حل رکود مسکن با عرضه در بورس


حل  رکود مسکن با عرضه در بورس

بخشی از مشکل مردم در خانه‌دار شدن با روش بورس کالا حل می‌شود‌.

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالا از تلاش برای تعریف شاخص مسکن و ایجاد امکان معاملات اوراق‌محور این کالای مصرفی در تالار نقره‌ای خبر داد و گفت: برخورداری از بازیگران بسیار از جمله ویژگی‌های خوشایند بازار مسکن و مستغلات است‌. وی گفت: عموم مردم می‌توانند مصرف‌کننده، سازنده مسکن یا سرمایه‌گذار مسکن باشند اما گروه همیشه در صحنه‌ای تحت عنوان بنگاه‌های مشاور املاک وجود دارند که همواره یا در مورد مسکن صحبت می‌کنند یا در مورد مباحث مرتبط با مسکن‌. به عبارتی عامیانه‌تر باید گفت کف بازاری‌های حوزه مسکن تلاش می‌کنند بازاری راه بیفتد تا بتوانند در بنگاه معاملات مسکن تحلیلی از شرایط موجود داشته باشند‌. مدیرعامل بورس کالا با اشاره به پیشنهاد خود به اتحادیه مشاوران املاک به منظور استفاده از داده‌های تاریخی برای تعریف شاخص مسکن در بورس گفت: می‌توان با ارائه دسترسی به سامانه معاملات و یک مانیتور به مشاوران املاک زمینه خرید و فروش مسکن یا اوراق بهادار مبتنی بر مسکن را فراهم کرد‌. به گفته وی، اگر می‌خواهیم سبدی از اوراق بهادار روی مسکن تعریف کنیم که تبدیل به سبد همگن مسکن شود، می‌توان با کمک اتحادیه انبوه‌سازان و مشاوران مسکن آن را ایجاد کرد‌. از سویی دیگر می‌توان معاملاتی را از طریق سلف موازی مسکن یا اوراق بهادار مسکن در نظر گرفت و امکان پیش‌خرید کردن مسکن را فراهم آورد‌. سلطانی‌نژاد افزود: مدل دیگر در این زمینه تعریف یکسری پروژه‌های انبوه‌سازی در چارچوب معاملات مالی همزمان با ارائه دسترسی به مشاوران املاک در سامانه معاملات است که می‌تواند زمینه پیش‌فروش ساختمان‌های نیمه‌ساز را فراهم کند، از سویی دیگر پول مردم نیز به گردش درمی‌آید بدون اینکه تورمی ایجاد کند‌.

تقارن اطلاعاتی
این مقام مسوول یادآور شد: انجام این معاملات در بورس کالا اگرچه نمی‌تواند رکود را از بین ببرد اما به دلیل وجود نیروی انسانی انبوه در کشور به عنوان سرمایه اصلی و علاقه‌مند به حوزه مسکن، بازاری را می‌تواند ایجاد کند که تقارن اطلاعاتی در آن وجود داشته باشد‌. به گفته وی، شاخصی بر مبنای معامله یک متر مربع منزل مسکونی در منطقه متوسط تهران می‌تواند برای اشخاصی که علاقه‌مند به خرید مسکن هستند، تولیدکننده‌هایی را فراهم کند که در ازای دریافت پول از آنها اقدام به ارائه مسکن به متقاضیان کنند‌. در عین حال واسطه‌های مالی از جمله صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان نیز در این بین می‌توانند وجود داشته باشند‌. وی ادامه داد: در حال حاضر با تامین سرمایه مسکن رایزنی شده و مدلی که به جمع‌بندی رسیده، فعلا انتشار اوراق سلف موازی مسکن و اوراق مشارکت مسکن است به این ترتیب که یکسری واحد‌های سرمایه‌گذاری از یک پروژه خریداری می‌شود و وقتی معادل تعداد یونیت‌ها به یک واحد مسکونی رسید، دارنده واحد‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند مسکن خود را تحویل بگیرد‌. سلطانی‌نژاد با اشاره به ویژگی‌های بازار مالی گفت: خاصیت بازار مالی بزرگ‌تر شدن و برخورداری از اهرم مالی است که خروجی آن افزایش تعداد بازیگران بازار است‌. وزارت راه و شهرسازی، دانشگاهیان، انبوه‌سازان و مشاوران املاک باید نظرات خود را در این زمینه ارائه دهند تا موضوع فروش متری مسکن از طریق یونیت‌ها انجام شود‌.

ورود به بورس با گواهی سپرده کالایی
به نوشته فارس،مدیرعامل بورس کالا درباره اینکه چرا شرکت آلومینیوم المهدی پس از واگذاری به بخش خصوصی تا روز گذشته حتی یک کیلو شمش در بورس کالا عرضه نکرده اما همچنان این کالا در انبارهای تهران و بندرعباس به قصد بازار آزاد انبار می‌شود، گفت: تلاش برای ایجاد مشوق‌های مختلف به منظور امکان گرایش تولید‌کننده‌ها به سمت بورس در حالی است که شرکت آلومینیوم المهدی از زمانی که خصوصی شده همواره به دنبال تامین مالی از طریق بورس بوده است که پس از انجام مذاکره عنوان شد علاقه‌مند به استفاده از گواهی سپرده کالایی است‌. از این‌رو قرار شده انبارهای تهران و بندر عباس این شرکت در بورس کالا پذیرش شوند و از گواهی سپرده کالایی استفاده کنند‌. بازارگردان آن نیز قرار است شرکتی که در حوزه واسطه‌گری مالی فعالیت کرده را بر عهده گیرد‌. این مقام مسوول با اشاره به مذاکرات اولیه انجام شده با مالک شرکت آلومینیوم المهدی گفت: این شرکت به دنبال مدلی توسعه‌یافته از طریق استفاده از گواهی سپرده کالایی در بورس کالاست که پس از پذیرش انبارهای آن از همان انبار عرضه محصولات خود را انجام خواهد داد‌.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم