موارد مصرف و عوارض جانبی اریترومایسین Erythromycin ( مهم )


اریترومایسین برای جوش صورت,  اریترومایسین 200,  پماد اریترومایسین,  اریترومایسین برای نوزادان,  تفاوت اریترومایسین با آزیترومایسین,  اریترومایسین چشمی,  قرص اریترومایسین 400 در بارداری,  ژل اریترومایسین, موارد مصرف و عوارض جانبی اریترومایسین Erythromycin ( مهم...

اریترومایسین برای جوش صورت, اریترومایسین ۲۰۰, پماد اریترومایسین, اریترومایسین برای نوزادان, تفاوت اریترومایسین با آزیترومایسین, اریترومایسین چشمی, قرص اریترومایسین ۴۰۰ در بارداری, ژل اریترومایسین,

موارد مصرف و عوارض جانبی اریترومایسین Erythromycin ( مهم )موارد مصرف و عوارض جانبی اریترومایسین Erythromycin ( مهم )

موارد و مقدار مصرف اریترومایسین Erythromycin :

اریترومایسین به عنوان جایگزین پنی سیلینها در بیمارانی که به این دارو حساسیت مفرط دارند، مصرف می‌شود. این دارو جزو ماکرولیدها ست.
موارد منع مصرف اریترومایسین Erythromycin و احتیاط:

در صورت مصرف مقادیر زیاد اریترومایسین، یرقان انسدادی و عوارض قلبی با مصرف اریترومایسین گزارش شده‌اند. اریترومایسین و مشتقات خوراکی آن را بهتر است با معده خالی مصرف کرد. اما در صورت بروز تحریک گوارشی می‌توان اریترومایسین را با غذا مصرف نمود. در صورت ابتلای بیمار به نارسایی کبدی یا کلیوی، تاکیکاردی بطنی و پورفیری، اریترومایسین با احتیاط فراوان مصرف شود.

عوارض جانبی اریترومایسین Erythromycin

سردرد، راش ماکولوپاپولر، فارنژیت، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، گیجی، تب و زردی ، کهیر ، اریتم ،خارش و خشکی پوست

تداخل دارویی اریترومایسین Erythromycinغلظت سرمی دیسوپیرامید در صورت مصرف همزمان با اریترومایسین افزایش می‌یابد و ممکن است موجب بروز مسمومیت و آریتمی شود.

اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با اریترومایسین ممکن است افزایش یابد.

اریترومایسین متابولیسم کاربامازپین ، بروموکریپتین ، تئوفیلین و سیکلوسپورین را مهار می‌کند و ممکن است موجب افزایش غلظت سرمی این داروها گردد.

اریترومایسین متابولیسم ترفنادین را نیز مهار می‌کند و خطر بروز اریتمی در بیمار را افزایش می‌دهد(از مصرف همزمان این دو دارو باید خودداری کرد).

اثر دیگوکسین بر قلب در صورت مصرف همزمان با اریترومایسین ممکن است افزایش یابد.

غلظت سرمی اریترومایسین توسط سایمتیدین افزایش می‌یابد و این موضوع احتمال بروز عوارض جانبی و مسمومیت، به ویژه ناشنوایی ناشی از اریترومایسین را افزایش می‌دهد.
اشکال دارویی اریترومایسین Erythromycin:

Film Coated Tablet: ۲۰۰ mg Film Coated Tablet: ۴۰۰ mg (as Ethylsuccinate) For Suspension: ۲۰۰ mg/ 5 ml (as Ethylsuccinate) For Injection: 1 g (as lactobionate)

توجه
۱ـ دوره درمان این دارو را تا آخر ادامه دهید
۲ـ از مصرف این دارو با شیر و آب میوه خودداری نمایید .
۳- قبل از شروع مصرف این دارو باید آزمایش های حساسیتی انجام شود

۴ـ این دارو را شب‌ها آن هم با شکمی نه چندان خالی مصرف کنید تا هم جذبش برایتان دردناک نباشد هم فرم فعال آن بهتر بتواند کارش را انجام دهد.

۵ـ‌ دوز مصرفی این دارو به صورت قرص‌های ۱۰ میلی گرمی در روز شروع می‌شود و انتظار می‌رود حداقل یک تا ۲ ماه مرتب میل شود.

۶ـ همیشه در کنار دارو درمانی رعایت رژیم غذایی از واجبات است. از این‌رو مصرف روغن، خامه، کره، شیرینی و شکلات‌های پرچرب، گوشت گوسفند، گوساله چربی‌دار و پوست مرغ ‌باید کنار گذاشته شود.

۷ـ آتورواستاتین با داروهایی همچون دیگوکسین، کتوکونازول، سیکلوسپورین، اریترومایسین، جم فیبروزیل تداخل جدی دارد و باید توسط متخصص داخلی یا قلب و عروق تنظیم یا احیانا جایگزین شوند.

۸ ـ‌ سردرد، بی‌خوابی، تهوع، یبوست و اسهال از عوارض این داروست که به مرور از بین می‌رود.

۹ ـ‌ مصرف نوشیدنی‌های الکلی را کنار بگذارید، چرا که خطری جدی برای کبد محسوب می‌شود.

۱۰ـ خانم‌های باردار به محض اطلاع باید مصرف دارو را قطع و با متخصص زنان و زایمان خود مشاوره کنند.

۱۱ـ مصرف این قرص پوست را به نور حساس می‌کند.از این‌رو از ضد آفتاب استفاده کنید.

مصرف اریترومایسین Erythromycin در شیردهی و بارداری :

مصرف داروی اریترومایسین در دوران بارداری و شیردهی حتما باید زیر نظر پزشک باشد .

اریترومایسین برای جوش صورت, اریترومایسین ۲۰۰, پماد اریترومایسین, اریترومایسین برای نوزادان, تفاوت اریترومایسین با آزیترومایسین, اریترومایسین چشمی, قرص اریترومایسین ۴۰۰ در بارداری, ژل اریترومایسین,

loading...
***


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کد ویدیوهای بلوم (Blum) امروز چهارشنبه 28 آذر