مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان | سلامت دهان و دندان
مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان : امروز با یکی دیگر از خواص مواد غذایی ، خواص کنجد و پیاز در بهبود سلامت دهان و دندان در خدمت شما هستیم. در این مقاله با خواص مهم کنجد و همچنین خواص پیاز برای بهداشت دهان مقاله ای ارزشمند را گردآوری کرده ایم. در ادامه … نوشته مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان | سلامت دهان و دندان اولین بار...
خواص مواد غذایی ، خواص کنجد و پیاز در بهبود سلامت دهان و دندان در خدمت شما هستیم. در این مقاله با خواص مهم کنجد و همچنین خواص پیاز برای بهداشت دهان مقاله ای ارزشمند را گردآوری کرده ایم. در ادامه با ما همراه باشید.
خواص کنجد برای پوست , مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان
مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان
مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهان شویه را راهی برای سالم ماندن دندان ها دانست اما در کنار همه این ها خوردن برخی غذاها به سلامت دهان ودندان کمک می کند . در این مقاله شما را با موادغذایی مفید برای سلامت دهان ودندان آشنا می کنیم.
آشنایی با موادغذایی مفید برای سلامت دهان و دندان
این نکته ثابت شده است که پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند .با این حال تحقیقات مختلف روی یافتن مواد غذایی خاص که برای حفظ سلامت دهان و دندان مفیدند، متمرکز شده است. در این میان و بنا به تاکید محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو ۸ گزینه موثر دندان پسند از شامل موارد زیر است :
غذاهای ترد : غذاهایی که جویدن آنها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می شود .
غذاهای غنی از ویتامین و مواد معدنی : غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ دار و غذاهای غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی می تواند مینای دندان را مستحکم و سالم نگه دارد. در عوض غذاها و نوشابه های اسیدی ممکن است باعث ایجاد خوردگی های کوچک مینای دندان شوند. کلسیم و فسفر به رسوب مجدد مواد معدنی در این خوردگی ها و ترمیم آنها کمک می کند .
چای : ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می شود. محققان آمریکایی دریافته اند که افرادی که دهان خود را ۱۰ بار در روز به مدت یک دقیقه با چای سیاه یا سفید شستشو می دهند، تجمع پلاک کمتری را در دهان خود نسبت به کسانی که دندانهایشان را با آب شستشو می دهند، تجربه می کنند. به گفته محققان بخصوص چای سیاه منجر به رفع بوی بد دهان از طریق سرکوب باکتری ها نیز می شود .
پنیر : پژوهش های منتشر شده در مجله دندان پزشکی آمریکا نشان می دهد افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله ای که از پنیر چدار به طور مرتب استفاده می کنند، کمتر دچار اسید در دهان نسبت به کسانی می شوند که ماست بدون قند یا یک لیوان شیر می خورند . پنیر حتی منجر به خنثی کردن اسید و در نهایت جلوگیری از تشکیل پلاک می شود و آنهم با افزایش تولید بزاق .
کشمش : کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می شود. برخی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می کنند .
آدامس بدون قند : پس از غذا خوردن یک آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می شود، و برخی از باکتری ها را می زداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری ها برای تولید پلاک به سوکروز یا قند معمولی نیاز دارند .
شیر : یک بررسی توسط محققان آمریکایی نشان داد که نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب نبات های شیرین میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می دهد. به گفته پژوهشگران شیر برخی از اسیدهای تولید شده در پلاک باکتریایی را خنثی می کند. اما اضافه کردن شیر به غلات آماده ممکن است همین سودمندی را نداشته باشد. شیر در این صورت حالتی شربت مانند و شیرین پیدا می کند که برای دندان خوب نیست .
سه ماده مفید دیگر برای سلامت دهان و دندان
پیاز :
این سبزی، دارای ترکیب ضد باکتری قوی، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز ، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده شود، البته ممکن است خوشمزه نباشد ولی ضامن سلامتی دندان های شما خواهد بود .
دانه کنجد :
دندان های سالم نتیجه مصرف نان سفید و دانه کنجد مخصوصا برای کودکان است دانه کنجد مانع از تشکیل پلاک های دندانی شده و به ساخت عاج دندان کمک می کند. دانه کنجد همچین به دلیل اینکه سرشار از کلسیم است به حفظ تراکم استخوان و دندان هم کمک شایانی می کند .
سبزیجات :
کدو حلوایی ، هویج، سیب زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A هستند و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است علاوه بر این، سبزیجات ترد، لثه ها را تمیز کرده، باعث تحریک آن ها نیز می شوند.
