آیا فرومون های انسانی واقعی هستند؟


به گزارش آلامتو به نقل از ScientificAmerican ؛ همونطور که عجیب بنظر میرسد بعضی از دانشمندان گمان می کنند که چاله زیر بغل انواع مختلف سیگنالها را از لاس زنی گرفته تا اخطار به بیرون میفرستد این بخاطر آن است که ترشحات بدن، بعضی بد بو و بعضی نافذ که بینی شما نمی تواند آنها را بفهمد، ممکن است سرشار از مواد شیمیایی باشد که ما آنها را...

آیا فرومون های انسانی واقعی هستند؟

به گزارش آلامتو به نقل از ScientificAmerican ؛ همونطور که عجیب بنظر میرسد بعضی از دانشمندان گمان می کنند که چاله زیر بغل انواع مختلف سیگنالها را از لاس زنی گرفته تا اخطار به بیرون میفرستد این بخاطر آن است که ترشحات بدن، بعضی بد بو و بعضی نافذ که بینی شما نمی تواند آنها را بفهمد، ممکن است سرشار از مواد شیمیایی باشد که ما آنها را فرومون می نامیم.

اما تاکنون با گذشت نصف قرن تحقیق در این زمینه دانشمندان امیدوارند مدارکی برای اثبات وجود آن در انسان پیدا کنند.

فرومونها چه هستند؟

انسانها و دیگر حیوانات سیستم بویایی دارند که کار آن آشکار کردن و فرق گذاشتن بین هزاران ترکیب شیمیایی است. بیشتر از 50 سال است که دانشمندان پی برده اند که حشرات و حیوانات ترکیبات شیمیای را بصورت روغن یا عرق از خود ترشح می کنند که به آنها اجازه برقراری یک ارتباط بی صدا را می دهد.

اگر چه این تعریف جای بحث داشته و بارها اصلاح شده است اما بطور کلی فرومونها ترکیبات پیچیده ای هستند که یکسری سیگنالها را بین ارگانهای گونه های یکسان منتقل می کنند. آنها تنها یک بخش از تنوع گوناگون ترشحاتی هستند که از یک حشره و یا حیوان ساتع می شوند و بعضی از فرومونها بوی مشخصی ندارند.

از آنجایی که فرومون‌ها اولین بار در سال 1959 تعریف شدند دانشمندان انواعی از ارتباطات فرومونی را پیدا کرده اند. یکی از چشمگیرترین این سیگنالها باعث یک نوع واکنش رفتاری می شود.

برای مثال بید ماده، ردی از مولکول بامبیکول بر جای میگذارد که جنس نر از زمانی که آن را میبیند بدون هیچ خطایی به سمت آن میرود. فرومونهایی که آرام ترشح می شوند می توانند بر روی فیزیولوژی تولیدی دریافت کننده آن فورمون تاثیر بگذارند. همانطور هنگامی که مولکول آلفا-فارنسین در ادرار موش نرترشح می شود سن بلوغ را در موش ماده تسریع می کند.

بعضی محققان نوع سوم فرومونها را شناسایی کرده اند که “سیگنالر” نامیده می شوند و بصورت ساده اطلاعاتی مانند موقعیت اجتماعی و وضعیت سلامتی را منتقل می کنند و موش می تواند جفت مناسب خود را بر اساس کلیدهای بویایی، که اطلاعات را از پروتئینهای مخصوصی که وابسته به ژنتیک موش هستند، انتخاب کند.

آیا فرومون های انسانی واقعی هستند؟

مشکل انسان کجاست

تاکنون دانشمندان موفقیتهایی را دراثبات اینکه قرار گرفتن در معرض بوی بدن انسان باعث برانگیختن یکسری واکنشها می شود داشته اند. مثل تحقیقی که در مورد موشها انجام شده عرق و ترشحات بدن انسان می تواند بر روی دیگر انسانها تاثیر بگذارد.

از دهه 1970 محققان متوجه شدند هنگامی که یک زن در معرض عرق دیگر خانمها قرار می گیرد سیکل قاعدگی آن دچار تغییراتی می شود. در سال 2011 گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا اثبات کردند که بوی بدن زنانی که تخمک گذاری می کنند باعث افزایش ترشح تستوسترون در بدن مردان می شود. اما هیچ مدرکی دال بر واکنش رفتاری قوی و مداوم به هیچکدام از ترکیبات شیمیایی تولید شده بدن انسان وجود ندارد.

شاید روزی روزگاری بیشتر با دل و جان به آنها جواب بدهیم. اگر چه امروزه بنظر می رسد واکنش ما به این پیامها زیرکانه تراز واکنش بید باشد- هر چند که شناسایی آنها سخت تر از شناسایی پیام بید است.دانشمندان اکنون در حال بررسی نوع دیگری از پیامها هستند که به آن “تعدیل کننده” می گویند و روی حالات روحی و یا احساسات دریافت کننده پیام تاثیر می گذارد.

برای مثال محققان دانشگاه استونی برک در سال 2009 پی بردند که بو کردن عرق چتر بازان برای اولین بار می تواند توانایی شخص را در تشخیص احساسات مبهم بالا ببرد. این بدان معناست که مواد شیمیایی موجود درعرق یک چتر باز تشکیل یک سیگنال هشدار دهنده را می دهد که دریافت کننده را در حال آماده باش گذاشته و او را به جزئیات حساس تر میکند.

اما هنوز برای اثبات اینکه فرومونها واقعا کار می کنند محققان باید به مولکولهایی اشاره کنند که مسول آن پیام هستند که هنوز این کار انجام نشده است.امروزه دانشمندان مدارکی را درباره تاثیرات احتمالی فرومونها جمع آوری کرده اند اما هنوز یک فرومون انسانی را شناسایی نکرده اند.

همونطوری که اشتیاق برای پیدا کردن فرومونهای انسانی ادامه دارد دانشمندان به دنبال توضیحات دیگری برای تاثیر نافذ بوها هستند.

برای مثال به این نکته توجه کنید که چگونه بوی سینه مادر نوزاد را به سمت آن می کشاند. بچه خرگوشها زمانی شیر خوردن را شروع می کنند که در معرض یکی از فرومونهای شیر مادر قرار بگیرند. با وجود این نوزادان انسان بطور ساده ممکن است جذب بوی خاص بدن مادر شوند.

بوی بدن ممکن تحت تاثیر عواملی مانند رژیم غذایی، وضعیت سلامتی، ژنتیک و محیط زیست باشد و از ترکیبات بسیار زیادی تشکیل شده که ما نمیتوانیم به آسانی به آنها فرومون بگوییم.

شکست در تشخیص و تعیین فرومونهای انسانی مانع از این نشده که بعضی دست از تلاش بردارند. آنها برای بدست آوردن سود از معجون عشق وانمود به آزاد کردن فرومون هستند. آنها به دنبال این هستند که ثابت کنند عشق دارای یک نوع فرومون است. و در واقع از یک سری از محصولاتی استفاده می کنند که در آن از فرومون خوک استفاده شده است .

۶ راه خانگی برای سفید کردن دندان‌ها
برترین جاهای دیدنی روسیه برای تفریح


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