واردات 3 میلیون تنی برنج صحت دارد؟


واردات 3 میلیون تنی برنج صحت دارد؟

در حالی‌که یکی از نمایندگان مجلس، در طرح سوال از وزیر کشاورزی در چهارشنبه هفته گذشته، مدعی "واردات سه میلیون تنی از مبادی رسمی و غیر رسمی" شده، معاون وزیر کشاورزی این ادعا را تکذیب کرد.

واردات 3 میلیون تنی برنج صحت دارد؟
به گزارش خدمت؛ در حالی‌که یکی از نمایندگان مجلس، در طرح سوال از وزیر کشاورزی در چهارشنبه هفته گذشته، مدعی "واردات سه میلیون تنی از مبادی رسمی و غیر رسمی" شده، معاون وزیر کشاورزی این ادعا را تکذیب و اعلام کرد: در شرایطی که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج از مبادی قانونی به کشور وارد شده، چگونه می‌شود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن از این محصول استراتژیک را حدود ۱۰۰ هزار دستگاه تریلر می‌شود، به ایران قاچاق کرد؟!

پس از آن‌که نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی، از توضیحات او قانع شدند و مجددا به حجتی برای باقی ماندن در وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کردند، طرح سوال از وزیر جهاد کشاورزی در مجلس کلید خورد که دو نماینده پارس آباد و بیله‌سوار و لنگرود آن را کلید زده بودند که البته پورحسین، نماینده پارس آباد و بیله سوار، در همان تاریخ(۲۹ فروردین امسال) از طرح سوال خود اعلام انصراف کرد.

اما مهرداد لاهوتی -نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی- انتقادات تندی را علیه وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد که مهم‌ترین آن به "واردات سه میلیون تنی برنج از مبادی رسمی و غیر رسمی" بازمی‌گردد.

او در این زمینه گفت که "آقای وزیر، شما روزی گفتید که نیاز سالانه هر ایرانی به برنج، ۳۶ کیلو است که جمع آن دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم و برنج می‌شود. ما در کشور سالانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید برنج داریم، یعنی باقیمانده نیازمان در کشور ۵۰۰ هزار تن است؛ اما بیش از ۳ میلیون تن برنج وارد کشور می‌شود".

این اظهارات در حالی مطرح شد که علی اکبر مهرفرد -معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی- در این‌باره گفت: حدود سه میلیون تن در سال به برنج برای مصرف داخلی نیازمندیم که میزان تولید آن به حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال می‌رسد؛ بنابراین به چیزی حدود ۸۰۰ هزار تن واردات برنج نیاز داریم و در سال ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج از مبادی قانونی به کشور وارد شده بود که این نشان می‌دهد واردات سه میلیون تنی، ادعای نادرستی است و کسانی که این ادعا را مطرح می‌کنند، باید صحت آن را ثابت کنند.

وی افزود: البته برخی مدعی شده‌اند که میزان واردات سه میلیون تنی، از مبادی رسمی و غیر رسمی بوده است؛ حال آن‌که بر اساس این ادعا، با احتساب میزان واردات قانونی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی برنج، باید پذیرفت که حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج به کشور قاچاق می‌شود که این ادعا درست نیست؛ چرا که مگر می‌شود این حجم بسیار زیاد از برنج که در واردات قانونی‌اش با صدها و هزاران کشتی بزرگ در گمرکات کشور تخلیه شده، به‌صورت قاچاق وارد شود؟

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی، با بیان این‌که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی محاسبه و اعلام میزان قاچاق وارداتی در زمینه محصولات مختلف است، تاکید کرد: باید میزان قاچاق برنج را از دستگاه متولی‌اش، یعنی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرسید؛ چرا که آن‌ها بر اساس روش‌های محاسباتی گوناگون، میزان آن را محاسبه می‌کنند. البته به‌نظر می‌رسد که حدود ۴۰۰ هزار تن برنج به‌صورت قاچاق به کشور وارد شود؛ اما یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن امکان‌پذیر نیست؛ چرا که میزان ۱.۵ برابر واردات قانونی برنج بوده و حداقل به بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه تریلی نیاز دارد و این یعنی این‌که ۱۰۰ هزار تریلی حامل برنج قاچاق، به‌راحتی در کشور تردد کرده‌اند که امکان‌پذیر نیست.

مهرفرد تصریح کرد: کسانی که چنین ادعاهایی را مطرح می‌کنند، باید صحت و سقم و درست بودن آن را ثابت کنند و بگویند که از کجا و با کدام آمارها مدعی چنین مسائلی می‌شوند؟

منبع: افکار


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فیلم قاتل و وحشی اکران می شود؟ + داستان فیلم