دعا برای رفع مشکلات (این دعا ها اجابتش قطعی است)


این دعا ها اجابتش قطعی است بهترین زمان دعا برای اجابت و دعا برای رفع مشکلات و همچنین چندینکته در مورد دعا را در این جا قرار دادیم . این مطلب ارزشمند در مورد دعا را کامل بخوانید. دعای مجرب و سریع الاجابه دین اسلام سفارش بسیاری به مسلمان در زمینه دعا کردن فرموده است.دعاهایی که می‌تواند راه گشای تعداد زیادی...

دعا برای رفع مشکلات (این دعا ها اجابتش قطعی است)

این دعا ها اجابتش قطعی است

بهترین زمان دعا برای اجابت و دعا برای رفع مشکلات و همچنین چندینکته در مورد دعا را در این جا قرار دادیم . این مطلب ارزشمند در مورد دعا را کامل بخوانید.

دعای مجرب و سریع الاجابه

دین اسلام سفارش بسیاری به مسلمان در زمینه دعا کردن فرموده است.دعاهایی که می‌تواند راه گشای تعداد زیادی از مشکلات بوده و از برخی خطرات انسان را مصون دارد.پیامبر و امامان تا جائیکه فرصت داشتند دعاهای مختلفی رابه مردم یاد داده و برای نسلهای بعد به یادگار گذاشتند.

چه وقتها برای دعا کردن مناسبتر است

یکی از امتیازات دین اسلام تنوع در آن است . و پرهیز از یک نواختی. و تنوع در نوع دعا و نماز هم یک نوع امتیاز است نه ضعف.این ادعیه و زیارات در واقع ابزار و وسائلی است که از لسان محبوبان خدا بیان شده است در واقع این راه کار خود خدا است .

علاوه بر این در روایات اسلامی به عواملی بعنوان مقدمات استجابت دعا اشاره شده است که چند مورد آنرا بیان می‌کنیم.

بهترین زمان برای دعا کردن چه زمانی است؟

امام صادق«ع»: بر شما باد به دعا کردن بعد از نمازها چه این‌که چنین دعایی مستجاب است.

بهترین زمان برای دعا کردن از زبان ائمه معصومین«ع»

امام باقر«ع»: همین که شب جمعه فرارسید خداوند عزّوجلّ می فرماید:آیا دعاکننده ای هست که جوابش دهم. آیا تقاضای کننده ای هست که عطا کنم او را، آیا استغفار کننده ای هست که بیامرزم او را. آیا توبه کننده ای هست که توبه اش را بپذیرم.

بهترین زمان برای دعا کردن

پیامبر اکرم«ع»: بهترین وقت دعا سحرگاهان است.

امام صادق«ع»: دعا پیش از طلوع و غروب آفتاب سنت و دستوری است واجب و مسلم همراه طلوع و غروب آفتاب.

پیامبر اکرم«ع»: به درستی که در شب ساعتی است که هر دعای بنده مستجاب است و آن مابین نیمه شب تا ثلث «سوم» باقی مانده شب.گفتم:شب خاصی است از شب ها یا هر شب است. فرمود:هر شب.

امام صادق «ع» : سه وقت است که دعا در آن اوقات مستجاب است.
1ـ بعد از نماز واجب
2ـ هنگام آمدن باران
3ـ هنگام ظاهر شدن آیه و نشانه معجزه ای از طرف خدا برای بندگان خود.

دعاء مستجاب مجرب

پیامبر اکرم درباره دعای سریع الاجابه که بی تردید مستجاب میشود می فرمایند:

ثَلاثُ دَعَوَاتٍ مُسْتَجَابَاتٍ لا شَکَّ فِیهِنَّ :دَعْوَةُ الْوَالِدِ , وَدَعْوَةُ الْمَظْلُومِ , وَدَعْوَةُ الْمُسَافِرِ

رسول خدا صلی الله و علیه وآله می فرماید:

سه دعا بی تردید مستجاب است :دعای ستمدیده، دعای مسافر و دعای پدر برای فرزندش

امام صادق «علیه السلام»:

