دستور پخت سمنو
سمنو یا سمنک یه دسر که از جوانه گندم و آرد درست میشه. دستور پخت سمنو پر زحمته و اگه خوب دست بشه، خیلی خوشمزه و خوشرنگ میشه. از طرز تهیه سمنو که خیلی مقویه به عنوان صبحانه یا عصرانه کوچولو هاتون میتونین استفاده کنین.
مواد لازم جهت سمنو :
گندم نیم کیلو آرد گندم یک و نیم کیلو بادام به مقدار لازمدستور پخت سمنو :
گندم نقره ای شده رو چرخ میکنیم.
گندم رو تو یه ظرف میریزیم.
یه کم آب روش میریزیم و مخلوط میکنیم.
گندم رو از صافی رد میکنیم، مواد موجود تو صافی رو بین دو دست فشار میدیم تا کاملاً شیرهش خارج بشه.
آرد رو تو یه ظرف میریزیم.
شیره گندم رو آروم آروم به آرد اضافه میکنیم و هم میزنیم جوری که گلوله نداشته باشه .
مقدار شیره باید در حدی باشه که مایه رو کاملاً رقیق کنه.
مایه رو روی حرارت میذاریم و هم میزنیم تا زمانی که به جوش بیاد و غلیظ بشه.
سمنو زود ته می گیره و باید مدام هم زد.
آبش که تبخیر شد و به شکل حلوا در اومد و رنگش که یه کم سرخ شد، دوباره یه کم آب به سمنو اضافه میکنیم و هم می زنیم تا گلوله نشه و مایه یه دست و رقیق بشه.
حرارت رو ملایم میکنیم.
بعضی وقتا اونو هم میزنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ بشه و به شکل سمنو در بیاد.
در آخر بادام با پوست رو توی سمنو میریزیم و بعد از بیست دقیقه حرارت رو خاموش میکنیم.
سمنو که خنک شد سرو میکنیم.