طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه

بامیه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مثل ویتامینهای و عناصری از قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج میباشد،که دارای خواص فراوانی برسلامت انسان است.
بامیه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مثل ویتامین های C ,A و گروه B و عناصری از قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج میباشد که دارای خواص فراوانی بر سلامت انسان است و ارزش غذایی بسیاری را در خود جای داده. استخورشت بامیه احتمالا در زمره غذاهای مورد پسند همه نیست، اما اگر از خواص بامیه و طرز تهیه خورشت بامیه به صورت ساده آگاه باشید احتمالا به این خورش علاقمند خواهید شد.
مواد لازم :
بامیه | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت خورشتی | ۲۵۰ گرم |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لامزم |
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را در تابه تفت دهید. سپس گوشت را به همراه پیاز تفت دهید.
زدچوبه و فلفل قرمز و در صورت تمایل ادویه کاری را به گوشت اضافه کنید. پس از سرخ شدن گوشت رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و با گوشت مخلوط کنید.
در این فاصله بامیهها را در تابه دیگری تفت دهید.
در این مرحله پس از تفت دادن رب گوجهفرنگی، به میزان مناسبی آب به خورشت اضافه نمایید.
در نهایت بامیههای سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و به مدت یک تا دو ساعت با حرارت ملایم طبخ نمایید.
خورشت بامیه را در کنار پلو زعفرانی سرو نمایید.
نکاتی برای خوشمزهتر شدن خورشت بامیه
برای جا افتادن این خورشت بهتر است اجازه دهید روی حرارت ملایم به آرامی جا بیفتد.
همچنین این خورشت را نباید زیاد هم بزنید چرا که بامیهها بسیار حساس هستند و باعث لیز شدن خورشت میشود.
بهتر است از ماهیچه گوساله یا گوسفند برای تهیه این خورشت استفاده شود.
در بعضی موارد این خورشت را با لپه درست میکنند.
خواص بامیه
طبع بامیه سرد و تر است.
بامیه مدر (ادرار آور) است و برای کسانی که مبتلا به سوزاک هستند یا هنگام ادرار احساس درد میکنند بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل کنند.
لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است.
خوردن بامیه خونریزی سینه را برطرف میکند.
جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع میکند.
جوشانده گل بامیه ضدسودا میباشد. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سیسی آب، سه بار در روز هربار یک استکان میل شود.
دمکرده تخم بامیه ضدتشنج است. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سیسی آب.
مصرف بامیه به پوست لطافت میبخشد.
کسانی که دچار کمخونی هستند حتماً بامیه استفاده کنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون میباشد.
در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است.
بامیه تقویت کننده بینایی میباشد.
بهخاطر وجود ویتامین B۱ دربامیه برای نیرو بخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریک داروی خوبی به شمار میرود.
کسانی که دارای چربی خون میباشند بامیه را در سبد غذایی خود بگنجانند.
بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع میکند.
بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی کننده کرم معده و کرمک را از بین میبرد.
برای درمان تبهای کهنه ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید.
بامیه بهخاطر وجود منگنز و کبالت تنظیم کننده ترشح غدد داخلی میباشد.
عوارض مصرف بیش از اندازه بامیه
بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.
بامیه تعریق بدن را تسریع میبخشد.
منبع: ستاره