راهکارهای درمان دیابت با طب سنتی
دیابت را ما تبلور سودا معرفی میکنیم که این سودا منشا آن از پانکراس شروع میشود و بعد به سراسر بدن توسعه میدهد.
به گزارش سرویس خانه و خانواده فانوس، دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین میرود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است.
در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می یابد به همین دلیل میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی می گویند. با افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگ های بسیار ریز در بدن ایجاد می شوند که می توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب و قلب را درگیر کنند.
انواع دیابت
دیابت دو نوع اصلی دارد که احتمالا در مورد نوع یک و دو بودن این بیماری چیزهایی شنیده اید. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می شود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو عوامل ژنتیکی، چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.
علائم و نشانه های دیابت نوع 1 در بدن
گرسنگی شدید و افزایش اشتها
تشنگی شدید ، خشکی دهان و ادرار پی در پی
بی حسی یا سوزن سوزن شدن در پا
کاهش وزن غیرعادی، خستگی و بی حالی
مشکلات پوستی از قبیل خشکی پوست، عفونت های قارچی و باکتریایی که بر اساس گزارشات میزان آن در دخترها شایع تر از پسرهاست.
تاری دید
از دست دادن هوشیاری
علائم دیابت نوع 2 را بهتر بشناسیم
نشانه های دیابت نوع دوم در بدن تقریبا مشابه علائم دیابت نوع اول است که اصلی ترین آنها شامل:
بی حسی یا سوزش دست و پا
تشنگی و پرنوشی
خستگی زیاد غیر قابل توجیه
پُرادراری
عفونت مکرر لثه، پوست و مثانه
تاری دید
زودرنجی و تحریک پذیری
عدم بهبودی زخم ها
به طور کلی یکی از مهمترین بخش های پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت و موفقیت در روند به نوعی درمان و کاهش شدت این بیماری مزمن در بدن فرد مبتلا رعایت نکات تغذیه ای و داشتن برنامه غذایی دقیق است که در ادامه بهترین و بدترین خوراکی ها برای این دسته از افراد را به شما معرفی می کنیم.
بهترین مواد غذایی و خوراکی برای بیماران دیابتی
نان های سبوس دار
سیب زمینی کباب شده
آردهای سبوس دار مانند آرد گندم
غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای
ذرت، پف فیل یا محصولات تهیه شده از ذرت
آب معدنی، آب جو سبک، چای تلخ، قهوه سیاه یا با شیر کم چرب و بدون شکر.
سبزیجات تازه، خام یا کمی بخار پز شده، کباب یا گریل شده.
سبزیجات یخ زده، کمی بخارپز شده.
سبزیجات کنسروی کم نمک
کاهو، سبزیجات سبز، اسفناج
شیر کم چرب
ماست کم چرب
پنیر کم چرب، خامه کم چرب
میوه ساده یا کنسروی
مربای کم قند یا بدون قند
آب میوه، 100درصد طبیعی
سس مایونز کم چرب
سس سالاد کم چرب
پف فیل بدون چربی
گوشت خورشتی یا کباب شده
قسمت های کم چرب گوشت
پنیرهای کم چرب
مرغ یا بوقلمون بدون پوست
ماهی بخار پز شده یا کبابی
لوبیا، تخم مرغ و مغز میوه
مواد غذایی و خوراکی های مضر برای دیابتی ها
افراد مبتلا به دیابت تا حد ممکن از مصرف این خوراکی ها و مواد غذایی خودداری کنند.
کنسرو میوه با شیره غلیظ
لواشک های میوه
مرباهای معمولی
آب میوه های آماده
گوشت سرخ شده
گوشت های چرب
پنیر معمولی
مرغ با پوست
ماهی سرخ شده
خوراک لوبیای چرب
شیر پر چرب، ماست، پنیر، خامه و بستنی معمولی
کنسرو شور سبزیجات
سبزیجات پخته شده با کره، پنیر یا سس فراوان
ترشی ها
ترشی کلم برگ (همانند ترشی، تنها در صورت داشتن فشار خون بالا باید محدود شود).
اسنک های سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی
کره، روغن نباتی هیدروژنه شده
سس مایونز معمولی
پف فیل کره ای
آرد سفید
غلات تصفیه شده، مانند برنج سفید
نان سفید
سیب زمینی سرخ شده
نوشابه، آب جو معمولی، چای شیرین، قهوه با شکر و خامه، نوشیدنی قهوه و شکلات.
درمان دیابت با طب سنتی
دیابت را ما تبلور سودا معرفی می کنیم که این سودا منشا آن از پانکراس شروع می شود و بعد به سراسر بدن توسعه میدهد.
چون سودا جهت گیری سردی دارد بیشتر این درگیری سودا در اندام انتهایی بدن پدید می آید. مثلا زخم دیابتیک در سر ایجاد نمی شود در پا ایجاد می شود! چرا ؟ چون سردی در پا بیشتر است. این زخم حتی در دست ایجاد نمی شود چون دست گرمی بیشتری از پا دارد.
پس این سودای سرد است اگر این تعریف را بپذیریم و توضیح بدهم این تعریفی که ما میکنیم از تعریفی که طب سنتی در مبنا می کند متفاوت است دیابتی که در طب سنتی تعریف می شود، دیابت گرم است و این در منابع و کتب اگر بخوانید مندرج است.
پیاز؛ این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.
سیر؛ این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین به حساب می آید.
آلوئه ورا؛ آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.
شنبلیله؛ شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز، میزان قند خون را کنترل می کند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافت های پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.
برگ های انبه؛ برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی 2 بار با آب مصرف کنید. این 2 روش عوارض دیابت را از بین می برد.
قره قاط؛ این میوه اختلالات پرخطر دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.
اسفرزه؛ این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین می برد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.
ریحان؛ این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند. به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف می کنید، بهتر است با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.