افسردگی ناشی از تغذیه نامناسب
غم و حالت شکست خوردگی و مهجوری قسمتی از زندگی هر انسانی را تشکیل می دهد شما غیر ممکن است در دنیا با جمعیتی بیش از شش میلیارد، کسی را بیابید که هیچ وقت غمی نداشته و حالت مهجوری و شکست خوردگی و درماندگی نداشته باشد، هرکس در طول زندگی خودخواه و ناخواه به این حالت دچار می شود.
بعضی اوقات انسان با افرادی برخورد می کند که با نگاه اول در می یابد در دریایی از غم و غصه غوطه ورند قیافه آنها به راحتی نمایشگر چنین حالتی است حتی بعضی ها آنقدر باهوش و با تجربه هستند که می توانند میزان غم و غصه ای را شخص به آن دچار است تعیین کنند و بگویند که طرف آنها دارای غمی بزرگ و جانکاه و یا یک رنجیدگی ساده و زودگذر است. بهرحال غم داشتن و غصه خوردن فواصلی از زندگی هر انسانی را در روی کره خاکی پیدا کنید که ادعا کند در طول عمر خویش کوچکترین غمی نداشته و هیچ وقت غصه نخورده است. کودک غصه دور شدن از مادر را دارد. یک شاگرد دبستانی غصه رد شدن در امتحانات را، یک جوان فارغ التحصیل غصه قبول نشدن در کنکور را یک فارغ التحصیل غصه پذیرفته نشدن در یک اداره و یا یک شرکت و بیکار ماندن را یک جوان کامل تر غصه پیدا نکردن یک همسر مناسب و دلخواه یک انسان میان سال غصه خرج و مخارج و گرفتاری های زن و فرزند را و یک شخص پیر غصه کار نکردن کبد یا پروستات و یا کلیه اش را.
بهرحال همه مردم به نحوی در نوعی و میزانی از غصه و غم خود غوطه ورند البته بعضی از غذاها مولد این غصه خوردن و غمگین شدن هستند. و هیچ متوجه نیستند که غذایی که می خورند می تواند در افزایش غم و رنج آنها دخالت زیاد داشته باشد که یکی از مهمترین آنها پنیر است. البته پنیر یک غذای کامل و خوب است. در پنیر این مواد یافت می شود.
ویتامین A، کلسیم، فسفر، آهن، پروتئین، چربی، کلسترول، سدیم، پتاسیم، ویتامین ویتامین . البته پنیر انواع و اقسام مختلف دارد مثل پنیر تبریز، پنیر لیقوان، پنیر سردشت، پنیر خیکی که غلظت مواد تشکیل دهنده آنها باهم مختلف است در پنیر خیکی قارچی از گروه پنی سیلیوم را در آن وارد می کنند که پنیر را تند و خوشمزه می کند.
در پنیر به خصوص اگر پنیر قدری مانده باشد ماده ای به نام تیرامین Tyramine وجود دارد که دارای اثراتی خاص در بدن است ترامین در روی سلولهای مغز اثر کرده باعث ترشح مقادیری آدرنالین Adrenalin و Neurepinephrin می شود و در کسانی که دچار درد میگرنی هستند باعث ظهور حملات این سردرد می شود و یا اگر در حین حمله آن را بخورند باعث می شود که حملات سردردی آنها خیلی شدید و طولانی شود. اگر پنیر خیلی شور باشد که این عوارض پس از خوردن آن زیادتر پیدا می شود.
متاسفانه تیرامین باعث تشدید افسردگی، اضطراب، بی علاقگی به زندگی و یاس در کسانی که دچار دپرسیون و حالات روحی فوق الذکر هستند می شود. در نتیجه تمام کسانی که احیانا دارای حالات دلخوری، بی علاقگی به زندگی، غم، اندوه و در خود فرو رفتن هستند باید به شدت از خوردن پنیر پرهیز کنند به خصوص پنیر اگر مدتی هم از ساخت آن گذشته باشد و بالاخره کسانی که دچار ناراحتی معده مثل زخم معده یا اثنی عشر هستند، بایستی به خصوص از خوردن پنیرهای تخمیر شده یعنی پنیرهایی که به آنها موادی از خانواده قارچها اضافه شده است، خودداری نمایند.
پنیر خیکی یکی از همین نوع پنیرهای ممنوع برای مبتلایان به زخم معده و اثنی عشر است زیرا در پنیر خیکی قارچی از خانواده پنی سیلین وجود دارد که باعث تند کردن مزه پنیر شده و خوردن آن به شدت اسید معده را زیاد کرده و در مبتلایان به زخم معده و زخم اثنی عشر و ورم معده اثر بد و نامساعد ایجاد می کند.
بهرحال تمام کسانی که به نوعی از بیماریهای عصبی، گوارش، آلرژیک، دردناک و پوستی دچارند بهتر است از خوردن پنیرهای مانده و کهنه از جمله پنیرهایی که در تهیه پیتزا مصرف می شود خودداری نمایند. مصرف پنیر بدون نمک خطرناک است و ممکن است اگر در خارج تهیه شده باشد مولد تب مالت باشد.