حامیان گروههای تکفیری در منطقه همچنان از این ابزار استفاده خواهند کرد
مجید مختاری، کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص سناریوهای حامیان منطقهای و فرا منطقهای داعش پس از شکست آن در منطقه، با اشاره به اینکه حامیان گروههای تکفیری همچنان از این ابزار استفاده خواهند کرد، بیان داشت: این پیروزی بزرگ اتفاق افتاد و در عین حال چنانکه در پیام مهم...
مجید مختاری، کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص سناریوهای حامیان منطقهای و فرا منطقهای داعش پس از شکست آن در منطقه، با اشاره به اینکه حامیان گروههای تکفیری همچنان از این ابزار استفاده خواهند کرد، بیان داشت: این پیروزی بزرگ اتفاق افتاد و در عین حال چنانکه در پیام مهم رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه سردار سلیمانی اشاره شده بود، باید هوشیاری حفظ شود و کید دشمن دست کم گرفته نشود. این امر مستلزم شناخت سناریوهایی است که ممکن است آنها طراحی کنند.
وی با توجه به پراکنده شدن نیروهای تکفیری و تداوم حمایت از آنها گفت: بخش قابل توجهی از نیروهای داعش و گروههای تکفیری در کشورهای مختلف پراکنده شدهاند. حامیان آنها نیز در حوزه منطقهای و فرا منطقهای حضور دارند.
کارشناس غرب آسیا با تأکید بر چند دسته شدن گروههای تروریستی اشاره داشت: بخشی از آنها با توجه به شکستهایی که خوردهاند، از اقدامات خود کنارهگیری میکنند. بخشی از آنها جریتر میشوند و به دنبال انتقام گرفتن هستند. بخش دیگر به اربابان خود وابستگی دارند و منتظر تصمیم آنها هستند.
وی با اشاره به کاتالیزورهای پیروزی بر داعش گفت: هوشمندی نظام جمهوری اسلامی در تعامل با برخی از کشورهای منطقه در ماههای اخیر از دلایل این پیروزی محسوب میشود. به عنوان نمونه ترکیه از برخی گروههای تروریستی حمایت مالی و لجستیکی داشت؛ اما این حمایتها با تغییرات صورت گرفته کم شد. این امر در تحولات میدانی سوریه و عراق تأثیر بسزایی داشت.
مختاری با توجه به تنشهایی که در روابط ریاض و دوحه ایجاد شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال اختلافات قطر با عربستان نیز هوشمندانه به قطر نزدیک شد. این امر بر حمایتهای قطر از گروههای تروریستی تأثیر داشت. همین هوشمندی نیاز است در سیاست خارجی تداوم داشته باشد.
وی با تأکید بر نقشه قدرتهای بزرگ به دنبال شکست داعش در منطقه اشاره داشت: بازیگران فرا منطقهای از جمله رژیم صهیونیستی، آمریکا، فرانسه و انگلیس به دنبال تقویت گروههای تروریستی هستند تا آنها را به سمت آسیب زدن به منافع جمهوری اسلامی هدایت کنند. آنها حتی در داخل کشور نیز به دنبال جذب نیرو بودهاند و مقابله با این نقشهها مستلزم درایت و برنامه ریزی لازم است.
کارشناس غرب آسیا با اشاره به اهداف قدرتهای بزرگ تأکید کرد: هدف آنها اختلافافکنی و تضعیف موقعیت کشورهای منطقه است که برای این منظور از ابزار گروههای تکفیری استفاده خواهند کرد. برای مثال یکی از آرزوهای آنها عبارت است از اینکه جنگی میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ایجاد کنند. رقابتهایی میان قدرتهای بزرگ نیز وجود دارد. آنها سعی میکنند از ابزار گروههای تروریستی برای تضعیف موقعیت طرف مقابل خود استفاده کنند. جمهوری اسلامی باید به ابعاد مختلف این موضوع توجه داشته باشد و ضمن مقابله با دسیسههای موجود پس از پیروزیهای نظامی اخیر در عرصههای علمی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نیز فرصتهای پدید آمده را به رقبا یا دشمنان واگذار نکند.