فهرست سرفصل ها
آموزش و طرز تهیه مربای کامکوات + “خواص کامکوات”
خصوصیات کامکوات
مجله اینترنتی باعلم: کامکوات از نظر ظاهری و مزه مانند پرتقال است، میوه کامکوات را وقتی برش میزنیم پرهای آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شدهاند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته مانند هسته های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوات را با پوست می خورند و وقتی در دهان می گذاریم و یک گاز میزنیم ابتدا مزه ترشی مانند نارنج دارد ولی وقتی کاملا می جویم همانند پرتقال شیرین می شود. استفاده از این میوه مانند دیگر مرکبات در زنان باردار، شیرده و کودکان و همچنین دیگر گروههای سنی آزاد است.
خواص کامکوات
1- این میوه نیز مانند دیگر مرکبات کالری کمی دارد. 100 گرم از این میوه دارای تنها 71 کالری انرژی است. در عین حال میوهای بسیار ارزشمند و دارای فواید تغذیهای بسیار است زیرا منبع غنی فیبر، املاح، ویتامین و آنتی اکسیدان است که مصرف آن اثرات قابل توجهی در سلامت بدن دارد.
2- این میوه با پوست مصرف میشود و این مسئله مزیت این میوه نسبت به دیگر اعضاء خانوادهی مرکبات است چرا که پوستهی آن دارای روغنهای ضروری مورد نیاز بدن، آنتی اکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این میوه دارای 7/6 گرم فیبر است که 17 درصد از فیبر مورد نیاز روزانهی بدن ما را تأمین میکند. به علاوه با خوردن این میوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همی سلولز و دیگر پلیساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) وارد بدن ما میشود.
3- با مصرف این میوه به صورت تازه، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فلاوونوئیدهای پلی فنلی مانند کاروتنها، لوتئین، زآگزانتین و تاننها دریافت میشود. ترکیبات روغنی بسیار مفیدی که در پوست این میوه وجود دارد عبارت است از لیمونن، پینن، برگاموتن، کاریفیلن، هومولن و مورولن.
4- به علاوه این میوه دارای ویتامینهای آنتی اکسیدانی چون ویتامین A ، C و E است. وجود تمامی این ترکیبات آنتیاکسیدان در این میوهی جالب موجب شده که مصرف تازه آن بتواند به راحتی ترکیبات اکسیدانی را از بدن ما جمعآوری کرده در نتیجه از بروز سرطان، دیابت، عفونت و بیماریهای دژنراتیو بکاهد.
5- این میوه نیز مانند پرتقال دارای ویتامین C به مقدار زیاد است. 100 گرم از آن دارای 9/47 گرم از این ویتامین است که تأمین کننده 73 درصد از نیاز روزانه ماست. ویتامین C یکی از آنتیاکسیدانهای طبیعی است که علاوه بر فعالیت آنتیاکسیدانی نقش مهمی در تولید ترکیباتی چون کلاژن در بدن دارد از این رو در بهبود زخم بسیار موثر است به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان است و مانع بروز بیماریهای تحلیل برنده اعصاب میشود. این ویتامین از بروز آرتریت روماتوئید و دیابت میکاهد. ویتامین C با تبدیل آهن موجود در غذا از حالت فریک (سه ظرفیتی) به حالت فرو (دو ظرفیتی) موجب تسهیل جذب آهن میشود.
6- کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامینهای خانوادهی B است مانند تیامین(B1)، نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک. این ویتامینها به عنوان کوفاکتور فرآیندهای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی در بدن فعالیت میکنند.
7- این میوه علاوه بر ویتامین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100 گرم از نوع خشک شدهی این میوه دارای 640 میلی گرم پتاسیم، 162 میلی گرم کلسیم و 03/2 میلی گرم آهن است. پتاسیم یکی از ترکیبات مهم موجود در داخل سلولها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکند. مس عنصری است که در تولید گلبولهای سرخ نقش دارد و آهن نیز برای تولید گلبولهای سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیاز است.
انواع روش های مصرف کامکوات
میتوان این میوه را برش زده و به سالاد میوه یا سالاد سبزیجات اضافه کرد. این میوه ظاهر بسیار اشتهاآوری دارد و میتواند به عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد. مارمالاد تهیه شده از کامکوات بسیار لذیذ است زیرا علیرغم دیگر مرکبات که پوست بسیار تلخی دارند، پوست این میوه طعمی شیرین و مطلوب دارد. کامکوات پوره شده را میتوان در تهیه سسها، عصاره میوه، مربا و ژله استفاده کرد. آب این میوه در تهیهی آب میوههای مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده میشود. از آب این میوه در طعمدهی به گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده میشود.مواد لازم برای تهیه مربای کامکوات
کامکوات 1 کیلو گرم شکر 1 کیلو گرم آب پرتقال 2 الی 3 لیوان دارچین نکوبیده 1 تکه گلاب نصف لیوانطرز تهیه مربای کامکوات
ابتدا کامکوات ها را به خوبی بشویید چون مربای این میوه با پوست پخته می شود. سپس به وسیله یک شیئ نوک تیز مثل سیخ کباب چوبی از یک سر کامکوات فرو کنید تا سیخ از سر دیگر خارج شود بعد با حرکت دادن آن هسته های کامکوات را خارج کنید . وجود هسته موجب تلخی مربا می شود در صورتی که در آوردن هسته برایتان مشکل بود کامکوات را از وسط نصف کرده و هسته ها را خارج کنید . سپس کامکوات ها و دارچین را در آب بریزید و بگذارید تا بجوشد آب آن نباید زیاد باشد. وقتی کامکوات ها پختند، شکر و آب پرتقال را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بجوشند تا زمانی که شیشه ای شود در آخر گلاب اضافه نموده و به قدر کافی که جوشید حرارت را خاموش کنید . در آخر تکه دارچینی که در مربا انداخته اید را خارج کرده و دور بیندازید.
نکته: اضافه کردن آب پرتقال برای خوشمزه تر شدن مربا می باشد و اگر آب پرتقال نداشتید بدون آن هم می توانید این مربا را بپزید.
گردآوری از مجله اینترنتی همراه باعلم
منبع : tebyan.net