با نزدیک شدن ماه محرم، مردم نذورات مختلفی در این ایام درست می کنند. یکی از این نذورات شله زرد است که علاوه بر داشتن کالری بالا، دسر خوشمزه و سنتی است. موادی که در شله زرد ریخته میشه هم پر از خاصیته. مثلا زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می شه، هل ضد افسردگی و نشاط آوره و گلاب ضد استرس و ناراحتی های عصبی هست.
در اینجا می خوام طرز تهیه شله زرد رو برای نذری در محرم یا ایام دیگه آموزش بدم. مقدار مواد لازم، برای ۵ تا کاسه کوچک مناسب است.
مواد لازم
برنج ۱ پیمانه (بهتره ایرانی باشه)
شکر ۱ پیمانه
نبات خردشده ۱ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
آب ۷ پیمانه
زعفران پودر شده یک قاشق چایخوری
خلال بادام ۵۰ گرم
خلال پسته و بادام مقداری برای تزئین
پودر دارچین مقداری برای تزئین
طرز تهیه
آب رو در ظرفی ریخته و بذارید روی اجاق تا جوش بیاد و آب برنجی که از شب قبل خیسوندید رو خالی کنید و برنج رو در آبی که در حال جوشه بریزید. منتظر بمونید تا آب دوباره جوش بیاد، بعد زیر اجاق رو کم کنید تا برنج کمی پخته تر شه.
نبات و شکر رو با هم مخلوط کرده و یه مقدار آب جوش روی اون بریزید. تا زمانی که نبات و شکر در آب حل بشه.
سپس ناخالصی های این مخلوط رو گرفته و به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید.
اگه احساس کردید برنج هنوز سفته، به برنج آب بیشتری اضافه کنید.
بعد از اینکه شله زرد به غلظت موردنظر رسید، گلاب، زعفران و بادام رو اضافه کنید و مدام هم بزنید.
سپس درب ظرف رو گذاشته و ۱۵ دقیقه اجازه دهید مواد با حرارت ملایم پخته شود.
در آخر شله زرد رو در ظرفی ریخته و با بادام، پسته و دارچین تزیین کنید.
بعضی وقتا می خوایم روی شله زرد رو با کلمات یا نقش هایی تزیین کنیم که طرح زدن با قاشق و دست دشواره. شما می تونید از شابلون هایی که تو بازار هست استفاده کنید. هم درسرعت و هم تمیز در آوردن طرح کمک میکنه.
نکته:
بهتره زعفران و هل رو جداگانه در آب حل کنید و بعد به موادتون اضافه کنید. هرچی برنج ریزتر باشه بهتره برای اینکه شله زردتون آب نندازه، در آخر کار از شعله پخش کن استفاده کنید تا خوب جا بیفته.