آیا مصرف ویتامین C در کاهش استرس تاثیر گذار است؟
وقتی شما دچار استرس شدید هستید بدن تان به ویتامین C زیادی نیز احتیاج دارد. البته ویتامین C یک ماده ضد اکسیژن قوی بوده و جلوی پیر شدن انساج را می گیرد، مانع خونریزی لثه ها شده و ضد بیماری اسکوربوت است. در کسانی که چربی خوب خون شان یعنی HDL همان چربی که جلوی سکته قلبی را می گیرد کم است با خوردن ویتامین C و اسیدفولیک این کمبود چربی مفید خون جبران می شود و سدی در برابر پیدایش سکته قلبی ایجاد می گردد.
ویتامین C ضد بیماری اسکوربوت است که با خونریزی لثه و سایر جاهای بدن همراه است و بیماری بسیاری از دریانوردان در گذشته که مدتهای مدید غذاهای کنسرو شده می خوردند بوده است.
این ویتامین یک ماده بسیار نیرومند آنتی اکسیدان بوده که می تواند به راحتی جلوی ابتلای به سرطان را بگیرد.
ویتامین C در ضمن در ساخت بسیاری از هورمون نیز دخالت دارد.
غذاهایی که دارای ویتامین C فراوان هستند عبارتند از :
پرتقال، نارنج، لیموترش، گریپ فروت، کلم ریز، فلفل سبز، خربزه، کیوی، توت فرنگی، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم، اسفناج، شلغم، چغندر، آلبالو.
مقدار لازم این ویتامین برای بدن در مرد و زن یکسان بوده و در حدود ۶۰ میلی گرم است نصف فنجان فلفل سبز ۶۴ میلی گرم ویتامین C دارد و یک لیوان آب پرتقال دارای ۱۲۴ میلی گرم ویتامین C است.
البته این ویتامین از ویتامین هایی است که اگر بیش از اندازه مصرف شود از راه کلیه دفع می گردد. یکی از وظایف مهم و بسیار ارزنده ویتامین C در بدن ساخت ماده ای به نام Dopamine است که خود به نحوی از انحاء استرس زا است تبدیل هورمون های ضد استرس می کند. دو پامین از پپتیدهایی است که در بدن نقش های بسیار زیادی ایفاء می کند. از جمله در مغز باعث ارتباط قسمت های مختلف مغز به هم می شود.
تعدادی از دانشمندان عقیده دارند که زیادی دوپامین در مغز باعث پیدایش جنون جوانی می شود. در این جنون انسان گاهی دچار شادی و انبساط و زمانی دچار یأس و ناامیدی و افسردگی می شود. بنابراین کسانی که به این حالت دچارند باید از غذاهایی که دوپامین کمتری ایجاد می کنند استفاده نمایند.