آموزش انجام کمک های اولیه در کودکان


آموزش انجام کمک های اولیه در کودکان

آموزش انجام کمک های اولیه در کودکان خفگی هنگامی که یک جسم خارجی وارد گلو شده و راه هوایی را ببندد خفگی ایجاد می شود. اقداماتی که باید در هنگام خفگی نوزادان انجام دهید عبارتست از : نوزادان خود را در حالی که صورتش به سمت زمین قرار دارد بر روی ساعدتان قرار دهید. به آرامی به پشت او ضربه بزنید. در کودکان کمی بزرگتر اقدامات زیر را...

آموزش انجام کمک های اولیه در کودکان

خفگی

هنگامی که یک جسم خارجی وارد گلو شده و راه هوایی را ببندد خفگی ایجاد می شود. اقداماتی که باید در هنگام خفگی نوزادان انجام دهید عبارتست از :

نوزادان خود را در حالی که صورتش به سمت زمین قرار دارد بر روی ساعدتان قرار دهید. به آرامی به پشت او ضربه بزنید. در کودکان کمی بزرگتر اقدامات زیر را انجام دهید: کودک را بر روی زانوهایتان قرار دهید بطوریکه صورتش به سمت زمین قرار گرفته باشد. سپس محکم به پشت او بزنید اگر با اقدامات فوق، موفق به در آوردن جسم خارجی نشوید، با استفاده از انگشتتان، جسم را از دهان او خارج کنید. فقط مراقب باشید که با این کار بیشتر جسم را به داخل گلو فرو نبرید.

برق گرفتگی

اکثر برق گرفتگی ها در خانه ایجاد می شوند، بنابراین همیشه مراقب باشید که کودکتان با وسایل برقی بازی نکند. در هنگام برق گرفتگی اقدامات زیر را انجام دهید :

قبل از اینکه به کودکانتان دست بزنید، فیوز برق را کشیده و جریان برق را قطع نمایید. اگر قطع برق برایتان امکان ندارد، با استفاده از یک وسیله چوبی یا عایق، کودکتان را از محل برق گرفتگی دور نمایید. وضعیت ضربان قلب و تنفسی کودکتان را کنترل نمایید. اگر کودکتان بیهوش است او را در وضعیت ریکاوری که قبلاً توضیح داده شد قرار دهید. سوختگی های او را کنترل نمایید کودکتان را بپوشانید و گرم نگه دارید و با صحبت کردن با او، وی را آرام نمایید اورژانس را خبر کنید.

خونریزی از بینی

خونریزی از بینی معمولاً بر اثر ضرباتی که به آن وارد می شود و یا دستگاه بینی ایجاد می شود. گاهی اوقات هم بدون علت خاصی، بینی خونریزی می کند. خونریزی می تواند بعضی مواقع شدید باشد که موجب ترس مادر و کودک را پدید آورد، اما معمولاً این خونریزی ها مشکل مهمی ایجاد نمی کنند. در هنگام خونریزی از بینی اقدامات زیر را انجام دهید :

کودک خود را بنشانید و سر او را کمی به سمت جلو بیاورید. اگر سر کودک به سمت عقب قرار گیرد ممکن است خون وارد حلق او شده و ایجاد خفگی کند. به کودکتان بگویید که از طریق دهان نفس بکشد. با دست به مدت ۱۰ دقیقه قسمت جلوی بینی را محکم نگه دارید تا خونریزی بند بیاید. اگر خونریزی هنوز ادامه دارد، با استفاده از یک پارچه سرد یا قطعات یخ که دو دقیقه بر روی بینی می گذارید، بینی را سرد نمایید سپس دوباره با دستتان بینی او را نگه دارید. بعد از بند آمدن خونریزی ، به کودکتان بگویید که به مدت چند ساعت از دستکاری و گرفتن بینی اش خودداری نماید.
آموزش انجام کمک های اولیه در کودکان


تقویم حجامت 1403