گاهی ممکن است این سوال به ذهنتان خطور کند که “چرا دوست داشتن خود مهم است؟” برای بسیاری از افراد، عشق به خود ممکن است به عنوان یک مقوله تجملاتی و نه یک ضرورت در نظر گرفته شود یا به گونه ای ، به عنوان تازه به دوران رسیدگی تعبیر شود. با این حال، شاید برایتان جالب باشد که بدانید مراقبت از خود و اهمیت دادن به خود میتواند بیشتر از آن چیزی که تصور میکنید برای افراد و به ویژه کسانی که سخت کار میکنند تا بتوانند بر مشکلات خود غلبه نمایند اهمیت دارد.
اغلب اوقات، ما بیش از حد زندگی را به کام خودمان سخت میکنیم، چرا که دوست داریم به سرعت پیشرفت کنیم و به اهداف مورد نظرمان دست یابیم. این امر سبب میشود که ما مدام از خود انتقاد کنیم و این صدای درونی که دائما به ما میگوید چگونه کارها را به نحو بهتری انجام دهیم، نشانه ای از کمال گرائی است.
مطالعاتی که اخیرا در این خصوص انجام شده نشان داده اند که کمال گرایان در معرض خطر ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی بیشتری قرار دارند و شاید خود دلسوزی آنها بتواند آنها را از این دام رها سازد. بنابراین، کمال گرائی و خود دلسوزی به نحو غیر قابل انکاری با یکدیگر مرتبط میباشند. لذا این مقاله به بررسی راههایی میپردازد که به افراد کمک میکنند تا خود را بیشتر دوست داشته باشند و بتوانند زندگی شادتری را تجربه کنند.
بیماریهای مرتبط با کمال گرایی
اکثر ما در دنیای غرب به این باور رسیده ایم که کمال گرایی یعنی داشتن زندگی با کیفیت عالی. و لذا غرق شدن در کمال گرایی، سبب میشود تا تمام تلاش خود را برای انجام کارمان به صورت بی نقص انجام دهیم تا بتوانیم در محیط کار خوش بدرخشیم.
اما در حقیقت، کمال گرایی برای شما چندان هم خوب نیست. زیرا زمانی که بیش از حد بدان وابسته شویم و بخواهیم تمام کارها را به صورت بی نقص انجام دهیم برایمان مضر خواهد بود، و به چیزی همانند سیگار و یا چاقی تبدیل میشود.
سندرم روده تحریک پذیر، فیبرومیالژیا، اختلالات خوردن بیش از حد، افسردگی و گرایش به خودکشی برای داشتن یک زندگی کوتاهتر، تنها برخی از اثرات نامطلوبی هستند که با کمال گرایی مرتبط میباشند. ابتلا به بیماریهای قلبی یا سرطان نیز برای کمال گرایان چندان دور از ذهن نیست؛ کسانی هم که به این امراض مبتلا نشوند احتمالا از اضطراب و افسردگی رنج خواهند برد.