آلرژی غذایی در کودکان، دری رو به امید و موفقیت
منبع خبر /
سلامت مادر و نوزاد /
05-12-1396
محققان میگویند که یک درمان برای کودکان مبتلا به آلرژیهای غذایی چندگانه، در آزمایشات اولیه امیدوارکننده بوده است.
محققان میگویند که یک درمان برای کودکان مبتلا به آلرژیهای غذایی چندگانه، در آزمایشات اولیه امیدوارکننده بوده است.
تقریبا یکسوم از افراد مبتلا به یک نوع آلرژی، به بیش از یک نوع مادهی غذایی واکنش نشان میدهند. بهگفتهی محققان، این مسئله میتواند خطر قرارگیری تصادفی در معرض این مواد غذایی و آنافیلاکسی مرگبار را افزایش دهد.
هیچ درمانی برای آلرژیهای غذایی چندگانه وجود ندارد و معمولا به اینگونه بیماران گفته میشود از این محرکهای غذایی پرهیز کنند اما این مستلزم توجهی دائمی به رژیمهای غذایی آنهاست.
دکتر شارون چینتراجا، نویسندهی ارشد این مطالعه میگوید: «زندگی کردن با آلرژیهای غذایی چندگانه برای بیماران، بسیار دشوار است و این مسئله، بار اقتصادی و اجتماعی بزرگی روی دوش خانوادهها قرار میدهد.»
دانشمندان در این مطالعهی جدید، یک داروی آسم به نام امالیزوماب (زولایر) را با ایمونوتراپی در ۴۸ کودک با بیش از یک آلرژی غذایی باهم ترکیب کردند.
ایمونوتراپی، بیماران را در معرض مقادیر اندکی از مواد غذایی که باعث واکنشهای آلرژیک آنها میشود، قرار میدهد. دوز آلرژن بهتدریج افزایش مییابد تا زمانی که بیمار بتواند مقادیر نرمال از این مادهی غذایی را تحمل کند.
این محققان میگویند که مصرف امالیزوماب به فرایند حساسیتزدایی سرعت میبخشد – بدون فدا کردن ایمنی.
چینتراجا، مدیر پژوهشهای کاربردیسازی بالینی در مرکز تحقیق آلرژی و آسم استنفورد میگوید: «این میتواند یک روش بسیار امیدوارکننده برای کاهش بار زندگی کردن با آلرژیهای غذایی باشد.»
او میگوید اگرچه نتایج، اولیه هستند اما نشان میدهند که کودکان مبتلا به آلرژیهای غذایی چند گانه «ممکن است روزی با استفاده از این ترکیب درمان موفق شوند آلرژیشان نسبت به غذاهای محرک را ازبین ببرند.» با این حال قبل از ارائهی این روش درمانی، به تحقیقات بیشتری برای تأیید نتایج این مطالعه نیاز است.
شرکتکنندگان این مطالعه بهطور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. یک گروه، درمان آلرژی ترکیبی را دریافت کرد و گروه دیگر دارونما. آنها کودکان ۴ تا ۱۵ ساله بودند و به انواع مواد غذایی از جمله بادام درختی، بادام هندی، تخممرغ، فندق، شیر، بادام زمینی، کنجد، سویا، گردو و گندم آلرژی داشتند.
این بچهها امالیزوماب یا یک دارونما را بهمدت ۸ هفته قبل از شروع ایمونوتراپی و بهمدت ۸ هفته در طول درمان ترکیبی با ایمونوتراپی برای ۲ تا ۵ مادهی غذایی محرک، دریافت کردند. سپس این شرکتکنندگان، ایمونوتراپی را بدون دارو برای ۲۰ هفتهی دیگر ادامه دادند.
محققان دریافتند که ۸۳ درصد از گروه درمان توانستند یک دوز کوچک از دو آلرژن غذایی را تحمل کنند، در حالیکه این رقم در گروه دوم، ۳۳ درصد بود.
دکتر کری نادو، یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید که این مطالعه، پیشرفتهای قابلتوجهی را در ایمنی و اثربخشی در بیماران مولتیآلرژیک تحت درمان با امالیزوماب و ایمونوتراپی غذایی نشان داد.
نادو که استاد پزشکی و اطفال است، میگوید:«امالیزوماب میتواند با سریعتر کردن و ایمنتر کردن دورهی درمان، به تغییر روند درمان کمک کند.»
به گفتهی این محققان، کودکانی که این درمان دوگانه را دریافت کردند، سریعتر از آنهایی که دارونما مصرف کدند، حساسیتشان را نسبت به مواد غذایی آلرژیزا ازدست دادند و مشکلات گوارشی و تنفسی کمتری داشتند.
چینتراجا میگوید: «این بیماران و خانوادههایشان میگویند که بسیار سپاسگزار هستند. آنها میتوانند از مواد غذایی متنوعتری استفاده کنند و در فعالیتهای اجتماعی بیشتری شرکت کنند، بدون آنکه نگران یک واکنش آلرژیک بد باشند.»
او میگوید: «بچهها چیزهایی از این قبیل میگویند: من دیگر هنگام ناهار مجبور نیستم پشت میز غذاهای بدون آلرژی بنشینم و میتوانم در کنار دوستانم غذا بخورم. این چیزهای کوچک که از نظر بقیه، طبیعی و مسلم است و قدرش را نمیدانند، میتواند دنیای اجتماعی آنها را وسیع کند.»
این مطالعه بهصورت آنلاین در ۱۱ دسامبر در The Lancet Gastroenterology Hepatology منتشر شد.