آیا غذاها مولد غصه خوردن و غمگین شدن هستند؟
همه مردم به نحوی در نوعی و میزانی از غصه و غم خود غوطه ورند البته بعضی از غذاها مولد این غصه خوردن و غمگین شدن هستند. و هیچ متوجه نیستند که غذایی که می خورند می تواند در افزایش غم و رنج آنها دخالت زیاد داشته باشد که یکی از مهمترین آنها پنیر است. البته پنیر یک غذای کامل و خوب است. در پنیر این مواد یافت می شود.
ویتامین A، کلسیم، فسفر، آهن، پروتئین، چربی، کلسترول، سدیم، پتاسیم، ویتامین ویتامین . البته پنیر انواع و اقسام مختلف دارد مثل پنیر تبریز، پنیر لیقوان، پنیر سردشت، پنیر خیکی که غلظت مواد تشکیل دهنده آنها باهم مختلف است در پنیر خیکی قارچی از گروه پنی سیلیوم را در آن وارد می کنند که پنیر را تند و خوشمزه می کند.
پنیر همان طوری که قبلاً در همین کتاب گفته شد به افزایش حافظه کمک می کند. در حالی که قدما عقیده داشتند پنیر حافظه را کم می کند.
در پنیر به خصوص اگر پنیر قدری مانده باشد ماده ای به نام تیرامین Tyramine وجود دارد که دارای اثراتی خاص در بدن است ترامین در روی سلولهای مغز اثر کرده باعث ترشح مقادیری آدرنالین Adrenalin و Neurepinephrin می شود و در کسانی که دچار درد میگرنی هستند باعث ظهور حملات این سردرد می شود و یا اگر در حین حمله آن را بخورند باعث می شود که حملات سردردی آنها خیلی شدید و طولانی شود. اگر پنیر خیلی شور باشد که این عوارض پس از خوردن آن زیادتر پیدا می شود.
متاسفانه تیرامین باعث تشدید افسردگی، اضطراب، بی علاقگی به زندگی و یاس در کسانی که دچار دپرسیون و حالات روحی فوق الذکر هستند می شود. در نتیجه تمام کسانی که احیانا دارای حالات دلخوری، بی علاقگی به زندگی، غم، اندوه و در خود فرو رفتن هستند باید به شدت از خوردن پنیر پرهیز کنند به خصوص پنیر اگر مدتی هم از ساخت آن گذشته باشد و بالاخره کسانی که دچار ناراحتی معده مثل زخم معده یا اثنی عشر هستند، بایستی به خصوص از خوردن پنیرهای تخمیر شده یعنی پنیرهایی که به آنها موادی از خانواده قارچها اضافه شده است، خودداری نمایند.
پنیر خیکی یکی از همین نوع پنیرهای ممنوع برای مبتلایان به زخم معده و اثنی عشر است زیرا در پنیر خیکی قارچی از خانواده پنی سیلین وجود دارد که باعث تند کردن مزه پنیر شده و خوردن آن به شدت اسید معده را زیاد کرده و در مبتلایان به زخم معده و زخم اثنی عشر و ورم معده اثر بد و نامساعد ایجاد می کند.
بهرحال تمام کسانی که به نوعی از بیماریهای عصبی، گوارش، آلرژیک، دردناک و پوستی دچارند بهتر است از خوردن پنیرهای مانده و کهنه از جمله پنیرهایی که در تهیه پیتزا مصرف می شود خودداری نمایند. مصرف پنیر بدون نمک خطرناک است و ممکن است اگر در خارج تهیه شده باشد مولد تب مالت باشد.