توده زیر بغل، کی خطرناک است؟


توده زیر بغل، کی خطرناک است؟

توده زیر بغل تورم یک یا چند گره لنفاوی زیر بغل است.

توده زیر بغل تورم یک یا چند گره لنفاوی زیر بغل است.توده زیر بغل در یک زن باید توسط پزشک بررسی می شود، ممکن است نشانه ای از سرطان پستان باشد.کیست و عفونت پوست زیر بغل ممکن است در اثر استفاده از ضد عرق ها ایجاد شود. این است که اغلب در سنین نوجوانی دیده میشود.
یکی از مسائلی که برای افراد و بویژه خانم ها ایجاد نگرانی میکند ایجاد توده در زیر بغل است که میتواند به دلایل متعددی ایجاد گردد:

1.در برخی موارد پس از دوره بلوغ که نسج پستان در حال شکل گیری است ادامه پستان میتواند بصورت یک توده در زیر بغل خودش را نشان بدهد که بصورت توده ای نرم و بدون درد است .این توده تحت عنوان پستان زیر بغلی شناخته میشود .در خانمها با بروز حاملگی یا شیردهی اندازه این توده بزرگتر میشود لیکن پس از دوره شیر دهی کوچک میشود. پستان زیر بغلی نیازی به درمان ندارد و فقط در مواردی که بیمار از نظر زیبایی تمایل به درمان داشته باشد میتوان با عمل جراحی آن را خارج نمود. البته اگر در داخل این توده نرم نواحی سفت تری ایجاد گردد نیز نیاز به جراحی ممکن است وجود داشته باشد.

2. بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل نیز میتواند بصورت توده خودش را نشان بدهد. بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل می تواندبدلیل وجود بیماریهای التهابی یا عفونی باشداما میتواند ناشی از بیماریهای بدخیم مانند سرطان پستان ویا بدخیمی های دیگرنیز باشد.غدد لنفی کوچکتر از یک سانتی متر اغلب بدلیل بیماریهای التهابی یا عفونی است .نرم بودن غدد لنفی نیز بیشتر به نفع بیماریهای خوش خیم است در حالیکه غدد لنفی سفت و بزرگ میتوانند مطرح کننده بدخیمی باشند.

3. وجود زخم یا خراشیدگی در اندام فوقانی همان طرف که غدد لنفاوی بزرگ شده است میتواند علت بزرگی غدد لنفی باشد.بیماریهای عفونی سیستمیک مانند بیماری توکسوپلاسموز که یک بیماری انگلی است نیز میتواند منجر به بزرگی غدد لنفی زیر بغل شود.در این صورت اغلب بزرگی غدد لنفی ناحیه بالای ترقوه و گردن هم وجود دارد.

4.بیماریهای التهابی و نسج همبند مانند سارکوییدوزیس نیز میتواند منجر به بزرگی غدد لنفی زیر بغل شود که اغلب همراه با بزرگی غدد لنفی داخل قفسه سینه و بروز علائم تنفسی مانند سرفه های مکرر و تنگی نفس است. درمان این بیماری دارویی است. لنفوم بصورت بزرگی غدد لنفی متعدد در ناحیه گردن وترقوه و زیربغل همراه با تعریق و تب شبانه و کاهش وزن خود را نشان میدهد.

5.ایجادعفونت در ریشه مو(فولیکولیت) نیز میتواند بصورت توده دردناک سطحی بروز کند وباعث ایجاد ترس در افراد گردد.این حالت بیشتردر افرادی که تعریق زیاد دارند و یا در مواردی که برای کوتاه کردن موی زیر بغل از تیغ استفاده میکنند دیده میشود.در این حالت توده ای که لمس میگردد غالبا بسیار سطحی است و همراه با ایجاد دردو قرمزی در سطح پوست است. در این حالت و نیز در سایر توده های این ناحیه که به عنوان بیماری پوست تلقی میگردند( و نه به عنوان بیماری غدد لنفی زیر بغل ) میتوان این توده هارا بین دو انگشت لمس کرد مثلا بین انگشت شصت و انگشت دوم در حالیکه غدد لنفاوی عمقی تر هستند و بندرت ممکن است کسی بتواند به این شکل آنها را لمس نماید.

7.واکسیناسیون ب.ث.ژ. در اطفال نیزمیتواند موجب بروز توده زیر بغلی ناشی از بزرگ شدن غدد لنفی کند. این توده هااغلب بدون درد است ولی میتواند باعث ایجاد قرمزی در سطح پوست گردد و حتی گاهی سر باز کند و ترشحات سفید یا زرد غلیظ از آن خارج گردد.

8.و بالاخره بزرگی غدد لنفاوی میتواند ناشی از بیماریهای بدخیم مانند سرطان پستان باشد.در این صورت اغلب در داخل خود پستان نیز توده ای قابل لمس است یا به روشهای تصویر برداری مانند ماموگرافی و یا سونوگرافی میتوان آنرا پیدا نمود. وجود غده لنفی در زیر بغل اگرچه نشان دهنده مرحله پیشرفته تری در سرطان پستان است اما به معنای غیر قابل درمان بودن آن نیست.

9.بزرگی غدد لنفی اغلب قابل مشاهده نیست و با لمس عمیق این ناحیه میتوان متوجه آن شد بنابر این اغلب(ولی نه همیشه) توده های این ناحیه که قابل مشاهده هستند دلالت بر بیماریها ی خوش خیم دارند.

10.بهترین کسی که در این زمینه میتواند به شما کمک کند احتمالا متخصص جراحی عمومی است که پس از بررسی های تشخیصی میتواند شما را در صورت لزوم به سایر متخصصین مرتبط ارجاع دهد.

بنابر این بروز توده در زیر بغل لزوما به معنای وجود سرطان نیست و بیماریهای متعدد دیگری میتواند عامل آن باشد هرچند که لازم است جهت بررسی و تشخیص دقیق بیمار به پزشک مراجعه نماید. نکته مهم اینکه بر اساس مطالب عمومی موجود مانند مطالب ذکر شده در فوق به تنهایی تصمیم به درمان نگیرید بلکه حتما جهت معاینه و بررسی کامل به پزشک معالج خودتان مراجعه نمایید.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

عدد بتا برای بارداری، چند باید باشه؟