگز هم شربت توی یخچال شکرک نخواهد زد.
حالا پوستها رو توی شکر بغلتونید و بریزیدشون روی یه توری بمونه تا حسابی خشک شن
الان به نظر شکرش زیاد میاد ولی اینطور نیست. بعدا به جسمش میره و درست میشه
بعد توی زیپ لاک توی یخچال نگهداری کنید. تا زمان استفاده توی کیکها و شیرینی ها و نانها سر برسه
میدونید که سالهاست که مُده پوست مرکبات شکری رو واسه یلدا و نوروز جلو مهمونها سرو میکنند. با یه کمی قر و فر دادن بهش با همین شیوه میتونید مدلهای خوشگلیش رو تولید کنید. خودم واسه تون مصور انجامش میدم پس لطفا استرس نگیرید و با پرسیدن سوالات متفرقه هم خودتون رو بیشتر گیج نکنید. همینطوریش هم با اینهمه ترکیب رنگی ای که داره چیز شیکیه.
یه مورد دیگه هم تهیه خلال پوست مرکبات برای غذاها یا شیرینی هاست (مثلا مرصع پلو) که شیوه تهیه اش دقیقا همینه. کافیه از ابتدا پوست مرکبات رو خلال کنید (بدون داشتن کوچکترین لایه ای از اون قسمت سفید رنگ پوست) و دقیقا مطابق رسپی جلو برید تا اون مرحله که قراره بریزید توی صافی و شربتش گرفته شه. دیگه اجازه بدید خوب خشک شه و بعد میتونید ازش استفاده کنید. یعنی اون مرحله آخر شکری کردن رو لازم نداره.
من عاشق طعمشم. مخصوصا توی کیک یا نون. حتما امتحان کنید.
پوست مرکبات شکری:http://shikpars.com/recipe-sweet-citrus-squash
-------------------------------------