5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر


 5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر

حواشی حضور کتایون ریاحی در برنامه دورهمی در کنار صحبت‌های صریح حاتمی‌کیا در ارتباط اب اعتراضاتش در اختتامیه فجر و خبر ناگهانی در گذشت لوون هفتوان بازیگر کشورمان از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی هفته‌ای بود که گذشت.

سرویس فرهنگی فردا: در هفته‌ای که نمایندگان مجلس با راه‌اندازی طرح استیضاح سه وزیر دولت دوازدهم و رای اعتماد مجدد به آن‌ها، نشان دادن استعداد بازیگری اهالی سیاست دست کمی از بسیاری از بزرگان بازیگری سینمای و تلویزیون ایران ندارد، عرصه فرهنگ و هنر نیز خالی از حاشیه و اتفاقات مهم نبود تا آخرین روزهای سال 96 نه تنها در عرصه سیاست و البته «سیاسی‌بازی»، بلکه در عرصه فرهنگ و هنر هم پرخبر باشد.

 5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر

جنجال زلیخا برای یک دورهمی ساده

همه چیز با یک خبر ساده آغاز شد: «ویژه برنامه دورهمی برای روز زن که کتایون ریاحی به عنوان مهمان در آن حضور پیدا کرده بود، پخش نشد.» همین یک جمله کافی بود تا همه رسانه‌های رسمی و غیررسمی به خط شوند تا از زیر و بم ماجرای حضور بازیگر نقش «زلیخا» سریال یوسف پیامبر در دورهمی و دلایل جلوگیری از پخش آن سر در بیاورند.

خانم بازیگر صدا و سیما را تهدید کرد!

اولین خبر غیررسمی، عدم پخش این قسمت از دورهمی به دلیل پوشش کتایون ریاحی بود. خبری که بلافاصله با انتشار تصویری از حضور او در برنامه این‌گونه توسط این بازیگر بازنشسته سینما و تلویزیون پاسخ داده شد: «مسئولان پخش و ناظران سازمان باید به یک ملت پاسخگو باشند که کجای این پوشش دارای مشکل است؟» در ادامه اما خبر دیگری در ارتباط ابا مشکل فنی این قسمت و وجود نویز در صدای آن منتشر شد که آن هم از گزند واکنش تند و تیز ریاحی به دور نماند تا در نهایت در شرایطی که بازار شایعات داغ بود و افسانه‌های مختلفی در ارتباط با دلیل عدم پخش این قسمت دورهمی از جمله انتقاد ریاحی به مهران مدیری در حال انتشار بود؛ در نهایت کتایون ریاحی با انتشار یک بیانیه تند و تیز رسما اعلام کرد که در صورت انتشار این قسمت از برنامه در زمانی غیر از زمان اصلی پخش این مجموعه از رسانه ملی شکایت خواهد کرد.

هر چند که جنجال‌های ریاحی به عنوان یک بازیگر پیشکسوت صرفا به دلیل عدم پخش برنامه‌اش از تلویزیون که اتفاق جالبی از سوی او به عنوان یک هنرپیشه پیشکسوت نبود ولی سکوت مسئولان تلویزیون و پاسخ دیرهنگام آن‌ها به این حاشیه هم به نوعی تکرار یک اشتباه همیشگی از مسئولین این نهاد در مواجهه با حواشی این چنینی است.

وقتی سوفیا لورن تبدیل به مهم‌ترین سوژه سیاسی-فرهنگی کشور می‌شود!

صحبت‌های آیت الله علم الهدی در خطبه‌های نمازجمعه مشهد در روز 18 اسفند 96 و اشاره او به برنامه غیرفرهنگی اخیر شهرداری تهران به مناسبت روز زن و رقص تعدادی دختران خردسال در مقابل شهردار تهران که منجر به جریحه‌دار شدن عواطف بدنه مذهبی جامعه شده بود باعث شد تا نام سوفیا لورن ستاره سال‌های پیش سینمای هالیوود تبدیل به یکی از مهمترین کلیدواژه‌های جستجو شده مردم در طی این هفته شود.

