سرلشکر باقری: آمریکا با فروش تسلیحات به عربستان زمینه جنگ را فراهم میکند
رئیس ستادکل نیروهای مسلح تأکید کرد: آمریکا با فروش تسلیحات به عربستان زمینه جنگ را فراهم میکند.
وی افزود: آمریکا با اعزام واحدهای نظامی به نقاط مختلف و با بهکارگیری ادبیات زور بینظمی را گسترش میدهد. آمریکا با حمایت از داعش بخش بزرگی از غرب آسیا را دچار آشوب کرده است و علاوه بر آن بدعهدی در توافقات بینالمللی را ترویج میکند که زیر پا گذاشتن برجام نمونه آن است.
سرلشکر باقری خاطرنشان کرد: اسرائیل زرادخانههای هستهای خود را گسترش میدهد و به کشورهای همسایه خود تجاوز میکند اما آمریکا در برخوردی دوگانه از اسرائیل حمایت میکند؛ حمله اخیر آمریکا به سوریه بهبهانه واهی سلاح شیمیایی نمونه بارز آن است.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به خریدهای تسلیحاتی عربستان گفت: آمریکا با ارسال سلاح به عربستان زمینه ایجاد بحران و جنگ و مسابقه تسلیحاتی را بهوجود آورده است.
وی ادامه داد: همچنین آمریکا حمله به فرهنگ و سنتها و آداب و رسوم ملتها را در دستور کار خود داشته و از این ناحیه هم ملتها را مورد آسیب قرار میدهد.
سرلشکر باقری با اعلام اینکه جمهوری اسلامی هیچگاه سر تسلیم در مقابل زورگوییهای آمریکا فرود نیاورده، نخواهد آورد و دست دوستی بهسوی جهانیان دراز میکند، تصریح کرد: حضور پیشدستانه ایران در سوریه و عراق کنار دیگر متحدان خود کمک بزرگی به صلح و ثبات منطقه نموده است و نمونه بارز اقدامات ایران در مقابله با تروریسم است.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به ویژگیهای اقیانوس هند تصریح کرد: ویژگیهای اقیانوس هند موجب شده این منطقه در معادلات جهانی بسیار اثرگذار باشد؛ تأمین و جابهجایی بخش عمدهای از ذخایر انرژی جهان و مواد اولیه و محصولات مورد نیاز جهان از این منطقه انجام میشود. این ویژگیها تنها بخشی از پتانسیلهای اقیانوس هند است و هرگونه تغییر در این منطقه رابطه مستقیم با امنیت جهان دارد. وجود تنش در این منطقه موجب بهچالش کشیده شدن امنیت جهان خواهد بود.
سرلشکر باقری اظهار داشت: امنیت این منطقه نیازمند حداکثرسازی همکاریهای بین کشورها و نهادها است. اگر رویکردهای سیاسی و امنیتی کشورها دارای همسویی باشد، ارتقای دیپلماسی دفاعی بر محور منافع مشترک را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مقابله با تروریسم به عزم فراگیر و صادقانهای نیاز دارد که نمیتوان با آن برخورد گزینشی داشت، گفت: این مبارزه علاوه بر آنکه نیازمند مبارزه با ریشههای مالی و عقیدتی تروریسم است نیازمند همکاری نیروهای مسلح کشورها است. نیروهای مسلح ایران آماده هستند تا تجربیات خود را در اختیار سایرین قرار دهند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: پدیده دزدی دریایی نیاز به عزم مشترک دارد که نداجا تجربیات ارزشمندی در این زمینه بهدست آورده که قابل توجه است. نداجا 51 ناوگروه برای تأمین امنیت این منطقه اعزام کرده است.
وی با اشاره به حضور قدرتهای فرامنطقهای در منطقه اقیانوس هند، تصریح کرد: حضور و دخالت واحدهای دریایی قدرتها، از جمله عوامل تهدیدزا بوده و لذا همکاری برای مقابله با حضور بیگانگان در منطقه نیازمند همکاری کشورهای این منطقه است که نمونه بارز ایجاد ناامنی توسط قدرتهای فرامنطقهای در این منطقه حمله به یمن و کشتار مردم یمن است.
سرلشکر باقری در پایان گفت: گسترش همکاریهای آموزشی و انجام رزمایشهای مشترک حائز اهمیت بوده و موجب تبادل تجربیات و نمایش اقتدار دریایی کشورهای منطقه میشود. البته این اجلاس باید عوامل ناامنی در اقیانوس هند را احصا کرده و مورد بحث و بررسی قرار دهد. اعضای اجلاس بایستی با رویکردی بشردوستانه راههای برونرفت از بحرانهای منطقه بهخصوص بحران یمن را مورد توجه قرار دهند.