دکتر قاسم فخرایی در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، با بیان این مطلب افزود: گلوکوم یا آب سیاه به‌طور معمول در اکثر افراد و بر اثر افزایش فشار چشم ایجاد می‌شود. به طور معمول چشم مانند توپی است که باید به اندازه معمول باد شود و اگر این باد زیاد باشد می‌تواند به آن آسیب بزند. دقیقا چشم هم، چنین حالتی دارد و زمانی‌که فشار چشم بالا برود مستعد آسیب عصب چشم و در نهایت افت دید و نابینایی می‌شود.

وی ادامه داد: البته افرادی هم هستند با اینکه فشار چشم بالایی ندارند ممکن است دچار گلوکوم شوند، پس لزومی‌ ندارد که حتما فشار چشم بالا باشد، به طور معمول در اکثر افراد این عارضه در سن بالای ۵۰ سال ایجاد می‌شود.

این جراح و متخصص چشم اضافه کرد: این بیماری علت‌های مختلف دارد و برخی از موارد علت‌های ثانویه مثل دیابت یا ضربات چشمی ‌و داروها می‌توانند منجر به گلوکوم شوند.

فخرایی با اشاره به شایع‌ترین علت این بیماری گفت: علل وراثتی شایع‌ترین دلیل بروز این بیماری در افراد است که معمولا اوج بروز آن در دهه ۵۰ زندگی است. افرادی که زمینه وراثتی در والدین یا فامیل‌ دارند باید مدام مورد معاینه قرار بگیرند.

رئیس بخش گلوکوم و مدیر گروه چشم بیمارستان فارابی افزود: این بیماری در مراحل ابتدایی و متوسط پیشرفت فاقد علامت است، متاسفانه زمانی بیماران متوجه آن می‌شوند که خیلی پیشرفته شده باشد.

وی ادامه داد: بیماران به‌ویژه آنهایی که سابقه وراثتی این بیماری را دارند باید مداوم تحت غربالگری باشند.

فخرایی با تاکید بر اینکه گلوکوم مترادف با کوری نیست، تصریح کرد: اگر گلوکوم به موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار بگیرد با درمان‌های طبی، لیزری و جراحی مدرنی که الان در اختیار داریم قرار نیست کسی نابینا شود و می‌توانیم در اکثر بیماران دید باقی مانده را تثبیت کنیم. بخش‌های تخریب شده از دید در این بیماری قابل بازگشت نیست.

این فوق تخصص گلوکوم و سیگنال قدامی‌چشم تاکید کرد: بیماران باید در این موارد از دستورات درمانی پزشک به خوبی تبعیت کنند تا درمان باقی بماند.

وی هشدار داد: همه افراد مستعد بیماری گلوکوم مانند سایر بیماری‌ها هستند و باید تحت نظر چشم پزشک باشند و خوشبختانه امروزه آگاهی مردم درباره این بیماری بیشتر شده است.

رئیس بخش گلوکوم و مدیر گروه چشم بیمارستان فارابی افزود: در برخی از موارد گلوکوم حاد که با فشار حاد چشم ایجاد می‌شود علائم حادی مثل سردرد شدید، تاری دید شدید، قرمزی و درد چشم دارند که البته دسته کمی ‌از بیماران را در بر می‌گیرد.