مولانا از آن کیست؟
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، 17 دسامبر برابر با 26 قوس، سالروز بزرگداشت درگذشت مولانا جلال الدین محمد بلخی، از بزرگترین شاعران زبان و ادب فارسی است. با آن که ایران و افغانستان همیشه خود را میراثدار این...
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، 17 دسامبر برابر با 26 قوس، سالروز بزرگداشت درگذشت مولانا جلال الدین محمد بلخی، از بزرگترین شاعران زبان و ادب فارسی است.
با آن که ایران و افغانستان همیشه خود را میراثدار این شاعر بزرگ زبان فارسی میدانند، ولی امسال هیچ مراسمی که در خور مقام ادبی و علمی این عارف بزرگ جهان اسلام باشد در این دو کشور برگزار نشد.
«سید ابوطالب مظفری»، شاعر و نویسنده مطرح افغانستانی در یادداشتی از این بیتوجهی به شخصیت و مقام مولانا گلایه کرده است.
در این یاداشت آمده است: وقتی بحث ملیتِ مفاخر علمی و ادبی در میان است، رگهای گردن بسیاری از ما، به اقامۀ حجت کشیده میشود که چنین است و چنان.
اما در عمل کار بگونه دیگری است. روز گذشته ۲۶ آذر/قوس، مصادف با ۱۷ دسامبر، گویا سالروز درگذشت حضرت مولانا بوده و در قونیه به همین مناسبت جشن بزرگی بر پا شده است.
در افغانستان و ایران که خودشان را میراثدار اصلی وی میدانند، طبق معمول خبری نبوده و نیست.
اما هدف این یادداشت اشاره به برنامه نسبتا خوب «چشم شب روشن» با اجرای آقای «صالحعلا» است.
مجری، این برنامه را با ذکر داستانی از مواجهۀ شمس و مولانا شروع کرد و سپس سرچرخاند به سمت کارشناسان برنامه و آنها دلیل شروع برنامه با مولانا را جویا شدند و صالحاعلاء پاسخداد که وی در جریان نبوده و برنامهای در موضوع دیگر مدنظرش بوده ولی در لحظات آخر، تهیه کننده محترم به او رسانده که گویا امشب مناسبتی با مولانا دارد و باید کمی در این موضوع سخن گفته شود.
اما خود صالحاعلاء و کارشناس نمیدانست که ربط امروز به مولانا چیست؟ به او گفتند که گویا تولد مولانا است و همگی به همین بسنده کردند، که تولد مولانا است.
حال آنکه این تاریخ مقارن است با هفتصد و چهل و چهارمین سالگرد وفات مولانا. همان ایامی که برنامه عرس مولانا برگزار میشود و در قونیه هرساله مراسم سماع بر پا است.
از این حالت متآسف شدم و پذیرفتم که مولانا، نه از آن افغانستانیها است و نه ایرانیها که از آن ترکها است.
/انتهای پیام/