راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمان


راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمان راه های مراقبت از دستگاه تناسلی بعد از زایمان توصیه های بهداشتی برای مرقبت و درمان درد دستگاه تناسلی...

فهرست سرفصل ها

راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمان توصیه های بهداشتی برای مرقبت و درمان درد دستگاه تناسلی بعد از زایمان
راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمان
به این مطلب چند ستاره میدی ؟

راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمان

راههای جلوگیری و درمان درد در ناحیه تناسلی بعد از زایمانراه های مراقبت از دستگاه تناسلی بعد از زایمان

توصیه های بهداشتی برای مرقبت و درمان درد دستگاه تناسلی بعد از زایمان

دارو

از مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن (مثلا تایلنول) یا ایبوپروفن (مثلا ماترین یا ادویل) و یا برخی داروهای مسکن تجویزی که مصرف آن ها در دوران شیردهی بلامانع است، استفاده نمایید. در صورتی که دفع مدفوع دردناک باشد، شاید مایل به مصرف ملینی مانند کولیس باشید ولی از مصرف مسهل خودداری نمایید. می توانید از انواع مختلف اسپری ها و پَد های بی حسی برای تسکین درد استفاده نمایید. استفاده از وازلین برای برخی از خانم ها آرامش بخش بوده، زیرا باعث نرمی و مرطوب شدن پوست می شود و از چسبیدن به نوار بهداشتی جلوگیری می گردد.

استراحت

ایستادن به مدت طولانی باعث تشدید درد می گردد، هر از گاهی کفش های خود را در آورید و حتی برای مدت کوتاه هم که شده دراز بکشید. ممکن است یافتن زمان به دلیل مراقبت از نوزاد جدید، کار مشکلی باشد اما بهتر است استراحت را در اولویت کارهای خود قرار دهید تا هر چه سریع تر ناراحتی شما برطرف گردد.

رژیم غذایی مناسب

بهتر است چند روز اول پس از زایمان یک رژیم غذایی کم فیبر با مقدار مایعات فراوان انتخاب نمایید و غذا هایی شامل نان سفید، ماکارونی، برنج، تخم مرغ، ماهی، پنیر، گوشت و مرغ، مقدار کمی میوه نرم و سبزیجات بدون پوست استفاده نمایید. پس از سه روز، بهتر است رژیم غذایی خود را تغییر داده و غذاهای فیبر دار بیشتری استفاده نمایید. توصیه می شود در برنامه رژیم غذایی خود نان و غلات سبوس دار، ماکارونی و برنج، چهار وعده میوه و پنج وعده سبزی و حداقل نوشیدن هشت لیوان آب در روز را بگنجانید تا از خطر ابتلا به یبوست جلوگیری نمایید.

تمیز نگه داشتن ناحیه پرینه

برای کمک به تمیز نگه داشتن **ناحیه پرینه** می توانید از یک بطری آب پاش با آب ولرم استفاده نمایید. پس از اجابت مزاج موضع دور مقعد را با دستمال کاغذی جداگانه ای تمیز نمایید و برای پاک کردن ناحیه پرینه دستمال جدیدی استفاده نمایید و دستمال را از عقب به جلو نکشید.

در صورتی که موضع اطراف مقعد یا ناحیه پرینه ملتهب باشد، فقط سعی کنید آن را خشک نمایید و از پاک کردن آن خودداری کنید. جهت تمیز کردن پرینه می توانید از دستمال های مرطوب نوزاد استفاده نمایید، زیرا تکه تکه نمی شود و به دلیل نرمی، مشکلی برای ناحیه در حال ترمیم ایجاد نمی نماید. هیچ چیزی از جمله تامپون در مهبل خود قرار ندهید تا شش هفته پس از زایمان از دوش های مهبلی استفاده نکنید.

**در کالبدشناسی، چه در مورد جنس مؤنث و چه مذکر، به محدوده میان منطقه تناسلی و مقعد، میان‌ دوراه یا پرینیوم (Perineum) گفته می‌شود.**

استفاده از آب ولرم

ممکن است نشستن در آب کم عمق باعث تسکین درد باشد. منظور از نشستن در آب کم عمق قرار دادن نشیمنگاه در مقدار کمی آب ولرم است. در صورتی که در ناحیه پرینه ورم زیادی دارید، می توانید مقداری سولفات دومنیزی در آب بریزید که باعث تسکین شود.

نکته: استفاده از کیسه یخ: برای حداقل رساندن ورم و کاهش ناراحتی می توانید از کیسه یخ بر روی ناحیه پرینه در طی 24 ساعت اول پس از زایمان استفاده نمایید.

منبع: manoninim.com

loading...
***
loading...


شعر غمگین شب یلدا + مجموعه اشعار زیبای غم و ناراحتی شب یلدا