ثَلاثُ دعوات لا یحجُبنَ عَنِ اللهِ تَعالی:دُعاءُ الوالِدِ لِوَلَدِه إِذا بَرَّهُ و دعوتُهُ علیهِ إذا عَقَّهُ ، و دعاءُ المظلومِ علی ظالِمه و دعاؤُهُ لمن اِنتَصَر لهُ مِنهُ ، و رجلٌ مؤمنٌ دَعا لِاخٍ لَه مؤمنٌ واساهُ فینا ، و دعاؤُه علیه إذا لم یُواسهُ مع القدرةُ علیه ، و اِضطرارُ أخیه إلیه

سه دعاست که از پروردگار در حجاب نمی‌ماند و یقیناً مستجاب می‌گردد:«نخست» دعای پدر و مادر در حق فرزندی که نسبت به والدین خود نیکوکار باشد؛ و دعای ایشان آنگاه که در حق فرزند لعنت نماید.

«دوم» لعنت ستمدیده نسبت به ستمگر، و دعای او «ستمدیده» در حق کسیکه انتقام او را از ستمگر بستاند و «سوم» دعای مومن آنگاه که دعای مرد مؤمن در حق برادر مؤمن خود که به خاطر ما، او را کمک مالی کرده باشد و لعنت او در حق برادرش که به وی محتاج شده و او می توانسته است نیازش را برطرف سازد و نکرده است .

دعا برای رفع مشکلات (این دعا ها اجابتش قطعی است)

حتماً بخوانید: این دعا اجابتش قطعی است

کلیدی ترین رمز موفقیت فرزندان دعای پدر و مادر است

یکی از کلیدی ترین رمزهای موفقیت فرزندان در طول زندگی، دعای خیر والدین در حق ایشان می باشد.

دعای پدر و مادر در حق فرزند آن گاه که از دل برآید، دعایی است که آسمان های‌ هفت گانه را در می نوردد و بدون هیچ حجابی در محضر پروردگار به اجابت میرسد.

از سوی دیگر لعنت پدر و مادر فراتر از ابرها به سوی پروردگار بالا می‌رود و سریعتر از ضربت شمشیر به اجابت میرسد.

از این رو باید پدران و مادران با نیت های‌ صادقانه در تربیت فرزندانی منتظر و آماده جان فشانی در رکاب حضرت مهدی، پیاپی دست دعا به سوی پروردگار بردارند و برای موفقیت خود در پرورش فرزندانی مهدی یاور دعا نمایند.

دعای آدم و حوا علیهما السلام

آدم و حوا داستان پر رمز و رازی دارند. خداوند آنان را در بهشت جای داد و دستور داد تا از فلان میوه یا دانه نخورند. اما شیطان آنان را وسوسه کرد و آنان ازآن خوردند و گرفتار شدند. خداوند به آنان گفت: «آیا من شما را ازآن نهی نکردم و نگفتم که شیطان دشمن آشکار شماست.»

دراین هنگام، آدم و حوا توبه کردند و دست به دعا برداشتند و گفتند:

رَبّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَکونَنَّ مِنَ الخاسِرینَ؛ «اعراف ـ آیه 23» بارالها، ما بخود ظلم کردیم که نافرمانی تو کردیم اگر ما را نیامرزی و به ما رحم نکنی ما از زیان کاران خواهیم بود.

خوب است دراین روزگاری که گناه، زیاد از ما آدم ها سر میزند به رسم توبه ی پدر و مادرمان حضرت آدم و حوا علیهما السلام توبه کنیم.

هر جایی منزل کردید، این دعا را بخوانید

در سوره مؤمنون آمده است: «ما نوح رابه سوی قومش فرستادیم. او به مردم گفت: ای قوم من، خداوند را بپرستید، بجز او برای شما خدایی نیست، آیا پروا نمیکنید؟»

گروه کافران گفتند: «نوح چون شما بشر است که می‌خواهد بر شما برتری جوید؛ اگر خداوند میخواست پیامبری بفرستد فرشتگانی رابه پیامبری می فرستاد، نوح دیوانه است.»

دراین هنگام نوح دست به دعا برداشت و گفت:

رَبِّ انْصُرْنی بِما کذَّبُونِ؛«4» بارالها، در برابر تکذیب این مردم مرا یاری کن.

