چه مواد غذایی را می توان جایگزین گوشت نمود؟


چه مواد غذایی را می توان جایگزین گوشت نمود؟

چه مواد غذایی را می توان جایگزین گوشت نمود؟ طرفداران گوشت عقیده دارند که چون گوشت دارای مواد ازتی و سفیده ای است و این مواد برای ساخت و نمو انساج ضرورت دارد باید از آن استفاده نمود. بدیهی است که این مواد برای بدن ضروری است، ولی آیا مواد دیگری دارای این خواص نیستند، و تنها منبع پروتئینی فقط گوشت است؟ پژوهش های علمی حاکی از آن است که با...

چه مواد غذایی را می توان جایگزین گوشت نمود؟

طرفداران گوشت عقیده دارند که چون گوشت دارای مواد ازتی و سفیده ای است و این مواد برای ساخت و نمو انساج ضرورت دارد باید از آن استفاده نمود. بدیهی است که این مواد برای بدن ضروری است، ولی آیا مواد دیگری دارای این خواص نیستند، و تنها منبع پروتئینی فقط گوشت است؟ پژوهش های علمی حاکی از آن است که با جانشین کردن مواد دیگری مانند پنیر، شیر، ماست، تخم مرغ، حبوبات، بادام و گردو و ده ها مواد دیگر نه تنها اتفاق سوئی نمی افتد بلکه تندرستی بیشتری را نیز ممکن می سازد.

به موجب پژوهش های علمی برای آنکه انسان بتواند به حیات خود ادامه دهد بایستی در مواد غذائی او تعادل برقرار باشد و از آنجا که سلول ها از پروتئین، چربی و مواد قندی ماده ای می سازند که به عنوان منبع انرژی برای انجام اعمال حیاتی عمل می کند باید بین این سه ماده اصلی تعادل ایجاد گردد و از اینرو مثلاً با توجه به این که هر گرم چربی ۹ کالری انرژی ایجاد می کند و برای زنده ماندن نیز دو هزار کالری روزانه لازم است نمی توان از ۲۲۰ گرم چربی استفاده کرد و یا نمی توان با مصرف قند تنها که هر گرمش چهار کالری انرژی می دهد زندگی نمود. بدن انسان به کالری، چربی، اسیدهای آمینه، مواد معدنی، ویتامین ها و آب نیازمند است تا بتواند اعمال حیاتی خود را انجام دهد و امکان زندگی و رشد کافی داشته باشد. لذا حفظ تعادل در اغذیه، اهمیت ویژه ای داشته و راز بقاء را در بردارد. متاسفانه بسیاری مردم با بهم زدن این تعادل و تصفیه و کشتن مواد حیاتی، غذاهای خود را مستعد ابتلا به انواع بیماری ها و پیری و مرگ زودرس قرار داده اند. در حالی که حیوانات وحشی که دارای تعقل و تفکر انسانی نیستند، با غربزه طبیعی خود از تعادل اغذیه بهره گرفته و به کمبود مواد و ویتامین ها نیز دچار نمی شوند.

باید توجه داشت که حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، نیز دارای پروتئین بسیار زیادی است، بطوری که ۱۰۰ گرم آنها حدود ۱۸ تا ۲۳ گرم پروتئین دارند. بنابراین برای تأمین ۴۵ تا ۵۰ گرم پروتئین مورد نیاز روزانه می توان از ۲۰۰ گرم گوشت که با غذاهای همراه آن پروتئین لازم را تأمین می کند استفاده کرد.

با شرحی که داده شد و از طرفی با نداشتن دسترسی کافی امروز به گوشت می توان به جای گوشت از منابع دیگر پروتئین یاری گرفت. مثلا به سادگی می توان با یک عدد تخم مرغ و یک سیر پنیر و یک لیوان شیر و یا ترکیب دیگر، پروتئین مورد نیاز را تأمین نمود. بدیهی است همانطور که در مقدمه ذکر گردید فقط تأمین پروتئین کافی نیست، بلکه باید در ترکیب غذای روزانه مواد معدتی ویتامین هاف قند و چربی، بطور متعادل وجود داشته باشد که در این باره نیز متاسفانه رعایت این تناسب نمی شود و از اینرو بسیاری از بیماری ها مانند اختلال رشد، کوری، تشکیل سنگ کلیه، تحریک پذیری اعصاب، اختلالات گوارشی، التهاب غشاء مخاطی دهان، ضعف و لاغری، ناراحتی پوستی ، کم خونی، فلج، سفید شدن موها و ده ها بیماری دیگر معلول عدم توجه به این تناسب غذایی و بخصوص افراط در گوشتخواری است. مسلم است که رژیم غذایی یک فرد را نمی توان تحت یک فرمول و یا یک قاعده کلی در آورد ولی به سادگی می توان، نوعی تغذیه نمود که از صرف غذاهای غیرضروری، شکم پرکن و تفننی و ثقلیل پرهیز نمود و در مقابل از غذاهای مفیدی استفاده کرد، که ضمن آنکه سلامتی جسمی انسان را تأمین می نماید او را آماده پیمودن مدارج تکامل انسانی نیز بنماید.

چه مواد غذایی را می توان جایگزین گوشت نمود؟


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه