برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟


برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟

برچسب های دارویی: چگونگی خواندن برچسب دارویی: اطلاعات زیادی وجود دارد که با داروی خریداری شده در داروخانه همراه است. اطلاعات مواد دارویی بر روی یک دارو به شما اجازه می دهد تا بدانید چگونه آن را مصرف کنید، چه موادی در آن موجود می باشد، و چگونه بیماری شما را بهبود می بخشد. اما … نوشته برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟ اولین بار...

برچسب های دارویی: چگونگی خواندن

برچسب دارویی: برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟اطلاعات زیادی وجود دارد که با داروی خریداری شده در داروخانه همراه است. اطلاعات مواد دارویی بر روی یک دارو به شما اجازه می دهد تا بدانید چگونه آن را مصرف کنید، چه موادی در آن موجود می باشد، و چگونه بیماری شما را بهبود می بخشد. اما طریقه نوشتن اطلاعات درک بهتری به شما می دهد. در این مقاله سعی شده است، در اختیار شما اطلاعاتی قرار دهد، که چگونه از برچسب دارویی استفاده کنید تا از اشتباهات رایج و احتمالاٌ خطرناک جلوگیری شود.

ماده موثره و هدف درمان

این اطلاعات را در بالای برچسب دارویی بر روی شمارنده ها پیدا می کنید. چه عناصری در دارو موجود است که علائم بیماری را درمان می کند. نوع دارو، مانند “آنتی هیستامین” یا “ضد درد”. همچنین مقدار دوز مصرفی دارو در هر بار استفاده را می گوید. این قسمت باید بررسی شود تا مطمئن شوید داروهای دیگری، با عنصر مشابه دارو خود، در طول دوره مصرف ننمایید.برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟

نحوه مصرف

برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟این بخش یک اطلاعات فوری از علائم یا بیماری هایی که دارو می تواند درمان کند، می دهد. به عنوان مثال، برچسب دارویی ضد درد ممکن است بگوید که دندان درد ، سردرد یا درد مفاصل را کاهش می دهد. هنگام خرید دارو جدید، همیشه این قسمت را چک کنید تا مطمئن شوید که برای آن درمانی که لازم دارید مناسب است.

اخطارها

این یکی از مهمترین بخش های برچسب دارویی است، و معمولاً بزرگترین بخش آن نیز می باشد. این بخش جزئیات ایمنی در مورد دارو را بیان می نماید. در این قسمت به سه اخطار مهم اشاره می شود: چه کسی نباید دارو را مصرف کند، چه زمانی نباید از آن استفاده نکنید و عوارض جانبی که ممکن است دارو به همراه داشته باشد.

راهنما

بخش راهنما را با دقت بررسی کنید. این بخش می گوید که چقدر ماده دارویی را مصرف کنید، که دوز دارو نامیده می شود. برای مثال، ممکن است در برچسب دارویی گفته شود دو قرص را هر ۴ تا ۶ ساعت مصرف کنید. هیچ وقت بیشتر از مقدار توصیه شده از دارو مصرف نکنید، بجز مواردی که با پزشک مشورت شده باشد. این مقدار دارو مصرفی با توجه به گروه های سنی توصیه می شود بنابراین میتوانید متوجه شوید که برای خود یا کودکتان چه مقدار از دارو را مصرف نمایید. همچنین می توانید اطلاعاتی درباره حداکثر مقدار دارویی را، که باید در یک روز مصرف نمایید، بدست آورید.برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟

سایر اطلاعاتبرچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟

این بخش از برچسب به محدوده دما مناسب برای نگه داری دارو مربوط می شود. گرما و رطوبت می تواند به داروها آسیب برساند. بنابراین نگهداری آنها در حمام و یا در ماشین زمانی که آب و هوا گرم است توصیه نمی شود.

تاریخ مصرف

باید در نظر داشت که تاریخ مصرف، فقط برای داروهایی است که درشان باز نشده است، و خلوص و اثرگذاری دارو تا پایان تاریخ مصرف به شرطی تضمین می شود که درب دارو باز نشده باشد. به همین خاطر پس از این که درب دارو باز شد نمی توان به مدت طولانی آن را نگه داشت. در ارتباط با قرص ها معمولاً کمتر مشکلی ایجاد می شود، اما در مورد قطره چشم، اسپری بینی، شربت و پماد مسئله متفاوت می شود، چرا که این داروها مدت کمی پس از باز شدن درشان قابل استفاده هستند. به طور خلاصه می توان گفت در هر دارویی که در آن آب وجود داشته باشد، مشکل میکروبی شدن و فساد آن نیز وجود دارد.

برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟عناصر غیرفعال

این عناصر در دارو هستند که به طور مستقیم نشانه های بیماری را درمان نمی کنند. آنها ممکن است نگهدارنده ها، رنگ ها یا طعم دهنده ها باشند. همیشه این بخش را چک کنید ممکن است، شما یا فرزندتان آلرژی غذایی یا رنگ داشته باشید، و با مصرف این دارو مشکلاتی بروز نماید.

برچسب های دارویی چه اطلاعاتی به ما می دهند؟

منبع
WebMD
ترجمه و گرد آوری
دکتر افسانه امین غفوری


زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس