دسر ها و شیرینی های شب یلدا
دسر ها و شیرینی های شب یلدا معمولا یا به شکل هندوانه و انار و لبو هستند یا در آنها از ژله هندوانه و ژله انار استفاده می شود ما چند نمونه از آنها را برایتان قرار داده ایم همراه با آموزش کامل فیلم آموزش ژله هندوانه سه بعدی را ببینید رولت هندوانه برای شب … نوشته دسر ها و شیرینی های شب یلدا اولین بار در پورتال جامع ایران بانو پدیدار شد.
فیلم آموزش ژله هندوانه سه بعدی را ببینید
شیرینی شب یلدا چیست؟ شیرینی ها و دسر هایی که به شکل هندوانه یا انار هستند و یا در آنها از انار استفاده شده است معمولا برای شب یلدا استفاده می شود
شیرینی شب یلدا : رولت هندوانه برای شب یلدا
با این رولت هندوانه از عزیزان تان در شب یلدا پذیرایی کنید.
درست کردن این رولت هندوانه برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور تهیه ای که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد، میتوانید
با کمی دقت در اندازه مواد و ترتیب آنها، به راحتی رولت را تهیه کرده و از عزیزانتان در شب یلدا پذیرایی کنید
ابتدا یک رولت ۴ تخم مرغی درست کنید.
مواد لازم :
تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۸۰ گرم |
آرد | ۹۰ گرم |
شربت غلیظ | ۱ قاشق سوپخوری |
طرز تهیه رولت به شکل هندوانه :
زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و زرده را با نصفی از شکر و وانیل بزنید تا کرم شود . سفیده تخم مرغ را زده تا فرم بگیرد و بعد شکر را بصورت بارانی به آن اضافه کنید . زرده و سفیده را مخلوط کرده و بعد آرد را روی آن الک می کنیم . اگر دوست دارید روی رولت طلایی شود ۱ ق س شربت را در آخر به آن اضافه می کنیم .بعد در سینی ۴۰×۳۰ ریخته و این نکته خیلی مهم است که سینی فر آخرین طبقه از بالا باشد و درجه فر ۲۲۰ درجه فقط ۸ تا ۱۰ دقیقه قبل از اضاقه کردن آرد،
مایه را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده؛ به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت دیگر رنگ سبز اضافه کنید. ( من از رنگ مایع استفاده کردم ) بعد آرد را به آرامی با مایه مخلوط کنید. کف سینی را کاغذ روغنی انداخته و سپس مایه قرمز را در یک طرف سینی و سبز را در طرف دیگر بریزید و با قاشق داخل سینی پخش کنید.
دو قاشق غذاخوری از مایه سبز را نگه داشته، کمی دیگر به آن رنگ سبز اضافه کنید تا کاملاً تیره شود و سبز پر رنگی داشته باشید. ( تفاوت دو رنگ سبز
زیاد باشد که خودش را بیشتر نشان بدهد ) این مایه را داخل قیف بریزید و روی مایه کیک داخل سینی خطوط موازی بکشید و با سیخ چوبی به آن فرم دهید.
برای ادامه کار و مراحل بعدی، مانند رولت معمولی عمل کنید. به یاد داشته باشید که روی حوله ( یا کاغذ روغنی ) که رولت را روی آن بر میگردانید، حتما پودر قند بپاشید که رویه رولت کنده نشود. بعد از خامه کشی و چند ساعت استراحت در یخچال، رولت را با چاقوی اره ای برش زده و بعد برای تخم هندوانه شکلات آبکرده را داخل قیف
ریخته و روی برش ها میریزیم ( مانند تصویر )
دسرپاناکوتا انار :
دسر شب یلدا ,شیرینی های شب یلدا
یه دسر خوشمزه وخیلی آسون واسه شب چله
طرز تهیه دسرپاناکوتا انار :
یک بسته ژله اناررو طبق دستور روی پاکت انجام می دیم فقط نصف لیوان آب سرد اضافه می کنیم ودر ظرف مورد نظر می ریزیم ،می زاریم یخچال تا ببنده یک ق غ پودر ژلاتین را با نصف استکان آب حل کرده روی حرارت غیرمستقیم گذاشته (بن ماری)
خامه صبحانه یک پاکت،شکر۱/۲پیمانه،شیر۱پ ونیم،وانیل نوک چاقو ،راباهمزن هم زده.مقداری بعد پودر ژلاتین آماده شده را اضافه کرده وهم زده وروی ژله آماده شده ریخته ودر یخچال می زاریم . تا خوب ببنده .بعد با دونه های انار تزیین می کنیم .
طرز تهیه کاپ کیک هندوانه :
شیرینی شب یلدا,شیرینی های شب یلدا
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک هندوانه ای شکل :
آرد ۳۰۰ گرم
شکر ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
روغن مایع ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
پودر ژله ۱ بستهی ۱۰۰ گرمی
رنگ خوراکی به مقدار لازم
آب میوه ۲/۳ پیمانه
شکلات چیپسی به مقدار لازم
خامه برای تزیین
دستور پخت کاپ کیک هندوانه ای
برای تهیهی کاپ کیک هندوانه ای در ابتدا آرد، نمک، بیکینگ پودر و پودر ژله را داخل ظرف ریخته و کاملا با هم مخلوط کنید.
سپس شکر و تخممرغها را همراه با وانیل داخل ظرف جداگانهای ریخته و حدود ۵ دقیقه با همزن به هم بزنید.
روغنمایع را کمکم به مخلوط تخممرغ و شکر و وانیل اضافه کنید. سپس آب میوه را به آن اضافه کنید. (چون در حال آماده کردن دسر شب یلدا هستیم بهتر است از آب هندوانه استفاده کنیم اما اگر به این میوه دسترسی ندارید میتوانید از شیر استفاده کنید)
اکنون مخلوط آرد، نمک، بکینگپودر و پودر ژله را کمکم به مایهی فوق اضافه کرده و با دور کند همزن آن را هم میزنیم. تا با هم مخلوط شوند. و در صورت کمرنگ بودن مخلوط از مقدار کمی رنگ خوراکی استفاده کنید. (در صورت تمایل میتوانید از میزان شکر دستور پخت کم کرده و از یک بستهی دیگر پودر ژله استفاده کنید تا مخلوط ما رنگ و عطر بیشتری داشته باشد.)
شکلات چیپسی را به مخلوط فوق اضافه کنید.
در این مرحله از تهیهی دسر شب یلدا مایهی کیک را داخل قالب میریزیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه یعنی تا زمانی که کاملا مغز پخت شود داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار میدهیم.
پس از سرد شدن کاپ کیکها آنها را به کمک ماسوره با خامهی سبز تزیین میکنیم. و مقداری از شکلات چیپسی را هم روی آن میپاشیم.
نکته
میتوانید برای تزیین روی کاپ کیکها از شکلات به شکل هندوانه نیز استفاده کنید.
سعی کنید متناسب با هر پودر ژلهای که استفاده میکنید از آب میوهی همان میوه در دسر شب یلدا استفاده کنید. یا اگر به آب همان میوه دسترسی نداشتید سعی کنید از شیر استفاده کنید.
مسقطی هندوانه ای
مواد لازم برای تهیه مسقطی به شکل هنداونه :
شکر ۱.۵ لیوان
رنگهای خوراکی
شکلات چیپسی
طرز تهیه مسقطی هنداونه :
طرز تهیه موس لبو :
مواد لازم برای موس لبو :
شکر | ۷۵ گرم |
زرده تخممرغ | چهار عدد |
شیر | یک پیمانه |
پودر ژلاتین | یک قاشق سوپخوری |
لبو رنده شده | ۳۰۰ گرم |
آب لبو و آب | از هر کدام دو قاشق سوپخوری |
سفیده تخممرغ | سه عدد |
خامه | ۲۵۰ گرم |
طرز تهیه موس لبو :
شیر را بجوشانید، لبو را در آن بریزید و همانگونه نگه دارید. زرده تخممرغ و شکر را بزنید تا سفید شود. شیر داغ را روی زرده تخممرغ بریزید و هم بزنید و روی حرارت ملایم به جوش آورید. پودر ژلاتین را با دو قاشق آب روی حرارت کتری قرار دهید. وقتی کمی خنک شد در شیر و زرده تخممرغ خنک شده بریزید.سفیده تخممرغ را بزنید تا پف کند. بعد آب لبو و شکر را به تدریج به آن بیفزایید و با همزن خوب بزنید سپس با قاشق به مایه شیر اضافه کنید. خامه را بزنید تا فرم بگیرد سپس با قاشق خامه را به آرامی با مایه بالا مخلوط کرده، در قالب بریزید و دو ساعت در یخچال نگه دارید. بعد روی آن را تزئین کنید.
چیز کیک انار
شیرینی شب یلدا بدون فر | شیرینی یلدایی
ژله هندوانه ای شکل
چیدمان س
میوه آرایی مخصوص شب یلدا