دانستن کمکهای اولیه در هنگام برخورد با کودکان
کمکهای اولیه
دانستن کمکهای اولیه برای هر کسی ضروری می باشد تا در هنگام بروز حادثه بتواند از آن استفاده نماید. در ابتدا شما باید وضعیت حادثه را ارزیابی کنید و ببینید که آیا خودتان به تنهایی با وسایلی که دارید که به مصدوم کمک نمایید یا اینکه نیازمند کمکهای تخصصی هستید.
اگر کودکتان بیهوشی است یا اینکه فکر می کنید که آسیبی به ستون فقرات و نخاعش وارد شده (مثلا بر اثر سقوط ار جایی) سریعاً اورژانس را خبر نمایید.اگر حتی احتمال کمی می دهید که ممکن است کودکتان دچار آسیب نخاعی شده باشد، اقدام به جابجایی و حرکت او نکنید چون این کار می تواند باعث صدمات شدیدی شود. تنها کاری که شما می توانید انجام دهید، گرم نگه داشتن و بی حرکت نگهداشتن او تا رسیدن اورژانس می باشد.
وضعیت تنفسی
اگر تنفس کودکتان قطع شده ، سریعاً شروع به تنفس مصنوعی نمایید.
تنفس دهان به دهان
کودک خود را بر روی یک جای سفت و محکم بخوابانید. با استفاده از انگشتانتان هرگونه شیئی را از دهان او خارج نمایید تا راه هوایی او باز شود. وقتی راه هوایی کودک باز شد، ممکن است خودش شروع به نفس کشیدن کند. گوشتان را نزدیک دهان او برده و حرکت بدن او را نگاه کنید. اگر بعد از ۵ ثانیه هیچگونه نفس کشیدنی را مشاهده نکردید، اقدام به تنفس مصنوعی نمایید. برای انجام تنفس مصنوعی در کودکان کوچکتر باید دهان و بینی کودک را باهم بین لبانتان قرار داده و به آرامی بدمید تا قفسه سینه او بالا بیاید.در کودکان بزرگتر باید سرشان را به سمت عقب برده وچانه به سمت جلوکشیده شود. سپس بینی کودک را با دست گرفته و به داخل دهانش بدمید تا سینه اش بالا بیاید.
سینه کودک با دمیدن به داخل دهانش بالا می رود و با خروج هوا، پایین می آید. دو تنفس اولی باید سریع داده شود، سپس هر ۳ ثانیه یک بار تنفس را انجام دهید. این کار را تا رسیدن اورژانس انجام دهید.اگر در هنگام تنفس مصنوعی ، سینه کودک بالا نمی رود، احتمالاً راه هوایی او کاملاً باز نشده است. دوباره اقدام به باز کردن راه هوایی نمایید.
نبض نوزادان را می توان در قسمت بازوی آنها احساس کرد. در مورد کودکان بزرگتر، نبضشان را در گردن یا کشاله ران پیدا نمایید. اگر قلب کودک نمی زند ، شما مجبور هستید که ماساژ قبلی را شروع نمایید.