هنوز گرفتار برجام داخلی هستیم/ چابهار به گذرگاه اقتصادی ایران با دنیا تبدیل خواهد شد
محمدرضارضایی کوچی رییس کمیسیون عمران در خصوص شرایط پروژه های عمرانی در کشور به خبرنگار اقتصادی برنا گفت:درحال حاضر با محدودیت منابع مواجه هستیم ومتناسب باحجم پروژه هایی که از ده سال پیش شروع شده و بسیاری از آنها غیر کارشناسی بوده نیست.از ده سال پیش 600 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی آغاز شده است. برخی پروژه ها به...
محمدرضارضایی کوچی رییس کمیسیون عمران در خصوص شرایط پروژه های عمرانی در کشور به خبرنگار اقتصادی برنا گفت:درحال حاضر با محدودیت منابع مواجه هستیم ومتناسب باحجم پروژه هایی که از ده سال پیش شروع شده و بسیاری از آنها غیر کارشناسی بوده نیست.از ده سال پیش ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی آغاز شده است. برخی پروژه ها به دلیل افزایش زمان اجرا از توجیه اقتصادی افتاده است. دربعضی از پروژه ها با وجود این که سرمایهگذاری انجام شده وپیمانکار حضورداشته است، به علت کمبود منابع، مجبور شدیمپروژه ها را به صورت کامل متوقف کنیم و یابه سمت سایر منابع دولتی برویم . لذا چاره ای جز حرکت به سمت بخش خصوصی نداریم.
وی در ادامه افزود : دولت امسال ۳۰هزار میلیارد تومان برا ی بودجه عمرانی اختصاص داده است که۶هزارمیلیارد تومان به صورت نقد وباقی مانده آن به صورت اقساط و یا اوراق مشارکت پرداخت شده است .برخی پروژه ها را به علت کمبود منابع مالی مجبورشدیم به زیر ۳۰درصد قیمت به فروش بگذاریم تا بتوانیم پول کارگرها را بدهیم.اگر نتوانیم پول پروژ ها را بدهیم کیفیت انها پایین می آید وحوادثی مانند بیمارستان اسلام آباد غرب اتفاق می افتد.دراین صورت هم منابع ازبین رفته است وهم باوجود هزینه هایی اندکی که می کنیم نارضایتی اجتماعی اتفاق می افتد.متاسفانه خیلی از پروژه ها که به صورت سنتی در بودجه آورده می شود به علت فشار ولابی نمایندگان است. از سوی دیگرفقدان سند آمایش سرزمین باعث عدم توجه به اولویت بندی در ایجاد پروژه ها شده است.
وی در ادامه اظهار داشت :نباید بافشار و لابی پروژه جدیدی را به کشور تحمیل کنیم.نباید با سفر مقامات به استان ها توزیع منابع عمرانی انجام گیرد و یا پروژه جدیدی تعریف شود .دولت و مجلس در تنظیم بودجه نباید به فکر مسائلی جز مصالح کشور باشند.عملکردی شدن بودجه دستگاه ها کاربسیار خوبی است. معتقدم که استانی و عملکردی شدن بودجه تا حدود زیادی به اصلاح روند موجود کمک خواهد کرد.
رضایی در ادامه افزود: باوجود همین منابع مالی کم، مردم به جای سرمایه گذاری پول های خود را در موسسات مالی نظیرکاسپین وغیره سپرده گذاری می کنند. این در حالی است که ما باید سرمایه های داخلی را به سمتی سوق دهیم که برای کشور مفید باشد.
رییس کمیسیون مجلس در مورد تامین منابع مالی پروژه ها از منابع فایناس گفت: استفاده از منبع فاینانس برای پروژه های حیاتی کشور مهم است به عنوان مثال برقی کردن قطار مشهد به تهران که یکی ازپروژه های مهم است ویا دربحث فرودگاه و آزادراه استفاده از این منابع می تواند راه گشا باشد. البته هنوز در مذاکره با خارجی ها درمورد جذب منابع فاینانس مشکل داریم .متاسفانه به دلیل برخی تنگ نظری ها هنوز گرفتار برجام داخلی هستیم.
وی درپایان درمورد افتتاح بندرچابهار بیان کرد: افتتاح بندر چابهار دراقتصاد کشور بسیار موثر است. اصولا بنادری که درمجاورت با دریا قراردارند با توجه بهخدماتی که می توانند در پس کرانه ایجاد کنند بسیار مفید هستند متاسفانه در همین بندر چابهار ما شاهد محرومیت هستیم. وضعیت در کشور های دیگر به گونه ای است که بنادر علاوه بر پس کرانه، حتی به شهر های مجاور خدمات رسانی می کنند. با افتتاح این پروژه چابهار گذرگاه اقتصادی ایران بادنیا تبدیل شده است. امیدواریم این امر به ایجاد تحول در اقتصاد منطقه و وضعیت مردم منجر شود.