وظیفه اپتومتریست ها چیست؟


  مراقبت از سلامت بینایی از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است. اپتومتریست ها وظیفه دارند بیماری های چشمی را تشخیص داده و نوع آن ها را مشخص کنند. آن ها مراقبین سلامت چشم هستند و در مرحله اول باید به این افراد مراجعه کنیم. استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد مباحثی که به اپتومتریست ها […]

وظیفه اپتومتریست ها چیست؟

مراقبت از سلامت بینایی از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است. اپتومتریست ها وظیفه دارند بیماری های چشمی را تشخیص داده و نوع آن ها را مشخص کنند. آن ها مراقبین سلامت چشم هستند و در مرحله اول باید به این افراد مراجعه کنیم. استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد مباحثی که به اپتومتریست ها درباره بیماری ها و مشکلات جسمی آموزش داده می شود مطالبی عنوان کرده است که در این بخش خواهیم خواند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: تشخیص بیماری های چشمی توسط اپتومتریست ها، با هدف حفظ سلامت بینایی و چشمی جامعه، یک اصل جهانی و قانونی منطقی است.
دکتر امیر اسهرلوس اظهارداشت: اپتومتری رشته ای کاملا مستقل و کارآمد در سطح جهان است که در سراسر دنیا فقط به این نام شناخته می شود. این رشته که از برترین رشته های دنیا محسوب می شود مسئول مراقبت اولیه چشمی و بینایی است.

وی افزود: در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا تمامی بیماران مشکلات چشمی ابتدا به اپتومتریست مراجعه می کنند تا مشکلات آنها به طور کامل تشخیص داده شود و اقدامات درمانی لازم که در حیطه وظایف این رشته است، انجام می پذیرد و در صورت نیاز به بررسی های تکمیلی یا درمان های مربوط به حیطه های تخصصی دیگر به معاینه گران مربوطه ارجاع داده می شود.

مسئول علمی کنگره اپتومتری ایران، ادامه داد: در کشورهای مدرن بیماران چشمی حتما باید در مرحله اول به اپتومتریست به عنوان سطح اول مراقبین سلامتی چشم مراجعه کنند و ارجاع به سطوح بعدی به صلاحدید و تشخیص اپتومتریست صورت می پذیرد. طبیعتا این سیستم پیشرفته درمانی و سطح بندی سیستم مراقبت و سلامتی نه تنها کاملا اقتصادی و اصولی است بلکه باعث خواهد شد هر فرد معاینه گر فقط در حیطه تخصصی خود اعمال وظیفه کند و نهایتا بیماران با هزینه کمتر خدمات تخصصی را از حرف تخصصی متعدد چشمی از جمله اپتومتری، تخصص قرنیه، تخصص شبکیه و… دریافت خواهند کرد.

اسهرلوس گفت: مباحث مربوط به بیماری های مختلف چشم به طور جامع و کامل طی واحدهای متعدد درسی توسط اپتومتریست ها فراگرفته می شود و تمامی اطلاعات تشخیصی و درمانی بیماری های بخش های مختلف چشم از پلک ها تا عصب بینایی در طول تحصیل ایشان توسط دانشگاه ارائه می گردد.

وی افزود: در ایران نیز همانند اکثریت کشورهای دنیا آموزش های آکادمیک در زمینه بیماری های چشمی و روش های جراحی چشمی در سه مقطع تحصیلی از کارشناسی تا دکترای تخصصی توسط اپتومتریست ها دریافت می شود که این طبق اصول برنامه ریزی مصوب وزارت بهداشت اجرا می شود و هرگونه تحریف این حقیقت در واقع ندیده گرفتن قوانین موجود و بی احترامی به این مصوبات است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: تصور اپتومتری بدون مبحث تشخیص بیماری های چشمی غیرممکن است و با تعریف و هدف ایجاد این حرفه در دنیا کاملا تناقض دارد. بیش از ۸۰ درصد مشکلات چشمی و علت مراجعه بیماران مربوط به عیوب انکساری است. این طیف کثیر بیماران برای دریافت خدمات تخصصی بینایی زیر نظر همکاران اپتومتریست هستند و سلامتی چشمی و بینایی خود را به ایشان سپرده اند.

وی افزود: وظیفه خطیر اپتومتریست هاست که تمامی معاینات لازم در راستای تشخیص مشکلات چشمی را برای بیماران خود انجام دهند و تمام اختلالات و بیماری ها را شناسایی کنند تا در صورت لزوم دریافت خدمات از تخصص های دیگر چشم ارجاع به موقع انجام شود. این فرایند به هیچ عنوان نباید تغییر داده شود. در غیر این صورت، اگر بیماری که تحت نظر اپتومتریست است در اثر عدم تشخیص آب مروارید دید خود را از دست دهد چه کسی مقصر است. اگر بیمار در اثر بیماری آب سیاه که هیچ علامتی ندارد نابینا شود مقصر کیست. اگر کودکی به خاطر تومور بدخیم ابتدا چشم خود و سپس جان خود را از دست بدهد مقصر چه کسی است. چرا باید به دلایل منافع اقتصادی و رقابت های حرفه ای نامناسب راضی بشویم سلامت اصلی ترین و مهمترین ارگان حسی بدن به خطر بیفتد.

اسهرلوس ادامه داد: اپتومتریست های کشورمان علاوه بر تشخیص بیماری های چشمی که هم اکنون جزء مفاد آموزشی و شرح وظایف قطعی و مسلم این گروه است، در جهت کسب اختیارات قانونی در حیطه درمان های بیماری ها، همانند سیستمی که در کشورهای مدرن دنیا وجود دارد تلاش خواهند کرد و در آینده نزدیک با اختیارات بیشتر در خدمت جامعه خواهند بود.

مهر



جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)