روش نوین برای شناسایی بیماری پارکینسون


یکی از بیماری هایی که باعث تهدید سلامت به ویژه در دوران سالمندی می شود بیماری پارکینسون است که باعث از بین برخی حواس می شود،پژوهشگران موفق شدند برای درمان این بیماری روش درمانی جدید را آزمایش نمایند.پس از مطالعه و آزمایش‌های فراوان مشخص شد که به وسیله اشک چشم می‌توان برخی بیماری‌های اعصاب و […]

روش نوین برای شناسایی بیماری پارکینسون

یکی از بیماری هایی که باعث تهدید سلامت به ویژه در دوران سالمندی می شود بیماری پارکینسون است که باعث از بین برخی حواس می شود،پژوهشگران موفق شدند برای درمان این بیماری روش درمانی جدید را آزمایش نمایند.پس از مطالعه و آزمایش‌های فراوان مشخص شد که به وسیله اشک چشم می‌توان برخی بیماری‌های اعصاب و روان را شناسایی کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند با دریافت نمونه اشک افراد و بررسی آن می‌توانند ابتلای افراد به بیماری پارکینسون را شناسایی کنند.

این یافته حاصل پژوهش دانشمندان موسسه پزشکی کِک (the Keck School of Medicine) در کالیفرنیا است.

دانشمندان در این پژوهش میزان متفاوتی از پروتئین آلفا سینوکلین را در اشک افراد مبتلا به پارکینسون به نسبت سایر افراد مشاهده کرده‌اند.

شناسایی عامل‌های زیستی (biological marker) در اشک چشم افراد می‌تواند یک عامل شناسایی با قدرت تشخیصی بالا برای تشخیص این بیماری باشد و حتی در مراحل اولیه بیماری را شناسایی کند تا پزشکان بتوانند با دارو درمانی و سایر روش‌ها دوپامین مغز افراد را باز گردانند.

میزان ابتلای افراد به بیماری پارکینسون در سال‌های اخیر در دنیا افزایش فراوان یافته است، این بیماری در دسته بیماری‌های غیر قابل درمان است که سبب تکان خوردن غیر ارادی اعضای بدن و در مراحل بعدی سفت و غیر انعطاف پذیرشدن مفاصل می‌شود.

افزون بر عارضه‌های قابل مشاهده، بیماری پارکینسون سبب آسیب به اعضای بدن از جمله، قلب، مغز و کلیه‌ها می‌شود و امید به زندگی افراد مبتلا به پارکینسون کمتر از سایرین است.

روند ابتلا به بیماری پارکینسون سال‌ها به طول می‌انجامد به همین دلیل بررسی قطره‌های اشک می‌تواند بسیار زودتر از بروز علامت‌های بالینی به پزشکان کمک کند تا اقدام‌های محافظتی و پیشگیرانه در مقابل این بیماری را به کار گیرند.

اشک انسان دارای پروتئین‌های مختلفی است که به وسیله سلول‌های غدد اشک ریز ترشح می‌شوند. وقتی اعصاب تحریک می‌شوند پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که سبب تحریک سلول‌های اشک ریز و در نتیجه ترشح اشک می‌شوند.

از آنجا که بیماری پارکینسون می‌تواند عملکرد سلول‌های عصبی خارج از مغز انسان را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند که هرگونه دگرگونی در عملکرد عصب‌های بدن برمیزان پروتئین‌های موجود در اشک انسان اثر می‌گذارد.

کارشناسان این نتایج را با جمع آوری نمونه اشک بیش از ۵۵ نفر مبتلا به بیماری پارکینسون و مقایسه آن با اشک ۲۷ فرد سالم در همان رده سنی به دست آورده اند.

یافته‌ها درمورد این پژوهش در هفتادمین مجمع سالانه آکادمی اعصاب آمریکا (at the American Academy of Neurology’s ۷۰th Annual Meeting) در لس آنجلس ارائه شده است.

منبع:dailymail


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق