استفاده از چه غذاهایی سبب افسردگی و غمناکی می گردد؟
بعضی از محققین مسائل غذایی معتقدند که وقتی لوزالمعده مقادیر زیادتر از معمول، انسولین ترشح می کند همین لوزالمعده برای خنثی کردن انسولین اضافی از یک نوع از سلولهای درون خود به نام سلولهای آلفا ماده ای به نام گلوکاکن GLUCACON ترشح می کند تا انسولین اضافی از بین برود و این حالت افسردگی و غمناکی بعد از خوردن مقدار زیادی قند، شکر، مربا، و آب نبات، در اثر ترشح گلوکاکن می باشد.
البته در این موارد اتفاق دیگری هم می افتد. وقتی قند خون به طور ناگهانی زیاد می شود و انسولین فراوانی از لوزالمعده ترشح می شود به مناسبت کم شدن سریع قند خون مقادیری آدرنالین نیز از کپسول فوق کلیوی ترشح می شود و همین کم شدن قند در بدن منجر به پیدایش علائمی مانند اضطراب و هیجان، نبض تند، اشکال در تنفس و عرق فراوان کف دستها می شود.
بعضی از افراد نیز از حادثه ای به نام HYPOGLYCEMIA یعنی کمبود سطح قند خون رنج می برند. در این افراد بدنشان در اثر شرایط نامساعد خارجی انسولین زیاد ترشح می کند که همین مسئله به پایین آمدن قند خون می انجامد.
بسیاری از افراد اصولاً به بیماری کمی قند خون یعنی HYPOGLYCEMIA دچارند و خودشان اطلاع ندارند. بعضی از مردم نیز وقتی احساس ناراحتی فکری و بدنی می کنند غذای خود رااز موادی که دارای قند فراوان و یا غذاهای کنسرو شده است، به غذاهای کربوهیدراتی مثل نان، برنج، لوبیا، مقدار کمی چربی و پروتئین تبدیل می کنند و با این تغییر نوع غذا در خود احساس راحتی و آرامش بیشتری می نمایند.
یکی از راههای جلوگیری از کم شدن قند خون و در نتیجه پرهیز از عوارض آن به جای ۳ وعده غذاخوردن چندین بار غذا خوردن است. یعنی همان غذایی را که باید صبح و ظهر شب خورد بدون آن که مقدارش زیادتر شود در پنج یا شش وعده می خورند.