خواص کنجد در بارداری
خواص دانه کنجد
دانه کنجد اگرچه به نظر ریز و کوچک می رسد اما مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد. این دانه های کوچک در دوران باستان به خاطر مزایایی که داشتند همانند طلا با ارزش بودند. در این مقاله قصد داریم چند مورد از خواص دانه کنجد را با هم مرور کنیم. پس همراه ما باشید.
دانه کنجد سرشار از پروتئین است:
دانه های کنجد سرشار از پروتئین با کیفیت هستند. پروتئین ۲۰ درصد از دانه کنجد را تشکیل می دهد. به ازای هر اونس از دانه کنجد، ۴.۷ گرم پروتئین در آن وجود دارد.
به پیشگیری از دیابت کمک می کند:
دانه های کنجد حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی هستند. روغن کنجد می تواند از دیابت پیشگیری کند و قادر است گلوکز پلاسما را در دیابت بسیار حساس بهبود ببخشد.دانه کنجد باعث کاهش فشار خون می شود:
مطالعات انجام شده بر روی دانه کنجد نشان می دهد که روغن کنجد قادر است فشار خون در افراد دیابتی را پایین بیاورد. دانه های کنجد سرشار از منیزیم هستند. منیزیم یک ماده مغذی کلیدی برای کمک به کاهش فشار خون است. ما عادت کردیم از دانه کنجد سفید برای پخت و پز استفاده کنیم اما دانه کنجد سیاه مواد مغذی بیشتری دارد.
سطح کلسترول خون را پایین تر می آورد:
دانه کنجد به سطح کلسترول خون کمک می کند زیرا در برگیرنده فیتوسترول هایی است که تولید کلسترول را مسدود می سازد. دانه کنجد سیاه فیتوسترول بالاتری دارد.
برای هضم و گوارش بسیار خوب است:
محتوای بالای فیبر در دانه کنجد می تواند به هضم و گوارش مواد غذایی کمک کند.
می توان از آن برای داشتن پوستی سالم تر استفاده کرد:
محتوای بالای روی در دانه های کنجد به تولید کلاژن کمک می کند. همانطور که می دانید کلاژن باعث ایجاد الاستیسیته می شود و به ترمیم بافت های آسیب دیده بدن کمک می کند. مصرف منظم روغن کنجد سرطان پوست را کمتر می کند.
باعث افزایش سلامت قلب می شود:
روغن دانه کنجد با پیشگیری از ضایعات آترواسکلروتیک به کمک آنتی اکسیدان و ضد تورم شناخته شده به عنوان سسامول، باعث بهبود سلامت قلب می شود.
از سرطان پیشگیری می کند:
کنجد در برگیرنده ترکیبات ضد سرطانی همچون اسید فیتیک،منیزیم و فیتوسترول هاست. دانه های کنجد بیشتر از سایر دانه ها و آجیل ها فیتوسترول دارند.
به کاهش اضطراب کمک می کند:
دانه های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت کاهندگی استرس را دارند. کنجد همچنین در برگیرنده ویتامین های آرام بخش تیامین و تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین به کاهش درد، بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق کمک می کند.
کم خونی را کمتر می کند:
دانه های کنجد سیاه سرشار از آهن هستند. این دانه ها برای افرادی که به کم خونی و ضعف مبتلا هستند توصیه می شود.
از آسیب تابش به DNA محافظت می کند:
سسامول در دانه کنجد و روغن کنجد می تواند از اسیبی که توسط تابش بر روی DNA وارد می شود محافظت کند.
آرتریت را تسکین می بخشد:
مس بالایی که در دانه های کنجد وجود دارد از آرتریت پیشگیری کرده و درد آن را تسکین می بخشد. همچنین این دانه ها استخوان ها ، مفاصل و رگ های خونی را قوی تر می سازند.
کبد شما را در برابر الکل محافظت می کند:
دانه کنجد از تاثیرات الکل بر روی کبد می کاهد و به داشتن کبدی با عملکرد سالم کمک می کند.
از ایجاد چین و چروک پیشگیری می کند:
روغن دانه کنجد از اسیب اشعه ماوراءبنفش خورشید جلوگیری می کند و مانع از ایجاد چین و چروک و لک بر روی صورت می گردد.
سلامت استخوان ها را بیشتر می کند:
یک مشت دانه کنجد کلسیم بیشتری نسبت به یک لیوان شیر دارد. محتوای بالای روی در این دانه ها نیز می تواند چگالی مواد معدنی استخوان ها را بیشتر کند.
خواص پیاز و کنجد برای دهان و دندان
مواد غذایی مفید برای سلامت دهان و دندان | سلامت دهان و دندان
منبع : مجله سلامت – سیمرغ / آوای سلامت