خداوند می فرماید: «به نوح وحی کردیم که زیر نظر و راهنمایی ما کشتی بساز، و هرگاه فرمان رسید و آب از تنور فوران کرد از هر یک از حیوانات دو شماره و خانواده ات را سوار بر کشتی کن، و هرگاه تو و همراهان در کشتی مستقر شدید بگو: اَلْحَمْدُ للّه الَّذی نَجّینا مِنَ الْقَوْمِ الظالمِینَ * وَقُلْ رَبِّ أَنْزِلْنی مُنْزَلاً مُبارَکاً وَأنْتَ خَیرُ المُنْزِلینَ؛«5». حمد برای خدایی است که ما را از دست ستمکاران نجات داد. و بگو: بارالها، مرا در منزلگاهی مبارک جای ده، [زیرا] تو بهترین فرود آورندگانی.»

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت علی علیه السلام فرمود:

«ای علی، هرگاه در جایی منزل کردی بگو: اللّهمّ أنزِلنی مُنْزَلاً مبارَکاً وأنت خیر المنزِلین؛ چرا که خیر و خوبی آن منزل روزی تو می‌شود و شرّ و بدی آن از تو دور میشود.»«6»

در حدیث «أربع مائة» که علی علیه السلام چهار صد سخن کوتاه و نغز در آداب زندگی و بندگی برای یارانش بیان فرمود، آمده است: «هرگاه جایی منزل کردید بگویید: اَللّهُمَّ أَنْزِلْنَا مُنْزَلاً مُبَارَکاً وَ أَنْتَ خَیرُ المُنْزِلِینَ.»«7»

از تأخیر دعا مأیوس نشو

ابراهیم و اسماعیل دست به دعا برداشتند: رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا إِنَّک أَنْتَ السَّمِیعُ العَلِیمُ * رَبَّنا وَاجْعَلْنا مُسْلِمَینِ لَک وَمِنْ ذُرِّیتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَک وَأَرِنا مَناسِکنا وَتُبْ عَلَینا إِنَّک أَنْتَ التَّوّابُ الرَّحِیمُ * رَبَّنا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْهُمْ یتْلُوا عَلَیهِمْ آیاتِک وَیعَلِّمُهُمُ الکتابَ وَالحِکمَةَ وَیزَکیهِمْ إِنَّک أَنْتَ العَزِیزُ الحَکیمُ؛«12»

بارالها، از ما بپذیر؛ تو شنوا و دانایی.
بارالها، ما «دو نفر» را تسلیم خود قرارده و از فرزندان ما نیز تسلیم امر تو باشند، عبادات ما رابه ما بیاموز و توبه ما را بپذیر، تو توبه پذیر مهربانی.

بارالها، در بین فرزندان ما پیامبری برگزین که آیات تو را بر مردم بخواند و کتاب و حکمت به آنان آموزد و انها را تزکیه کند؛ همانا تو عزیز و حکیمی.

نتیجه:
در آیه 129 سوره بقره ملاحظه شد که ابراهیم و اسماعیل از خداوند خواستند در بین امتی از ذریه آنان پیامبری برگزیند که آیات الهی را بر مردم بخواند و کتاب و حکمت به آنان آموزد و آنان را تزکیه کند، این دعای ابراهیم و اسماعیل چه زمانی مستجاب شد؟

در حدیث آمده است که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:

«أَنَا دَعْوَةُ أَبی إِبْراهیم؛«تفسیرالبرهان، ج1، ص156» من به واسطه دعای پدرم ابراهیم بدنیا آمدم و مبعوث شدم.»

بنگر بین زمان دعای ابراهیم، و مستجاب شدن آن و بدنیا آمدن و مبعوث شدن حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم چقدر فاصله است! و از تأخیر استجابت دعا مأیوس مشو.

ایوب پیامبر هم امتحان میشود
ایوب یکی از پیامبران الهی است که به خاطر صبرش زبانزد همگان است. خداوند به ایوب نعمت بسیار داده و او هم به طاعت الهی کمر بسته و شکرگزار نعمت های‌ الهی بود. شیطان به بندگی ایوب حسد برد و گفت: خداوندا، اگر ایوب فرمانبر است به خاطر نعمت هایی است که به او داده ای، و گرنه فرمان نمیبرد.

سرانجام، زمینه و زمان آزمایش ایوب فرا رسید و گرفتار امتحان الهی شد.

