به گزارش خبرگزاری برنا، مرضیه شاهدایی روز چهارشنبه در بازدید از فاز 13 پارس جنوبی گفت : امیدواریم بزودی فاز نخست این طرح به بهره برداری برسد.
وی همچنین پس از بازدید میدانی از بخش خشکی طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی، در نشستی با حضور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، مدیران و مجریان این طرح بیان کرد: سال 1396 پر از دستاوردهای چشمگیر در حوزههای مختلف صنعت نفت از جمله در پارس جنوبی برای مردم بود که از تلاشهای صورتگرفته در منطقه تقدیر می شود.
شاهدایی، با یادآوری اینکه افتتاح سه طرح بزرگ پارسجنوبی و قرارداد توسعه فاز١١ از جمله اتفاقات خوب برای صنعت نفت ایران در سال جاری است، گفت: در ادامه روند رو به توسعه میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه سایر فازهای باقیمانده از جمله فاز 13را شاهد هستیم.
قائم مقام وزیر نفت هدف از این بازدید را ارزیابی وضعیت و مراحل توسعه فازهای یادشده عنوان و اظهار کرد: توسعه این مجموعههای بزرگ پالایشگاهی و سکوهای دریایی در پارسجنوبی نتیجه تلاشهای متخصصان و مهندسین دلسوز صنعت نفت است.
وی با بیان اینکه برای اولین بار است که از فاز ١٣ بازدید و پیشرفت خوبی را مشاهده میکند، ادامه داد: در بازدیدی که از واحدهای مختلف این فاز داشتیم پیشرفت قابل توجهی مشاهده شد که نشاندهنده آمادگی کامل برای بهرهبرداری از فاز نخست این طرح است.
شاهدایی ضمن قدردانی از مدیران و مجریان طرحهای در حال توسعه پارس جنوبی اظهارداشت: میدانم که به ثمر رسیدن این پالایشگاهها چقدر زحمت داشته و امیدواریم بتوانیم گام موثری در توسعه کشور برداریم.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت ٩٢ درصدی عنوان شده در پالایشگاه خشکی طرح فاز ١٣ بیانگر توسعه چشمگیر این طرح است، گفت: برای همه دستاندر کاران طرحهای درحال توسعه پارس جنوبی آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم بزودی شاهد راهاندازی فاز اول این طرحها باشیم.
در این جلسه گزارشی از وضعیت توسعه در بخشهای پالایشگاهی و فراساحل فازهای درحال توسعه توسط مجریان این طرحها در حضور قائم مقام وزیر نفت ارائه شد.
فاز 13 طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 56.6 میلیون متر مکعب گاز غنی، روزانه 75 هزار بشکه میعانات گازی، سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع ال پی جی (پروپان و بوتان)، یک میلیون تن اتان در سال به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی، روزانه 400تن گوگرد اجرا شده است.
اجرای پروژه فاز 13 به کنسرسیومی متشکل از شرکت پتروپایدار ایرانیان، شرکت صنعتی دریایی ایران(صدرا) و شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران(گروه مپنا) واگذار شده است که مسئولیت رهبری کنسرسیوم را شرکت پتروپایدار ایرانیان عهده دار است.
عملیات احداث این فاز از 25 خرداد ماه 1389 آغاز شده است.
با بهره برداری از فاز 22 تا 24 پارس جنوبی نیز روزانه 56.6 میلیون متر مکعب گاز غنی، 75 هزار بشکه میعانات گازی، سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع ال پی جی (پروپان و بوتان)، یک میلیون تن اتان در سال به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی روزانه 400 تن گوگرد تولید می شود.
اجرای پروژه فازهای 22، 23 و24 به شرکت پتروسینا آریا و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) واگذار شده است.
عملیات احداث این فازها از 25 خرداد ماه 1389 آغاز شد.