درست است که داشتن پوست خوب ارثی است اما با رعایت برخی مسائل میتوان تظاهر زودهنگام عوامل ژنتیکی دخیل در پیری پوست را به تعویق انداخت. در سالهای اخیر تحقیقات بیشماری در زمینه پیری پوست و ارتباط آن با تغذیه انجام شده که نشان میدهد تغذیه درست و اصلاح شیوه زندگی میتواند رویای ما را برای داشتن پوستی شاداب تحقق بخشد. به برخی از نتایج این مطالعات اشاره میکنم.
از جمله عواملی که در پیری زودهنگام پوست نقش دارند رادیکالهای آزادند که میتوانند باعث تخریب کلاژن، الاستین، DNA و عروق خونی شوند و صدمههای بیشماری به بدن وارد کنند. رادیکالهای آزاد در اثر استرسهای روانی، اشعه ماورایبنفش خورشید، مصرف موادشیمیایی و استنشاق دود سیگار در افراد سیگاری و اطرافیانشان تولید میشود.
تحقیقات نشان داده، مصرف موادغذایی حاوی آنتیاکسیدانها (شامل ویتامینهای E، C و A) و کاروتنوییدها که در جگر، لبنیات و روغنهای ماهیهای دریایی شمال، میوهها و سبزیجات تازه وجود دارد میتواند جلوی فعالیت رادیکالهای آزاد را بگیرد.
نور آفتاب و اشعههای مضر که به صورت مصنوعی برای برنزه کردن پوست مورد استفاده قرار میگیرد، عامل اصلی بروز ملانوم یا سرطان بدخیم پوست است. طبق مطالعهای که در فرانسه انجام شده، مصرف روغن زیتون احتمال پیری زودرس ناشی از نور آفتاب را به شدت کاهش میدهد.
روغن زیتون، حاوی اسیدهای چرب تکزنجیرهای است و برخلاف چربیهای حیوانی و لبنیات و گوشتهای صنعتی مثل سوسیس و کالباس که در فستفودها استفاده میشود برای بدن مفید است.
غیر از روغن زیتون، عسل و روغن هسته انگور نیز دارای ترکیبهای خاصی است که اثری پیشگیریکننده از بسیاری بیماریها از جمله سرطانها دارد و از پیری پوست پیشگیری میکند.