این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!


این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!

محققان دانشگاه تافتس (Tufts) با ساخت حسگری برای تشخیص میزان مواد شیمیایی موجود در غذاهایی که می‌خوریم، به این رویا رنگ واقعیت بخشیده‌اند. ساخت حسگر کنترل تغذیه‌ که به‌طور مستقیم روی دندان‌های ما نصب می‌شود. نت‌نوشت در این مقاله به بررسی این حسگر می‌پردازد و شما را با آن بیشتر آشنا می‌کند. نوشته این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود...

0

بسیاری از افراد با ورزش کردن، رژیم‌های غذایی مناسب و تستهای پزشکی مداوم، پیگیر سلامتی خود هستند که نوع و میزان تغذیه، از مهم‌‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. گاهی میزان چربی یا قندی که بهصورت روزانه مصرف میکنیم از دست ما خارج می‌شود و نا آگاهانه با مصرف زیاد یک ماده غذایی به بدن‌مان آسیب میرسانیم. تصور کنید که اگر دهان ما مجهز به سیستمی برای کنترل میزان مواد غذایی مختلفی بود که بهصورت روزانه مصرف میکنیم، تعداد مبتلایان به بیماریهایی مانند دیابت، چربی و فشار خون تا چه اندازه کمتر میشد. اما این تصور عجیبوغریب چندان هم دور از انتظار نیست! محققان دانشگاه تافتس (Tufts) با ساخت حسگری برای تشخیص میزان مواد شیمیایی موجود در غذاهایی که میخوریم، به این رویا رنگ واقعیت بخشیدهاند. ساخت حسگر کنترل تغذیه‌ که بهطور مستقیم روی دندانهای ما نصب میشود. نت‌نوشت در این مقاله به بررسی این حسگر میپردازد و شما را با آن بیشتر آشنا میکند.

این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!
این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!

حسگر کنترل تغدیه

ساختار و مشخصات کلی حسگر کنترل تغذیه‌

طراحی این حسگر به گونهای است که هر چیزی از لبهای شما عبور کند را آنالیز و ‌اطلاعات آن را به یک تلفن همراه ارسال میکند. این حسگر، مربعی شکل و اندازه آن ۲ میلیمتر است. ساختار درونی آن مشتکل از سه لایه شامل: دو لایه حلقوی طلا و یک لایه بیوریسپانسیو (bioresponsive) مرکزی است که به محرکهای شیمیایی مختلف واکنش نشان میدهد. این سه لایه، با هم تشکیل یک آنتن خیلی ریز را میدهند که قادر است اطلاعاتی را بهصورت وایرلس، آن هم درست از روی دندان شما ارسال کند. پس بابت عملکرد این حسگر هم خیالتان راحت باشد، نیازی به غذا خوردن کنار پریز برق یا خط تلفن نیست، اطلاعات بهصورت وایرلس ارسال میشوند.

لایه بیوریسپانسیو به مواد شیمیایی مختلف واکنشهای مختلفی نشان میدهد و با تشخیص هر ماده، یک سیگنال متفاوت ارسال میکند. مثلاً با تشخیص نمک، یک فرکانس رادیویی خاص را ارسال میکند که به معنای ‌تشخیص نمک در ماده غذایی است. این تمام چیزی است که برای کنترل میزان مصرف نمک یا قند به آن نیاز دارید. چرا که این حسگر علاوه بر نمک، الکل و گلوکز یا همان قند را هم تشخیص میدهد. هرچند این حسگر هنوز به تولید انبوه نرسیده و روانه بازار نشده اما آینده روشنی را پیش روی افرادی گذاشته است که نیاز به کنترل تغذیه و رژیمهای غذایی مداوم دارند.

این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!

حسگر کنترل تغذیه ؛ واقعیت و آینده

نسخه فعلی حسگر کنترل تغذیه ، تنها قادر به تشخیص و واکنش به چند ماده غذایی محدود است. البته همین نسخه با اعمال برخی تغییرات، روزی میتواند تمام مواد شیمیایی را در هر جایی ردیابی و شناسایی کند؛ چه در مواد غذایی و چه در اثرات شیمیایی دیگری که در حالات فیزیولوژیکی شما وجود دارند.

حتی اگر چنین حسگری هم ساخته نشود، باز همین نسخه فعلی هم پیشرفته به حساب میآید. از جمله ویژگیهای خارقالعاده این حسگر میتوان به امکان اتصال آن بر روی سطح نامنظم و مرطوب دندان اشاره کرد که این یعنی چسباندن این حسگر بر روی سطوح دیگر بسیار ساده خواهد بود. با چسباندن این حسگر روی پوست ورزشکاران میتوان سطح الکترولیت بدن آنها را اندازهگیری کرد و با دوختن آن روی لباسها، مواد خطرناک موجود در هوا را به تفکیک،تشخیص داد.

منبع: curiosity

این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود! این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!
این حسگر کنترل تغذیه‌ روی دندان نصب می‌شود و مراقب شما خواهد بود!
برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذاید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وبسایت

Current ye@r *

Leave this field empty


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)