خواص هویج سیاه چیست؟
خواص هویج سیاه چیست؟ شاید شما هم تا به حال حتی نام آن را نشنیده باشید. هویج سیاه دارای مزه ای بسیار شیرین و خوشمزه بود و دارای خواص و مزایای زیادی می باشد که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته ایم.
اکثر افراد ممکن است تا به حال هویج سیاه را ندیده و یا نخورده باشند. اما این نوع هویج در بسیاری از کشورهای آسیایی وجود دارد و استفاده از آن در رژیمهای غذایی، بسیار معمول و رایج است.
هویج سیاه چیست؟
هویج سیاه طعم منحصر به فردی دارد و اساسا از نظر طعم و مزه با هویج سفید و نارنجی تفاوت دارد. طعم این رنگ از هویج شیرین بوده و پس از خوردن، مزه و عطر خوشایندی از خود به جا میگذارد. درون این هویج، از پوست آن تیرهتر به نظر میرسد. هویج سیاه بیشتر در شرق رشد کرده و یافت میشود با این حال میتوانید از فروشگاههایی که محصولات وارداتی دارند، این سبزی منحصر به فرد را پیدا کنید. عصاره هویج سیاه نیز برای سلامتی بسیار مفید میباشد.
خواص هویج سیاه چیست؟
بیشتر بدانید: خواص بینظیر آب هویج برای کبد
1. درمان آرتریت روماتوئید
2. درمان سرطان
3. کمک به هضم
4. بیماری آلزایمر
5. بینایی را بهبود میبخشد
6. کاهش بیماریهای گوارشی
7. سلامت پوست و پیشگیری از آکنه
سایر خواص هویج سیاه
۱ – کنسانتره (اَفشره یا عصاره) آب هویج سیاه، ۱۲ برابر بیشتر از کنسانتره هویج معمولی آنتی اکسیدان دارد.
۲ – در مقابل تغییر دما و pH پایدار است و میتوان از آن به عنوان رنگ دهنده طبیعی غذا استفاده کرد.
۳ - عصاره هویج سیاه به مارمالاد توت فرنگی کمک میکند که رنگ طبیعی خود را حفظ کند و پایدار بماند.
۴-عصاره آب هویج شامل ۴۰ ٪ بیشتر بتا کاروتن در مقایسه با کنسانتره هویج معمولی است.
۵ - هویج سیاه حاوی ویتامین A و سلنیوم است که برای موارد زیر بسیار مفید میباشد:
۶ - عصاره آب هویج سیاه و سفید اشتها آور بوده، باعث هضم بهتر غذا میشود و شامل ویتامین B است که آرام بخش میباشد.
۷- از دیگر خواص هویج سیاه، فواید آن برای کبد و معده است.
۸-هویج سیاه سرشار از کلسیم، پتاسیم و آهن بوده که این عناصر برای استخوانها و دندانها مناسب است؛ همچین دارای ویتامین A، B، C. است که برای قلب، چشم و رگهای خونی بسیار مفید میباشند.
بیشتر بدانید: با خواص هویج آشنا شوید
کالری آب هویج سیاه
۱۰ تا ۱۰۰ گرم آن شامل فقط ۲۰ کالری میباشد.
موارد مصرف هویج سیاه
هویج سیاه را نیز میتوانید مانند دیگر انواع آن در دستورهای آشپزی مورد استفاده قرار دهید. هویج سیاه بخاطر طعم شیرینی که دارد بطور خام نیز مصرف میشود. همچنین میتوانید آن را بخار پز کرده و یا در خورشت یا سوپ خود از آن استفاده کنید.
از این نوع هویج به عنوان یکی از اجزا سالاد نیز میتوان استفاده کرد. ترشی هویج سیاه نیز بخاطر طعم خاص و شیرینش بسیار مورد توجه میباشد. عصاره این هویج موارد استفاده زیادی دارد از جمله برای رنگ طبیعی مواد غذایی، از این عصاره استفاده میکنند. بسیاری از افراد ترجیح میدهند از مواد غذایی با رنگ طبیعی استفاده کنند تا مواد غذایی با رنگهای مصنوعی؛ بنابراین عصاره هویج سیاه، در این مورد بسیار مفید است. مواد غذایی بسیاری با رنگ تیره وجود دارد و این موضوع به دلیل وجود آنتی اکسیدان و دیگر مواد مغذی در این محصولات است.
عوارض جانبی هویج سیاه
اگر چه این هویج مزایای بسیاری دارد، اما گاهی نیز عوارض جانبی مانند تغییر رنگ پوست، واکنشهای آلرژیک، مسمومیت و مشکلات فشار خون در اثر مصرف آن مشاهده شده است. بسیاری از این عوارض زمانی بروز پیدا میکند که مقدار فیبر، پتاسیم و بتاکاروتن بیش از حد استفاده شود. مصرف بیش از اندازه بسیاری از مواد غذایی ممکن است خطرناک باشد؛ به خصوص برای سلامت دستگاه گوارش. این بدین معناست که برخی افراد به هویج حساسیت دارند، بنابراین باید از مصرف انواع مختلف آن پرهیز کنند تا از بروز تورم، بثورات پوستی و مشکلات معده جلوگیری کرده باشند.
برگرفته از: organicfacts ، carrotmuseum.co.uk