ایوب ثروت و مکنت و فرزندان را یکی پس از دیگری از دست داد. در تمام مراحل این آزمایش بزرگ، صبر ایوب بر حوادث و پیشامدهای تلخ چیره شد و آن گاه که نیمه جانی بیش برایش نمانده بود دست به دعا برداشت و چنین گفت:

دعا برای رفع مشکلات (این دعا ها اجابتش قطعی است)

أَنّی مَسَّنِی الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرّاحِمینَ؛« انبیاء «21» آیه 83»

بارالها، ضرر و زیان به جان من رسید و تو ارحم الراحمین هستی.
شیخ طبرسی گوید: «این سخن ایوب، کنایه ای ظریف برای طلب حاجات است.» «مجمع البیان، ج7، ص59»

به هرحال، دعای ایوب مستجاب شد و از این امتحان بزرگ سربلند برآمد و بر شیطان و پیروانش روشن شد که ایوب در شادی و غم، دارایی و نداری، تندرستی و بیماری خدا پرست و خدا دوست است.

ندا رسید: «با پایت زمین را بخراش، چشمه ای بر می‌آید که آبش بیماری های‌ تو را مداوا می‌کند و هم نوشیدنی گوارا برای تو است.» خداوند سلامتی رابه او بر گرداند و از فرزندان و خاندان دو چندان به او عنایت کرد. ثروت و مکنت رفته باز آمد و زندگی او بیش از پیش رونق یافت.

درباره تفسیر «از فرزندان دو چندان به او عنایت کرد» از امام صادق علیه السلام پرسیدند، آن حضرت فرمود: «علاوه بر فرزندانی که دراین امتحان بزرگ از دنیا رفته بودند، فرزندانی که پیش ازآن هم از ایوب وفات یافته بودند، زنده شدند «صافی، ج3، ص351»».

یکی از نیازهای فطری بشر، راز و نیاز با خداوند است

وقتی در زندگی پیامبران وارد میشویم می‌بینیم که این انوار الهی برای هر لحظه ای در زندگی یک دعای خاصی داشته اند

قرآن کریم کتاب زندگی ماست و هر انچه که برای تکامل روح و سازندگی شخصیت انسان لازم است در آن آمده است.

یکی از نیازهای فطری بشر، راز و نیاز با خداوند است. او می‌خواهد خوشبخت زندگی کند ودر آخرت نیز سعادتمند شود. بدین منظور و برای رسیدن به این مقصود همواره در صدد داشتن رابطه و انس با خداوند است تا به هنگام بروز شداید و مشکلات به او رجوع نماید. برای این منظور لفظ و بیان خاص و الفاظ و متن مخصوصی لازم نیست. هر قوم و ملتی با زبان خود و به مقدار فهم خویش خدا را می‌خوانند.

اما متن دعاها و مناجات هایی که از زبان اهل معرفت و انسان های‌ الهی و وارسته برخاسته است دارای ظرافت های‌ لفظی و معانی گسترده ای است به گونه ای که در کلام و دعای دیگران یافت نمیشود. و این خود رمز جاودانگی و قابل سرمشق بودن این دعاهاست.

یک بخش از کتب احادیث ما، دعاها و مناجات هایی است که بر زبان اولیای الهی جاری شده است که با آن کلمات همواره خدا را می خوانده اند و یا این‌که به پیروانشان تعلیم داده اند که با آن خدا را بخوانند. عمده اینگونه متون در «کتب دعا» گرد آمده است.

لیکن دعاهایی در قرآن کریم آمده است که از زبان فرشتگان و پیامبران و بندگان صالح صادر شده و یا تعلیم خداوند به بندگانش است که به آن ها بطور مستقل کمتر پرداخته شده است.

دراین مجال به مختصری از این دسته دعاهای قرآنی می‌پردازیم…

کلام آخر:
چه خوب است در زندگی امروز نیز از این دعاها برای برهه های‌ مختلف زندگی مدد بگیریم تا ان شاء لله از مشکلات بهتر و زودتر بیرون بیاییم.

منابع: سایت پرسمان , حوزه, تبیان

گروه دعا و نیایش تالاب


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

13 دعا برای جدایی و دلسرد شدن دو شخص