آشنایی با استایل مونوکروماتیک


ما ایرانی‌ها سال‌هاست که به یکرنگ لباس پوشیدن عادت کرده‌ایم، به خصوص درمیان خانم‌ها سرتا پا یکرنگ لباس پوشیدن آن‌قدر تکرار شده که حتی گاهی کسل‌کننده به نظر می‌رسد، چراکه اغلب رنگ مشکی یا رنگ‌های تیره و خنثی را برای این سبک لباس پوشیدن انتخاب می‌کنند. . یکی از دلایل انتخاب استایل تکرنگ یا مونوکروم...

ما ایرانی‌ها سال‌هاست که به یکرنگ لباس پوشیدن عادت کرده‌ایم، به خصوص درمیان خانم‌ها سرتا پا یکرنگ لباس پوشیدن آن‌قدر تکرار شده که حتی گاهی کسل‌کننده به نظر می‌رسد، چراکه اغلب رنگ مشکی یا رنگ‌های تیره و خنثی را برای این سبک لباس پوشیدن انتخاب می‌کنند.

.

یکی از دلایل انتخاب استایل تکرنگ یا مونوکروم آن هم با رنگ‌های تیره و خنثی توسط افراد این است که قدرت ریسک‌پذیری بالایی ندارند یا ممکن است اعتماد به نفس کافی برای انتخاب و ترکیب رنگ‌ها در خود نبینند اما اگر منصف باشیم متوجه می‌شویم که دلیل دیگر سرتا پا مشکی پوشیدن ممکن است به خاطر هنجارهای عرفی جامعه باشد.

با وجود تمام تصوراتی که درباره‌ی یکنواختی و خسته‌کننده بودن استایل تکرنگ شنیده‌اید، در این مقاله می‌خواهیم نگاه متفاوتی نسبت به استایل مونوکروم تعریف کنیم. در دنیای مد تقریبا از سال ۲۰۱۴ تا همین حالا بارها و بارها استایل مونوکروم یکی از سبک‌های مد روز دنیا بوده و جالب است بدانید که این روزها زمزمه ترند بودن استایل مونوکروم، برای پاییز سال جاری شنیده می‌شود و بسیاری از برندها برای مجموعه‌های پاییز و زمستانشان از این سبک استفاده کرده‌اند.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

پیش از هر چیز باید بدانید که مونوکروماتیک دقیقا چه تعریفی دارد. مونو به معنای یک و کروماتیک به معنای رنگ است و به همین دلیل لباس پوشیدن تکرنگ را مونوکروم می‌نامند اما نگران محدود شدن توسط یک رنگ نباشید، در استایل مونوکروم از یک گروه رنگی استفاده می‌شود یعنی می‌توانید از ته‌رنگ‌ها، سایه‌ها و درجات مختلف یک رنگ اصلی در ترکیب و هارمونی تکه‌های مختلف استایل استفاده کنید. در استایل مونوکروم هیچ محدودیتی درباره رنگ‌ها وجود ندارد و کافی است تشخیص دهید که چه رنگی برای رنگ پوست و موی شما مناسب‌تر است.

چطور مونوکروم بپوشیم؟

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

اگر برای اولین بار قرار است مونوکروم بپوشید و درباره‌ی سرتا پا قرمز پوشیدن مطمئن نیستید، بهتر است با رنگ‌های مشکی، سرمه‌ای، خاکستری و قهوه‌ای شروع کنید و بعد کم کم به سراغ رنگ‌هایی همچون بادمجانی تیره، قرمز بورگاندی یا سبزهای تیره بروید.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

ساده‌ترین راه برای ایجاد یک ترکیب مونوکروم این است که ابتدا یک رنگ اصلی انتخاب کنید، سپس رنگ فرعی مشتق شده از همان رنگ را از چرخه‌ی ثانویه درنظر بگیرید، حالا وقت آن است که به رنگ اصلی‌تان کمی سفید، سیاه یا خاکستری اضافه کنید، پس استایل مونوکروم آن‌قدر هم که تصور می‌کردید کسل‌کننده نیست و شما در هر ترکیب می‌توانید از پنج رنگ استفاده کنید. ترکیب‌های مونوکروم در کنار هم طیف وسیعی از یک رنگ را می‌سازند و باعث ایجاد ارتباطات بصری موثر، جلب توجه و افزایش تمرکز می‌شوند، همچنین استفاده از رنگ‌های مونوکروم می‌تواند حس قوی انعطاف‌پذیری بصری را ایجاد کند.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

برای بسیاری از افراد کنتراست رنگی استایل اهمیت زیادی دارد و از نظرشان استایل مونوکروم نمی‌تواند جذابیت کافی را برای آن‌ها به وجود آورد. اما در ترکیب مونوکروم برای حل مشکل کنتراست کلی، راه‌هایی پیشنهاد می‌شود، مثلا اگر یکی از طیف‌ها را از تیره‌ترین درجه رنگی انتخاب کنید و آن را با یک درجه خنثی از همان رنگ و روشن‌ترین درجه ترکیب کنید، حالا استایل شما به اندازه کافی و موثر کنتراست خواهد داشت. پیشنهاد دیگر در این مورد ترکیب بافت‌های گوناگون همچون؛ چرم، جیر، ورنی، پشم، بافتنی، ابریشم، مخمل، کنفی، کتان و … است، به این شکل که هر تکه از لباس‌هایتان را از بافت‌های مختلف براق و مات یا برجسته و صاف انتخاب کنید، مطمئنا برای تلفیق بافت‌ها در ترکیب‌های زمستانی گزینه‌های بیشتری پیش روی شماست.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

