وی با اشاره به اینکه حدود نیمی از مردم جهان فاقد پوشش خدمات بهداشتی ضروری هستند، افزود: حدود ۱۰۰ میلیون نفر به دلیل نیازی که برای دریافت خدمات سلامت دارند به سمت فقر میروند و ۸۰۰ میلیون نفر دچار هزینههای فاجعهبار میشوند که امسال به همین منظور شعار مربوطه انتخاب شد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان گفت: باید توجه داشته باشیم مردم بدون اینکه ازنظر مالی دچار آسیب شوند در هر مکان و زمان نیازمند به خدمات باکیفیت بهداشت و درمان هستند.
وی تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست خدمات بهصورت رایگان ارائه شود چراکه این خود یک آسیب محسوب میشود.
صداقت با بیان اینکه در حوزه بهداشت باید کارهای اساسی صورت گیرد، اظهار کرد: منابع محدود است اما نیازها همچنان ادامه دارد و باید برنامهریزیهای دقیقتری در این بخش صورت گیرد.
وی با اشاره به بحث آب، تصریح کرد: هرچقدر میزان بارشها کمتر باشد غلظت املاح و مواد شیمیایی آسیبرسان بالاتر میرود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان با بیان اینکه اکنون تعامل خوبی بین شرکت حوزه آب فاضلاب روستایی، شهری و مرکز بهداشت وجود دارد، گفت: درگذشته بیماریهایی که از طریق آب و غذا منتقل میشد اکنون کاهش پیدا کرد.
وی تصریح کرد: طی دو سال اخیر حدود ۳۰ کارشناس در بحث سلامت روان جذب شدند که سعی داریم تعداد این نیروها را در استان افزایش دهیم.
صداقت با اشاره به اینکه از ابتدای طرح تحول سلامت تاکنون قدمهای خوبی در حوزه بهداشت و درمان در استان برداشته شد، اظهار کرد: اکنون مراکز مجری برنامه پزشک خانواده از ۱۳۲ به ۱۳۶ مورد رسیده که دارای ۲۵۱ پرسنل است.
راه اندازی ۵۶ مرکز نمونهگیری آزمایشگاهی در روستاها و شهرها
وی با بیان اینکه موضوع آزمایشگاه یکی از برنامههای طرح تحول سلامت است، یادآور شد: ۵۶ مرکز نمونهگیری آزمایشگاهی در روستاها و مراکز خدمات جامع سلامت راهاندازی شد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان گفت: طی چهار سال اخیر در بحث مراقبین سلامت ۱۲۳ نیرو جدید جذب و به کادر بهداشتی و درمانی اضافه شدند.
وی نبود تغذیه سالم در سطح شهر را یکی از معضلات جامعه امروز دانست و افزود: در برخی از نقاط شهر همچون محور نهارخوران گرگان به دلیل وجود فست فودها مردم برای دسترسی به غذای سالم با مشکل مواجه هستند و این موضوع نیازمند به سیاستگذاری جدی است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان بحث پرونده الکترونیک خانوار را مهم برشمرد و گفت: برای پرونده الکترونیک سلامت در کشور سه سامانه طراحی شد که سامانه «ناب» توسط استان گلستان صورت گرفت.
وی افزود: گلستان با دارا بودن بیش از یکمیلیون نفر جمعیت، اطلاعات زیادی در سامانه «ناب» وجود ندارد که در همین راستا با همکاری اداره پست نسبت به ثبت اطلاعات افراد در محل سکونت خانوارها اقدام کردیم.
صداقت اظهار کرد: اکنون این کار در کردکوی و گرگان در حال انجام است و مابقی شهرها در آینده انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از قابلیتهای طرح تحول سلامت نظام ارجاع الکترونیک است که در گلستان بهدرستی انجام شد، تصریح کرد: افرادی که در زمان سرماخوردگی دچار بیماری میشوند باید به پزشک عمومی مراجعه کنند چراکه رفتن نزد متخصصان و فوق تخصصان باعث خواهد شد تا خدمت برای آنها گران شود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان گلستان گفت: پزشکان به دلیل کمبود وقت نمیتوانند ارتباط زیادی با بیماران برقرار کنند و این به دلیل وجود ایرادات در سیستم است، اگر بحث ارجاع الکترونیک اتفاق افتد درصد زیادی از مشکلات موجود حل خواهد شد.