بهترین میوه مغذی و پرکالری در فصل زمستان چیست؟
گردو :
بهترین میوه مغذی و پرکالری برای فصل زمستان، گردو است که دارای مواد چربی و پروتئین است. به طور خفیف ملین و ضد اسهال است. گردو کرم بخش است و مصرف آن کرم روده ها را به خارج دفع می کند. گردو دارای ویتامین های A و C می باشد دارای مس است و با آهن برای ساختن هموگلوبین خون همکاری می کند. روی، پتاسیم، منیزیم، فسفر، گوگرد، آهن، کلسیم ویتامین P در آن وجود دارد.
تقویت سلامت مغز
گردو را غذای مغز میدانند. ساختار ظاهری گردو نیز به گونهای است که ظاهر چین و چروکدار مغز را به ذهن میآورد. گردو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که فعالیت مغز را افزایش داده و همچنین یُد و سلنیوم گردو، باعث بهبود عملکرد مغز میشود.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ در نشریهی Nutrition منتشر شد نشان داد مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند گردو میتواند طول عمر سالم را افزایش داده و عملکرد ادراکی و حرکتی را که معمولا با بالا رفتن سن، ضعیف میشود، تقویت کند. مطالعهی دیگر نیز میگوید گردو غنی از پلی فنولهاست که نوعی آنتی اکسیدان بوده و به کاهش التهاب در مغز و بار اکسایندهی آن کمک میکنند. اسیدهای چرب چند غیر اشباع موجود در گردو میتوانند از بروز اختلالات ناشی از سالخوردگی جلوگیری کنند.
گردو میتواند از بیماریهای نورودجنراتیو (از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد سلولهای عصبی) مانند پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند. همچنین گردو در کاهش ریسک، تاخیر وقوع و کُند کردن روند پیشرفت یا جلوگیری از آلزایمر نقش دارد.
۲. مبارزه با سرطان
گردو میتواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گردو حاوی مقادیر مناسبی از پلی فنولها و مواد فیتپوشیمیایی است که ویژگیهای آنتی اکسیدانی داشته و میتوانند در برابر سرطانهایی چون سرطان سینه، کولون و پروستات مانند محافظ عمل کنند. گردو دارای ترکیبات ضد سرطانی مانند الاجیتانین، گاما توکوفرول و اسید آلفا لینولنیک است که خواص ضد سرطانی دارند.
مطالعهای دریافته مولفهی اصلی گردو، جاگلون (juglone)، در کاهش استرس اکسیداتیو که منجربه سرطان میشود، نقش محافظ دارد. مصرف گردو میتواند امگا ۳ کافی، آنتی اکسیدانها و پلی فنولهای لازم برای کاهش ریسک سرطان سینه را تامین کند. مطالعهای دیگر هم دریافته، خاصیت فنولیک و ضد تکثیری گردو، رشد سلولهای سرطانی را مهار میکند و از این رو، به عنوان یک عامل chemopreventive عمل خواهد کرد.
۳. تقویت سلامت قلب
گردو حاوی امگا ۳، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک است که تمام اینها مواد مغذی لازم برای سلامت قلب هستند. ضمنا اسیدهای چرب تک غیر اشباع، چند غیر اشباع و فیبر موجود در گردو به افزایش HDL یا همان کلسترول خوب کمک میکنند و LDL یا همان کلسترول بد را کاهش میدهند.
خوردن چند عدد گردو در روز می تواند التهاب عروق قلب را کاهش داد و در نتیجه از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کند. گردو برای بهبود عملکرد رگهای خونی هم مفید است برای همین ریسک ایجاد پلاک در عروق را میکاهد. پژوهشها نشان داده گوارش آلفا لینولنیک که به وفور در گردو یافت میشود، از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.