راهکار جلوگیری از ورود«پرستارنماها»به چرخه خدمات مراقبت در منزل
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، راهکار جلوگیری از فعالیت «پرستارنماها» در مراکز مراقبت در منزل را سختتر شدن شرایط اعطای مجوز راهاندازی این مراکز دانست.
وی افزود: از سویی، وزارت بهداشت نیز باید نظارتها را بر این مراکز تشدید کند تا تخلفی در این رابطه صورت نگیرد؛ زیرا جان مردم در معرض تهدید قرار میگیرد.
حمزه با یادآوری اینکه مردم نیاز جدی و مبرم به مراقبت در منزل دارند، گفت: در سایر موسسات کاری ممکن است تخلفاتی صورت بگیرد و احتمال بروز تخلف در مراکز مراقبت در منزل نیز وجود دارد، اما این حوزه به دلیل درگیر بودن با سلامت مردم، نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارد و باید با تعریف مکانیسمهای لازم، شرایط راهاندازی این مراکز سخت شود و افراد ضوابط و قوانین را رعایت کنند.
وی با تاکید بر لزوم افزایش تعداد مراکز مراقبت در منزل، ادامه داد: راهاندازی این مراکز توسط بخش خصوصی است و هزینه آنها را نیز مردم میپردازند؛ البته مراکز مراقبت در منزل موضوع جدیدی است و هنوز در کشور بهخوبی جا نیفتاده، به گونهای که در شهرهای کوچک و روستاها مورد استقبال قرار نگرفته و این مهم تنها در کلانشهرها عملیاتی شده است؛ بنابراین نیاز است ارائه مشوقها برای راهاندازی این مراکز در دستور کار قرار گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه مراقبتهای پرستاری در منزل، صرفهجویی در منابع، بهبود وضعیت پرستاران و ارتقای سطح سلامت جامعه را بهدنبال دارد، تصریح کرد: تعرفه مراقبت پرستاری در منزل، به تصویب شورای عالی بیمه رسیده و پوشش بیمهای آن نیز در دستور کار قرار گرفته که نیاز است هر چه سریعتر تحقق یابد.