علاوه بر بافت می‌توانید از برش‌های خلاقانه، طرح‌های چاپی و تزئینات هم برای جذابیت استایل مونوکرومتان استفاده کنید، گلدوزی، تکه دوزی، چاپ‌های براق یا برجسته، اپلیکه دوزی‌، پولک دوزی و بسیاری از هنرهای دیگری که می‌توان به عنوان تزئینات لباس از آن‌ها استفاده کرد. فقط نکته بسیار مهم این است که تمام تزئینات و طرح ها باید با پارچه زمینه همرنگ باشند. اضافه کردن کیف، کفش و اکسسوری‌هایی از رنگ‌های متضاد یا رنگارنگ هم پیشنهاد بدی نیست، حتی می‌توانید با اکسسوری‌های طلایی و نقره‌ای براق جذابیت مورد نظر را به ترکیب مونوکروم استایل اضافه کنید.

سیاه و سفید مونوکروماتیک هستند یا آکروماتیک؟

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

بسیاری از کارشناسان مد پوشیدن رنگ‌های سیاه و سفید را در کنار هم ترکیبی مونوکروم معرفی می‌کنند. در حالی که تعریف مونوکروم یعنی پوشیدن تنالیته‌های مختلف یک رنگ، از طرفی گروه دیگری از متخصصان مد ترکیب‌های سیاه و سفید را آکروماتیک می‌دانند و حتی آن‌ها را جزو گروه‌های رنگی به حساب نمی‌آورند.

شاید دلیل این تفاوت، نظریه‌های مختلفی است که درباره‌ی دو رنگ سفید و سیاه وجود دارد. در علم فیزیک سیاه و سفید را رنگ نمی‌دانند، چون هیچ یک از آن‌ها طول موج مشخصی ندارند، سفید را ترکیبی از تمام طول موج‌های مرئی و سیاه را عدم نور مرئی معرفی می‌کنند. اما در تئوری رنگ، سفید را رنگی می‌دانند که حاصل ترکیب طول موجی از سه رنگ اصلی است. از طرفی در نظریه رنگ کاهشی، سیاه را حاصل ترکیب سه رنگ قرمز، زرد و آبی می‌دانند و سفید را رنگ ‌نمی‌دانند. بنابراین، براساس هرکدام از این نظریه‌ها می‌توان ترکیب سیاه و سفید در استایل را به نوعی مونوکروم دانست و شاید چندان هم بیراه نباشد.

مزیت‌های استایل مونوکروم

یکرنگ لباس پوشیدن احساس سادگی و هارمونی بیشتری را تداعی می‌کند. ساختن ترکیب مونوکروم ساده است و نیازی نیست نگران هماهنگ شدن رنگ‌ها باشید، بنابراین بهترین انتخاب برای روزهای پرمشغله شما خواهد بود و از طرفی، این سبک تا حد زیادی مفهوم مینیمال بودن را تداعی می‌کند. اگر رنگ‌های اصلی استایل مونوکروم شما در مقیاس بزرگی باشد، بیش از هر استایلی جلب توجه می‌کند و می‌تواند در موقعیت‌های خاص تاثیرگذار باشد. یکی دیگر از مزایای استایل مونوکروم مختص افرادی است که کوررنگی دارند و با این سبک لباس پوشیدن به خوبی می‌توانند درجات و تنالیته‌های مختلف رنگ‌ها را بشناسند.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

بیشتر از هر گروهی استایل مونوکروم برای افراد ریزنقش و توپر پیشنهاد می‌شود، سرتا پا یکرنگ پوشیدن باعث می‌شود بلندتر و باریک‌تر دیده شوید، فقط بخاطر داشته باشید که اگر ریزنقش هستید بهتر است سرتا پا تیره نپوشید و از رنگ‌های اصلی یا طیف‌های روشن انتخاب کنید و اگر توپر و کمی چاق هستید بهترین انتخاب برای شما مشکی، تیره‌ترین طیف‌ها و رنگ‌های خنثی در تیره‌ترین درجه هستند. در استایلتان بالانس ایجاد کنید، اگر قرار است با داشتن این استایل بلندتر دیده شوید حتما تکه‌های روشن یا براق را در قسمت پایین‌تنه بپوشید.

آشنایی با استایل مونوکروماتیک

نکته‌ی آخراینکه مونوکروم پوشیدن باعث می‌شود که تنالیته‌های رنگ‌های مختلف را هم بهتر با هم ترکیب کنید، زیرا بعد از مدتی داشتن سبک مونوکروم، قطعا به خوبی طیف‌های مختلف هر رنگ را خواهید شناخت.

.



مدل شنل دخترانه جدید مناسب فصل پاییز و زمستان