“سیر ترشی” | طرز تهیه “ترشی سیر” بسیار ساده و راحت | انواع ترشی خانگی
“سیر ترشی” یکی از انواع ترشی است که طرفداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم. این ترشی پس از دو ماه قابل خوردن است.
مواد لازم برای سیر ترشی :
سیر | یک کیلوگرم |
سرکه | حدود یک لیتر |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
بوته های سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب می باشد. چندین لایه از پوست روی آن ها جدا کنید تا حبه ها مشخص شوند اما بوته ها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوته های سیر فقط باید یک لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
در فصل های دیگر که سیر خشک در دسترس میباشد به مدت یکروز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوسته های اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشک شود.
اگر بوتهها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آنها را حبه حبه کنید تا ناهمواری ها و دورریز آنها گرفته شود، بدون آنکه پوستشان را کاملاً جدا کنید.
سپس سیرها را به طور مرتب درون شیشه بچینید، یک قاشق چایخوری نمک به آن بیفزائید و سرکه رویش بریزید تا کاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سرکه به خورد سیرها میرود و سر آنها خالی میشود. مجدداً سرکه اضافه کنید تا ظرف پر شود.
با گذشت زمان، رنگ سیر تغییر میکند و به سمت قهوهای میگراید و پس از چندین سال، کاملاً سیاه و شیرین خواهد شد.
اگر از سرکه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده میکنید، “سیر ترشی” باکیفیت بالائی خواهید داشت. این ترشی، دستکم پس از 2 ماه قابل مصرف است.
منبع : shorshirin.blogfa.com