کرم درموفیکس یک داروی ضد قارچ موضعی می باشد که ما در این مقاله به بحث در مورد اطلاعات دارویی این کرم پرداخته ایم. و شما را با کاربردها و عوارض احتمالی مصرف این کرم آشنا می نماییم.
از کرم درموفیکس برای درمان عفونت های قارچی استفاده می شود. این کرم ضد قارچ است و برای برطرف کردن عارضه های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی با این دارو و دست یابی به اطلاعات مهم مصرف و تاثیر گذاری آن با ما در ادامه این مقاله همراه شوید.
درموفیکس چیست؟
(sertaconazol) سرتاکونازول با نام تجاری (Dermofix cream) کرم درموفیکس یک ضد قارچ آزول که با مسدود کردن تشکیل دیواره سلولی قارچ باعث تغییر نفوذ پذیری غشای سلولی گشته و موجب مرگ قارچ می گردد، می باشد.
اطلاعات دارویی کرم درموفیکس:
کرم یا پماد درموفیکس نیز مانند سایر محصولات دارویی شناسنامه مربوط به خود را دارد که در ادامه به ذکر این مسئله پرداخته ایم:
نام علمی: سرتاکونازول نام تجاری: کرم درموفیکس، ارتاکزو شکل دارویی: کرم یا پماد کلاس درمانی: ضد قارچ کلاس شیمی: از خانواده ایمیدازول فرمول شیمیایی: C20 H15–Cl3-N2-O-S وزن مولکولی: ۴۳۷اثرات فارماکولوژیک:
سرتاکونازول یک داروی ضد قارچ موضعی قوی با تاثیرات آنتی فانگال می باشد. که بر دامنه گسترده ای از قارچ ها بیماری زا من جمله: کاندیدیــا آلبیکانس، کاندیدیــا تروپیکالیس و پیتیروســپوروم اوربیکــولار، درماتوفیت هایی ماننــد مایکروســپوروم، تریکوفیتــون و اپیدرموفیتون و به علاوه این ها بر روی میکروارگانسیم های دیگری که موجب عفونت پوست و غشای مخاطی می شوند، تاثیر گذار می باشد.
موارد مصرف درموفیکیس:
کرم درموفیکس را بــرای درمــان عفونت های قارچی موضعی ماننـد درماتوفیتوز، تینه آ پدیس (عفونــت پای ورزشــکاران)، تینه آ کروریس (اگزمای هبرا)، تینه آ پورپوریس (هرپس سیرســیناتوس)، تینه آ باربرا (قارچ ریش و سیبیل آقایان)، تینه آ مانوس، انــواع گونه های کاندیدیا و پتیریازیس ورسیکالر تجویز می کنند.
مقدار مجاز مصرف از این دارو:
از درموفیکس باید در روز یک تا دو مرتبه بر روی محل آسیب دیده زده شود. برای اینکه مطمئن شوید که کرم به تمام نقاط دچار عارضه مالیده شده است، اطراف آن نقطه را تا طول یک سانتی متر از کرم بزنید. طول درمان این دارو برای عارضه های پوستی متفاوت متغیر می باشد اما زمان معمول استفاده از این کرم دو تا چهار هفته بسته به نوع بیماری می باشد.
عوارض جانبی دارو:
استفاده از کرم درموفیکس به طور معمول حساسیت زا نیست اما در موارد نادری دیده شده است که واکنش های التهابی و آلرژی به نور خورشید را باعث شده است. گاهی اوقات هم موجب اریتماتوز موضعی در روزهای اول شده است اما به قدری زیاد نمی باشد که نیاز به قطع مصرف دارو شود.
طریقه مصرف در دوران شیر دهی و بارداری:
در دوران حاملگی و شیر دهی بهتر این است که برای استفاده از این کرم با پزشک مشورت شود تا درصد سود و ضرر آن نسبت به شرایط خانم بارداری برای مصرف سنجیده شود.
نکاتی که در استفاده از درموفیکس باید بدانید:
این توصیه ها را قبل از مصرف پماد درموفیکس رعایت کنید:
از این کرم برای عارضه های پوستی دور چشم و عفونت چشم نباید استفاده کرد. اگر به این دارو یا یکی از داروهای این خانواده حساسیت یا آلرژی دارید، از استفاده این دارو پرهیز کنید. مصرف همزمان این دارو با دیگر دارو ها تداخلی ندارد. از مصرف خوراکی این دارو جدا و حتما خودداری کنید. این دارو را در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد بیرون از یخچال نگهداری کنید.قبل از استفاده از این کرم حتما نزد پزشک بروید تا نوع عفونت و حساسیت پوستی شما را تشخیص دهد و در صورت لزوم، به تجویز این کرم برای شما بپردازد. برای مشاهده اطلاعات دارویی پماد تاکرولیموس و پماد بتامتازون به این مقالات مراجعه بفرمایید. ممنون که همراه ما هستید.