به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدرضا رزاقی در یازدهمین کنگره علمی پزشکی لیزر ایران گفت: لیزر استفاده طولانی مدتی در رشته پزشکی دارد و بیش از ۳۰ سال است که از این ابزار استفاده می شود. با برگزاری این همایش ها باید به این سمت و سو حرکت کنیم که بفهمیم لیزر در کجا برای درمان موثر است.
وی افزود: در فضای مجازی اغلب می گویند لیزر برای زیبایی استفاده می شود اما این چنین نیست و لیزر برای درمان بیماری های اورولوژی، چشم پزشکی و ... استفاده می شود. لیزر برای تشخیص و درمان بیماری های خوش خیم و بدخیم قابل استفاده است اما مردم ما گمان می کنند لیزر صرفا برای زیبایی و چاقی قابل استفاده است.
رئیس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی اظهار کرد: بیشتر عوارض لیزر در زمینه زیبایی است زیرا گاهی این ابزار به دست کسانی استفاده می شود که تخصص لازم را ندارند و بعضا حتی پزشک هم نیستند.
رزاقی افزود: تدوین خط مشی، تدوین استانداردهای لازم برای استفاده از لیزر از جمله مسائلی است که دست اندرکاران این حوزه می بایست روی آن تمرکز کنند و البته مراکز مربوطه در تلاشند که قوانینی را تدوین کنند.
وی تصریح کرد: گادلاین هایی در حال تدوین است که همکاری معاونت آموزش وزارت بهداشت را می طلبد و استانداردهای آن با همکاری سازمان استاندارد و انجمن پزشکی لیزر در حال انجام است.
رزاقی گفت: دستگاه های لیزر در داخل کشور برای رشته های مختلف پزشکی ساخته شده است. همه دستگاه های در حال ساخت نیز می بایست مسیر استانداردسازی آن را طی کنند. برای دندانپزشکی هم دستگاه هایی ساخته شده که پس از کسب مجوزهای لازم وارد بازار کار می شوند.