کاربران ایرانی در جستجوی «سوفیا لورن» اول شدند

آیت‌الله علم‌الهدی در سخنان خود با اشاره به اتفاقات مربوط به ماجرای شهردار تهران گفت: «برنامه اخیر برج میلاد نشان داد الگوی جامعه حضرت زهرا (س) نیست بلکه «سوفیا لورن» است.» انتشار این یک جمله کافی بود تا بسیاری از رسانه‌ها با رها کردن اصل صحبت‌های امام جمعه مشهد در ارتباط با خطای آشکار شهرداری تهران در برگزاری چنین برنامه‌ای صرفا بر همین بخش از صحبت‌های او که به یکی از بازیگران قدیمی هالیوود اشاره می‌کند، بپردازند تا مثل همیشه در این ماجرا هم، این حواشی باشند که بر متن غلبه می‌کنند...!

 5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر

پاسخ سردار سینمای ایران به لژیونرهای مزدور

انتشار اولین گفتگوی ابراهیم حاتمی‌کیا پس از جنجال‌های اخیر در زمان برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم فجر، یکی دیگر از اتفاقات مهم این هفته بود. حاتمی‌کیا در گفت‌وگو با شرق درباره صحبت‌های جنجالی‌اش در اختتامیه جشنواره گفت: «اگر قهرمانان آثارم در آن اختتامیه حضور داشتند، همین کاری را می‌کردند که من کردم. آنچه در اختتامیه جشنواره فجر برای من رخ داد، شهودی‌ترین نوع واکنش بود. آنچه از زبانم جاری شد، همه وجودم فریاد می‌زد و اگر از نای جانم نبود، چنین موجی نمی‌ساخت. اختتامیه فجر ده‌ها‌ میلیون تماشاچی داشت؛ کسبه و کارگر و روحانی و دانشجو و خانه‌دار و پیر و جوان. همان‌هایی که این چهار دهه مخاطب آثارم بودند. حاضران جشن مرا عفو کنند که سه دقیقه ساز ناکوک شنیدند و ریتم شادی‌شان بهم ریخت. بنده به گواه این چند سال هیچ اصراری به دیده‌شدن و سخنرانی ندارم. بسیار کم مصاحبه می‌کنم. هیچ سایت، تلگرام و اینستاگرامی هم ندارم.»

حاتمی‌کیا در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به اینکه جشنواره فجر در طی این سال‌ها از مسیر اصلی خود که همان حمایت از سینمای انقلاب است، منحرف شده است؛ اظهار کرد: «به نظرم اشتباه از دعوت‌کنندگان من بود. همان‌ها که تلفنی بی‌واسطه و با واسطه تلاش کردند که من حتما در این مجلس حضور داشته باشم. خب قرار نبود زینت‌المجلس کسانی شوم که دردشان با درد من یکی نیست. گفتن از مقام شهید، بالاآوردن خانواده شهید، قیام‌دادن حاضران و بغض مقام مسئول دردی دوا نمی‌کند. مهندسی جشنواره ملی فجر انقلاب باید با خطر ملی همسو باشد. چه سخت است قاضی فیلمی شوی که از داعش سخن بگوید و به‌قدری عصبانی‌‌ات ‌کند که حتی مضمون اثر را در حد تابلوی نامزدی جشنواره هم تحمل نکنی. سال‌هاست که جشنواره مصادره شده است. جشن آن مال این دوستان و فجر انقلابش مال سینه‌سوزان.»

وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اینکه چرا نسبت به واژه‌هایی همچون فیلم‌ساز ارگانی موضع دارد؛ گفت: «فیلم‌ساز ارگانی یعنی چه؟ یعنی فیلم‌سازی که به سفارش فیلم می‌سازد؛ یعنی فیلم‌ساز تبلیغاتی و به‌اصطلاح پروپاگاند. من مایل نیستم نماینده کسانی باشم که بحق این عنوان را دارند؛ یعنی اشخاصی حرفه‌ای همچون لژیونرهای مزدور که تشکیلات دولتی نظام آنها را دعوت به همکاری می‌کنند. خواه فیلم درباره تاریخ اسلام بسازند خواه جنگ و شهید و شهادت و روحانیت یا هر بحث دیگری. این لژیونرهای فیلم‌ساز هیچ تعلق خاطری به آنچه می‌سازند، ندارند. فقط قواعد سینما را خوب بلدند و خوب هم پول می‌گیرند. بله این شکل فیلم‌ساز داریم و البته مختص به سینمای ایران هم نیست. ولی آیا من در این ‌گونه جا می‌گیرم؟ بارها گفته‌ام که هیچ فیلم‌نامه‌ای را نساختم مگر آنکه جرقه‌اش در وجود خودم زده شده، خودم آتش گرفتم و تا ساختن آن عطش‌ام نخوابیده است. تنها فیلمی که به من توصیه شد و من با شرط تحقیق به سمت آن رفتم، فیلم «خاکستر سبز» بود که از طرف وزیر ارشاد وقت پیشنهاد شد.»

 5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر

جناب‌خان آری، خندوانه نه!

این هفته و با اعلام رسمی نرسیدن سری جدید برنامه خندوانه به پخش در ایام نوروز بالاخره سرنوشت این برنامه پرمخاطب مشخص شد. محمد احسانی، مدیر شبکه نسیم در نشست معرفی برنامه‌های نوروزی شبکه‌های سیما که این هفته برگزار شد، درباره علت پخش نشدن برنامه «خنداونه» در ایام عید گفت: «به دلیل اینکه سوله را از ما گرفتند کمی دچار تاخیر شد. تیم این برنامه اکنون به دنبال مکان است و نویسنده‌ها هم در حال نگارش متن‌ها هستند. آقای رامبد جوان هم سر فیلمبرداری سینمایی‌اش است که تا پایان اسفند کارش تمام می‌شود.» او اعلام کرد که مشکل عروسک «جناب خان» امروز برطرف و قرارداد امضا شد.

تا مدتی پیش گمانه‌زنی‌ها بر این اساس بود که برنامه «خندوانه» از روز‌های آغازین سال ۹۷ دوباره روی آنتن خواهد رفت که طبق اعلام مدیر شبکه نسیم، این اتفاق رخ نخواهد داد؛ چرا که شهرداری تهران مدتی پیش سوله ضبط برنامه‌ی خندوانه را که مربوط به خود شهرداری بود پس گرفت و به همین دلیل تیم تولید خندوانه در صدد تهیه مکان جدید برآمدند.

 5 اتفاق مهم فرهنگی هفته، از سوژه شدن سوفیا لورن تا درگذشت ناگهانی آقای بازیگر

درگذشت لوون هفتوان، شوک آخر سال سینمای ایران

درگذشت ناگهانی لوون هفتوان را باید تلخ‌ترین خبر این هفته دانست. خبری که هیچکس انتظار آن را نداشت و بسیاری از اهالی سینما و تلویزیون را شکه کرد. لون هفتوان بازیگر ایرانی ارمنی سینما و تئاتر ایران متولد سال 1345 بود که اواخر دهه 80 پس از سال‌ها دوری از وطن به ایران بازگشت.

او در دهه 90 حضور فعالی در سینما داشت و با فیلم «پرویز» به کارگردانی مجید برزگر مطرح شد و بازی‌اش در فیلم‌هایی همچون «مردی که اسب شد»، «یک دزدی عاشقانه»، «دراکولا»، «غیر مجاز»، «کوپال» و «هجوم» ادامه یافت و در جشنواره فیلم فجر امسال هم با فیلم «کار کثیف» خسرو معصومی در این رویداد حضور داشت.

کدام چهره‌ها در مراسم تشییع «لوون هفتوان» حضور یافتند؟

براساس آنچه که همکاران و دوستان هفتوان در ارتباط با چگونگی درگذشت او گفته‌اند، زنده یاد در سریال «عروس تاریکی» به کارگردانی محمود معظمی و تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان به ایفای نقش می پرداخته اما بر اثر سکته در بیمارستان مدرس بستری می‌شود ولی سکته دوم در شرایطی که او در بیمارستان حضور داشته اتفاق می‌افتد اما با انجام عمل احیاء و تلاش پزشکان امکان بازگشت میسر نشد و متاسفانه دار فانی را وداع می‌گوید.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم