انسان‌های اولیه قادر به شکار تنبل‌های غول پیکر بوده‌اند


انسان‌های اولیه قادر به شکار تنبل‌های غول پیکر بوده‌اند

ردپاهای فسیلی به‌دست‌آمده از دوران انسان‌های اولیه نشان می‌دهد که نیاکان اولیه‌ی ما قادر به شکار پستاندارهای بزرگ بوده‌اند.

تنبلهای کم‌سرعت و ضعیف‌الجثه‌ای که امروزه می‌شناسیم، سوژه‌ای الهام‌بخش برای بسیاری از تصاویر و محتویات هستند، اما در زمان‌های قدیم اعضای غول‌پیکر خانواده‌ی آنها بسیار بزرگ‌تر انسان‌ها بودند و مورد جالب و بامزه‌ای هم درمورد این حیوانات عظیم‌الجثه و پنجه‌دار وجود نداشته است.

انسان‌های اولیه قادر به شکار تنبل‌های غول پیکر بوده‌اند

متأسفانه آخرین تنبل‌های زمینی غول‌پیکر هزاران سال پیش منقرض شدند و ما اکنون سر نخی از دلیل انقراض آنها پیدا کرده‌ایم: ما (انسان‌ها) آنها را تعقیب و شکار می‌کرده‌ایم.

مقاله‌های مرتبط:

۱۰ راز حل نشده در مورد انسان‌های اولیه نگاهی به تاریخ منشأ انسان و خویشاوندان هم‌تبار آن

فرضیه‌ی شکار آنها تنها یکی از تفاسیر محتمل از پژوهشی جدیدی است که از کویر شنی سفید در نیومکزیکو به‌دست آمده است.

دانشمندان در این مکان خاکی و نمکی، ردهایی از جای پای انسان‌های اولیه برای اولین بار کشف کردند. اما این تمام ماجرا نیست؛ آنها جای پای ۲۰ اینچی تنبل‌های عظیم‌الجثه را نیز در آنجا کشف کردند که شبیه‌به عروسک‌های فسیلی بودند.

در مجموع بیش از ۱۰ رد پای این موجودات ماقبل تاریخی در کویر شنی سفید پیدا شد و چگونگی بازی بین انسان و تنبل‌های بزرگ در ۱۱ هزار سال پیش را نشان داد.

پژوهشگران تحت هدایت متیو بنت از دانشگاه بورنموث انگلستان در مقاله خود نوشتند:

جهت رد پای انسان‌ها با تنبل‌ها یکسان بود و در داخل ردپای تنبل‌ها قرار داشت؛ درنتیجه انسان‌ها از عمد به‌دنبال رد پای تنبل‌ها حرکت می‌کردند. انسان‌ها باید قدم‌های معمولی خود را مطابق با قدم‌های بلند تنبل‌ها تنظیم می‌کردند.

انسان‌های اولیه قادر به شکار تنبل‌های غول پیکر بوده‌اند

چنین تعقیب کردنی شاید مسخره به‌نظر برسد، ولی هدف وسیله را توجیه می‌کند. شاید انسان‌ها برای مخفی کردن تعقیب خود این‌گونه عمل می‌کردند. البته ما اطلاعات دقیقی از نحوه‌ی عملکرد انسان‌های اولیه نداریم و نمی‌توانیم به‌طور قطع، عملکرد آنها را عمدی قلمداد کنیم، اما الگوی حرکتی و رد پای آنها صرفا نشان‌دهنده‌ی تعقیب نیست، بلکه آنها قصد شکار تنبل‌ها را داشتند.

با اینکه طبق نشریات گذشته‌ی پژوهشگران، انسان‌های اولیه تنبل‌ها را به‌خاطر غذا یا پشم‌شان شکار می‌کردند؛ ولی رد پاها نشان از تعاملات آنها در قاره آمریکا دارد.

علاوه‌ بر نشانه‌های موجود در ردپاها، موارد دیگری در محل شواهدی مبنی‌ بر احتمال رفتار هجومی و دفاعی تنبل‌ها هنگام مواجه با انسان‌ها وجود دارد.

تنبل‌ها ظاهرا برای فرار از اذیت شدن یا مرگ، تغییر مسیرهای ناگهانی می‌دادند و همچنین به حالت دایره‌ای هنگام آخرین تلاش‌ها برای زنده ماندن به‌دور خود می‌چرخیدند. پژوهشگران نوشتند:

مسیر دایره‌ای تنبل‌ها به‌همراه رفتار دفاعی آنها و ایستادن روی پاهای عقبی و آزاد کردن پاهای جلویی برای دفاع سازگار است. ما نام این ساختارها را دایره‌های شلاقی گذاشتیم.

البته هنوز انگیزه‌ی تعقیب انسان‌ها در هزاران سال پیش به‌طور ۱۰۰ درصد مشخص نیست. انگیزه‌ی آنها از تعقیب تنبل‌ها می‌تواند، شکار و یا شاید هم نوعی بازی و سرگرمی باشد.

انسان‌های اولیه قادر به شکار تنبل‌های غول پیکر بوده‌اند

بنت هم احتمالات را رد نکرد و به پایگاه آتلانتیک گفت:

اینکه دقیقا بگوییم چه اتفاقی افتاده است واقعا سخت است. اما به‌نظر من احتمال آن کم است. تنبل‌ها حیوانات ترسناکی بودند که پنجه داشتند. خود من حاضر نبودم که به‌عنوان یک انسان با آنها روبرو شوم. به‌نظرم روبرویی با آنها ریسک احمقانه‌ای است.

دستاوردهای این بررسی در Science Advances منتشر شده است.

بیشتر بخوانید:
آیا ماه از یک سیاره تبخیری به وجود آمده است؟
رابطه‌ شگفت‌انگیز میدان‌های مغناطیسی و آشیانه‌سازی لاک‌پشت‌ها
الگوریتم هوش مصنوعی؛ یک قدم بزرگ به سمت شبیه‌سازی کامل مغز
نگاهی به یک روش درمانی کارامد برای اعتیاد و عدم دسترسی به آن برای عموم
چه تعداد از سلول‌های بدن شما، سلول انسانی نیستند؟

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی